Glontul, nemernicilor! MAPN confirma ca a fost vorba de o eroare in cazul „Turcescu-colonel”!

Va aduceti aminte: manipularea mizerabila facuta de niste mizerabili adunati in studioul Antena 3. „Lista secreta a coloneilor” sau asa ceva. Printre „colonei”, Turcescu! Wow! Ciutacu, Gadea si Ciuvica, gituiti de emotie, vorbesc despre armata secreta a lui Oprea, unul arunca bombe despre bani si privilegii, altul umbla la coarda sensibila si aduce in discutie onoarea hainei militare. Un betiv, colonel in rezerva, acum sef al unui sindicat al cadrelor militare disponibilizate, fost turnator la Securitate, mai are putin si trage cu pistolul in platou. Ca sa iasa manipularea ca la carte e nevoie de imagini. Se pune un trucaj ordinar cu subsemnatul imbracat in haina militara. Le-a iesit: e momentul in care primesc un telefon de la o cunostinta care imi spune ca „n-a crezut faza cu colonelul, dar cind a vazut poza…”.

De atunci si pina azi am incercat sa explic ca aparitia mea pe un ordin de avansare/acordare de grad militar trebuie sa fi fost o eroare. Argumente: n-am facut armata, n-am livret militar, nu sint luat in evidenta la vreun centru de recrutare sau de rezervisti. Altfel spus, daca ma mut din Sectorul 1 in 2 sau la dracu’ in praznic ori vreau sa-mi schimb cartea de identitate, nu trebuie sa iau o stampila sau altceva de la vreun astfel de centru.

Oamenii de bun simt au inteles. Dar masinaria ocupata cu spalarea creierelor pusa in functiune in studiourile Antenei 3 a lucrat non-stop: Turcescu-colonel, colonelul-Turcescu… Plus trucajul foto ordinar, dar difuzat constant. Reteta clasica pentru  spalarea creierelor!

I-am cerut la vremea respectiva – adica acum mai bine de o luna de zile si la doar citeva ore de la aparitia acestei manipulari! – ministrului Apararii sa lamureasca aceasta situatie. Iata mai jos scrisoarea trimisa la cabinetul ministerial pe- atentie!- 22.06.2012:

In atentia: domnului Corneliu Dobritoiu, Ministrul Apararii Nationale
Din partea: Robert Turcescu
Data: 22.06.2012

Domnule Ministru,

Am aflat cu uimire ca numele meu figureaza pe un ordin de avansare in grad emis de Ministerul Apararii Nationale. Totodata, dintr-o informare publica emisa de biroul de comunicare al MAPN, am inteles ca figurez in evidentele Armatei Romane cu gradul de locotenent-colonel (!). Intrucit nu am satisfacut stagiul militar si nu am solicitat niciodata sa fiu incorporat, consider ca ne aflam in fata unei regretabile erori, pe care o consider, inca, facuta accidental si solicit de urgenta indreptarea acestei situatii prin revenirea la starea de fapt: cetatean roman care nu si-a satisfacut stagiul militar si, prin urmare, nu poate apartine corpului ofiteresc al Armatei Romane.
Intrucit aceasta situatie imi genereaza in momentul de fata grave prejudicii de imagine prin inducerea in constiinta opiniei publice a unei false identitati publice, va rog sa dispuneti de urgenta indreptarea acestei erori si aducerea la cunostinta opiniei publice a masurilor intreprinse.
In caz contrar, in acord cu legile statului roman, imi rezerv dreptul de a actiona in judecata MAPN pentru prejudicii grave de imagine si tragerea la raspundere a celor care se fac vinovati de acest lucru.
Mentionez ca domiciliez in Bucuresti, Sector 1, strada……

Cu speranta unei rezolvari urgente,
Robert Turcescu
Jurnalist

A trecut de atunci mai bine de o luna de zile. In acest rastimp am avut mai multe discutii telefonice cu domnul Corneliu Dobritoiu solicitindu-i politicos, dar ferm, sa urgenteze clarificarea acestei situatii. Mi s-a promis ca voi avea un raspuns cit mai repede cu putinta. Am intrebat cind. Au urmat raspunsurile de genul: miine, poimiine, saptamina viitoare. Raspunsul a venit azi, adica dupa aproape cinci saptamini de la aparitia subiectului pe Antena 3! Manipularea avusese succes si timp suficient sa spele creiere. Azi, la finalul campaniei pentru referendum, ce coincidenta!, a venit raspunsul:

 

Prin urmare, „ordinul a fost revocat”. Adica exact ceea ce am sustinut in permanenta: ca a fost vorba de o eroare, ca n-am stiut despre un astfel de ordin! Daca as fi stiut, si spun asta pentru mintile spalate, ar fi trebuit sa am un livret, iar in raspunsul de la MAPN s-ar fi precizat ca trebuie sa predau livretul etc. Pe scurt: cineva mi-a pus numele pe o hirtie vrind sa ma faca, fara stiinta mea, colonel. Ma rog, locotenent-colonel. Miine poate vor sa ma faca astronaut. Sau amiral. Dar chiar si mintile spalate care se uita la Antena 3 ar trebui sa inteleaga ca intr-o lume care mai are o cit de mica doza de normalitate asa ceva nu e posibil fara incuviintarea sau acceptul celui vizat! In speta, subsemnatul.

Acum cred ca e  destul de clar chiar si pentru Ciutacu…

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/oanacom/turcescu.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

479 de gânduri despre “Glontul, nemernicilor! MAPN confirma ca a fost vorba de o eroare in cazul „Turcescu-colonel”!”

  1. I simply want to tell you that I am all new to blogging and site-building and certainly liked you’re web blog. More than likely I’m want to bookmark your blog post . You certainly have amazing posts. Thank you for revealing your web-site.

  2. I simply want to tell you that I’m newbie to blogging and truly loved your blog site. Probably I’m going to bookmark your blog post . You absolutely have wonderful well written articles. With thanks for sharing with us your webpage.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *