Bercea, Abraham si rusii. Plus, Calin Georgescu

Priviti fotografia de mai jos. Instantaneul, realizat ieri, 24 iunie 2014, in incinta restaurantului Diesel din Floreasca ii infatiseaza, de la stinga la dreapta, pe Eugen Mihaescu (fost ambasador UNESCO), sotia lui Eugen Mihaescu, publicistul Mircea Popa poreclit „Kaghebistul”, Aleksandr Dughin, supranumit „ideologul lui Putin” si Calin Mihaescu, editor si initiator „Miscarea Eurasia” in Romania.Dughin 2014
Aceasta intilnire are loc in contextul unei noi vizite in Romania a consilierului lui Putin, o vizita care a inceput duminica, 22 iunie 2014, si care s-a incheiat azi, 25 iunie 2014, la ora 14.00, cind Dughin a zburat in directia Rusia de pe aeroportul Otopeni.
Hotnews- care a publicat in urma cu citeva ore informatia privind vizita lui Dughin in Romania, dar fara fotografia pe care o vedeti prezentata in exclusivitate mai sus- a stat de vorba cu Mircea Popa, unul dintre interlocutorii lui Dughin la aceasta vizita. Popa sustine ca ideologul lui Putin „s-a intalnit cu mai multe fete bisericesti, pentru ca are proiectul eurasiatic si „A Treia Roma”, deci pe dansul il intereseaza foarte mult fetele bisericesti”.
Hotnews noteaza ca „A treia Roma”, evocata de Mircea Popa, este un element central ideologic si mistic al doctrinei eurasianiste, promovate de Dughin si de Kremlin in prezent. „A Treia Roma” a fost invocata de calugarul Filofei din Pskov, care, in anul 1510, desemna astfel Marele Ducat al Moscovei, intr-o scrisoare catre marele duce Vasile III. Moscovitii ar fi trebuit astfel sa-si asume misiunea si vocatia soteriologica de a salva si proteja lumea ortodoxa si crestina, in general, dupa caderea Romei si a Constantinopolului. Ideolog influent al Kremlinului, Aleksandr Dughin revitalizeaza in prezent doctrina eurasianista si conceptul de „A Treia Roma”, profesorul rus „incluzand” Romania in proiectul „spatiului eurasiatic”. „Cred ca integrarea Romaniei in spatiul eurasiatic poate avea loc sub zodia identitatii culturale ortodoxe. In cadrul Comunitatii Eurasiatice aceasta tara isi va putea rezolva problemele economice si teritoriale, dar mai mult, va fi acceptata cu bucurie”, spunea Dughin in vara lui 2013, intr-un interviu pentru Vocea Rusiei, organ de presa oficial al guvernului rus. Vocea Rusiei il prezenta pe Dughin drept „unul dintre cei mai influenti ganditori geopolitici ai Rusiei de astazi”. Altfel spus, ai Rusiei lui Putin, a carei pozitie belicoasa la adresa Ucrainei readuce in prim plan, potrivit presei si observatorilor occidentali, idealurile eurasiatice ale liderului de la Kremlin.
Pentru a simplifica lucrurile, va rog sa admitem conventia de a-l numi pe Dughin „omul rusilor” sau „omul lui Putin”.
Ce-a cautat Dughin in Romania? Popa spune ca omul lui Putin a venit pentru a se intilni cu fete bisericesti. Sa admitem. Dar cine i-a facilitat aceasta vizita? Surse bine informate spun ca responsabil de vizita lui Dughin in Romania este Calin Georgescu, un personaj al carui nume a fost vehiculat de mai multe ori in ultimii ani pe lista potentialilor prim-ministri ai Romaniei. La o simpla cautare pe Google veti gasi nenumarate articole despre aceasta persoana si cu ceva acribie veti deslusi si conexiunile lui cu lumea politica sau de afaceri, inclusiv cu masoneria, dar si cu clerici romani. Va recomand insa interviul de AICI.  De fapt, nici nu conteaza prea mult cine l-a invitat, in actualul context. Poate mai tirziu. E important insa de inteles ce vrea Dughin (sau ce vrea Putin!) prin vizitele in Romania, pentru ca, asa cum veti vedea in continuare, oamenii rusilor sint la aceasta ora puternic implicati in desfasurarea razboiului de decredibilizare a lui Traian Basescu, prin scandalul Bercea Mondial. Asa cum implicati au fost si in ianuarie 2012. Dar, sa le luam pe rind.
In articolul aflat AICI, jurnalistul Dan Turturica dezvaluie cu lux de amanunte cum oamenii rusilor, de aceasta data romani, s-au aflat printre participantii celebrului miting pro-Arafat si anti-Basescu, din ianuarie 2012. Printre ei, un anume Petre Răcănel, președintele Federației “Societatea Civilă Românească”. „Petre Răcănel- noteaza Dan Turturica- a fost una dintre figurile cele mai vizibile, dar și agresive, ale evenimentelor din ianuarie 2012”.
Pe 28 Martie 2014, Petre Racanel ca presedinte al federatiei „Societatea Civila Romaneasca” si un anume Daniel Iancu, in calitate de președintele al asociației “Comitetul Român pentru Cinstirea Eroilor”, transmit un mesaj uluitor adresat “Excelenței Sale Domnului Ambsador al Federației Ruse Oleg Sergheevici Malginov”. Iata mesajul, facsimilul si alte documente in original le puteti vedea la adresa indicata mai sus, de pe blogul lui Dan Turturica:
Excelenta,
COMITETUL ROMÂN PENTRU CINSTIREA EROILOR VĂ TRANSMITE DVS ȘI PRIN DVS POPULAȚIEI REGIUNII CRIMEEA ȘI ORAȘULUI SEVASTOPOL FELICITĂRILE NOASTRE CU PRILEJUL ISTORICULUI EVENIMENT, ÎNTOARCEREA LA PATRIA MAMĂ. ÎN DISCURSUL SĂU ROSTIT ÎN FAȚA CAMERELOR REUNITE ALE PARLAMENTULUI RUS, PREȘEDINTELE VLADIMIR PUTIN DECLARA: NE AFLĂM AICI PENTRU UN MOMENT DE IMPORTANȚĂ ISTORICĂ. PE DATA DE 16 MARTIE ÎN CRIMEEA A AVUT LOC UN REFERENDUM CARE A CORESPUNS CRITERIIOR INTRNAȚIONALE. APROAPE 96% DINTRE CEI CARE AU VENIT LA VOT AU VOTAT PENTRU ALIPIREA LA RUSIA
Demersul de a felicita Rusia pentru alipirea Crimeei n-a fost un accident sau o intimplare. Aceiasi Racanel si Iancu, prin asociatiile lor, dar si, atentie, PAVEL ABRAHAM in calitate de presedinte al asociatiei „Alianta Nationala Antidrog”, semnau pe 16 decembrie 2011, deci cu aproape o luna de zile inainte de izbucnirea protestelor din ianuarie 2012, un numar de DIPLOME DE EXCELENTA acordate unor diplomați din cadrul ambasadei Rusiei: Alexander Churilin, ambasador, Victor Makovskiy, atașat militar și Natalia Muzhennikova, secretar III. Motivul: contribuția la dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre Federația Rusă și România! O astfel de diploma o vedeti AICI.

La precedenta vizita a lui Dughin in Romania, care a avut loc anul trecut in perioada 14-16 septembrie 2013, s-a spus ca Dughin venit pentru a vedea semnalul editiei romanesti a principalei sale lucrari, „Bazele geopoliticii si viitorul geopolitic al Rusiei”, aparut la editura Eurasiatica.ro in prezentarea profesorului Ilie Badescu si pentru a vizita manastirea Snagov cu presupusul mormint al lui Vlad Tepes. Cel putin asta a fost comunicarea oficiala. Dughin s-a vazut atunci si cu un grup de reprezentanti ai SCMD (Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate) condus de „celebrul” Mircea Dogaru. Dar Dughin s-a intilnit la acel moment si cu Adrian Nastase, intr-o vizita pe care ideologul lui Putin a facut-o la Fundatia Titulescu. Pe blogul lui, pe 17 septembrie 2013, Nastase nota ca in dialogul cu Dughin au fost abordate „atit evolutiile actuale pe plan international, cit si posibilele scenarii legate de viitoarea configuratie geo-strategica a lumii”.
dogaru cu dughin
Trei scandaluri bazate pe interceptari telefonice au zguduit si zguduie in acest moment viata politica din trei importante tari NATO: s-a intimplat in Turcia si in Polonia, se intimpla acum in Romania. Specialistii in politica externa precum Emil Hurezeanu, dar si multi analisti straini, sustin ca aproape evidenta implicarea Rusiei in detonarea acestor bombe de presa.

Eu, unul, nu cunosc detalii despre „sursa”care a difuzat aceste inregistrari in Turcia si in Polonia, dar o Romanie intreaga asista de o saptamina la circul mediatic orchestrat pe Antena 3 de Voiculescu, avind ca dirijor personajul numit Pavel Abraham, avocatul lui Bercea Mondialul. El este cel care a dozat si a supravegheat difuzarea filmarilor facute de familia lui Bercea in biroul lui Mircea Basescu. El este cel care, odata devenit avocat al lui Bercea Mondial, i-a convins sa puna la dispozitia Antenei 3 aceste filmari, dar intr-o varianta montata, din care sa rezulte ca Mircea Basescu si-a traficat contra-cost influenta pe linga Presedinte, pentru a-l scoate pe Bercea basma curata. E acelasi Pavel Abraham a carui semnatura o regasim pe diplomele de excelenta acordate unor inalti oficiali din Ambasada Rusiei la Bucuresti. E acelasi Pavel Abraham, absolvent al Scolii de Ofiteri de la Baneasa inainte de ’89, militian-securist demascat acum ceva timp de Militia Spirituala, un ONG pasionat sa caute prin biografiile neromantate ale unor personaje publice. Si, desigur, e acelasi Pavel Abraham, „coleg” cu Dan Voiculescu in solda Securitatii…
Sa ne intelegem: nu sustin ca Mircea Basescu nu a gresit atunci cind a acceptat sa intre in povestea dintre Marian Capatina si familia lui Bercea Mondialul. Aceasta este o speta aflata pe masa judecatorilor, despre care voi oferi amanunte in curind, pentru ca lucrurile nu sint ce par a fi. Dar e prea devreme acum sa vorbim despre asta.
Nu pot asista insa, pasiv, fara reactie, la un joc murdar facut de rusi in Romania, prin oamenii lor de influenta precum Pavel Abraham, cu sprijinul trustului de presa patronat de Voiculescu. Prezenta lui Dughin in Romania, tocmai intr-un astfel de context, spune multe. Asa cum multe a spus si in 2007, si in 2012, la vremea suspendarii lui Traian Basescu, prezenta in Romania a unui alt emisar al Kremlinului, consilierul lui Putin Alexander Kondyakov, mason de rang inalt care a fost primit in 2007 chiar la Palatul Victoria, in biroul lui Calin Popescu Tariceanu, iar in 2012 a aterizat la Bucuresti in plin scandal al suspendarii lui Basescu.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/oanacom/turcescu.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

539 de gânduri despre “Bercea, Abraham si rusii. Plus, Calin Georgescu”

  1. Greetings! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website?

    I’m getting fed up of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at alternatives for another platform.
    I would be fantastic if you could point me in the direction of
    a good platform.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *