Mai rasfirati, baieti, mai rasfirati!

Mi-l pot inchipui pe Traian Basescu injurind, dar nu mi-l pot inchipui tranzactionind sentinte in justitie. Mi-i pot imagina insa pe Catalin Voicu si pe fratele lui Radu Mazare discutind relaxati despre cum se cumpara pe bani grei judecatori, procurori si politisti. Mi-l pot inchipui pe Traian Basescu jucind scheme politice complicate, cu despartiri melodramatice tip “draga Stolo”, dar nu mi-l pot inchipui iesind la proteste pe treptele DNA in apararea lui frati-su.
Mi-i pot imagina insa pe Ponta, pe Catalin Ivan, pe Mitrea si pe multi altii purtind pancarte si strigind cu indignarea in git impotriva DNA, dar pentru apararea unora corupti precum Bivolaru, Nastase sau Nicolescu.
Mi-l pot imagina pe Traian Basescu bind whiskey, jucind pe calciie la Ciresica, dar nu mi-l pot imagina negociind functii cu baronii locali sau aranjind trocuri cu functii publice pentru citeva sute de tavite cu pulpe de pui. Pe Ponta si pe Duicu mi-i pot insa imagina stind de vorba in biroul de la Palatul Victoria despre viitorul sef al Politiei din Mehedinti, iar pe Badalau parca-l si vad invirtind rotisorul.
Mi-l pot imagina pe Traian Basescu citind cu nesat rapoartele trimise de SRI si de SIE in care apar adeseori si informatii complicate din biografia multor oameni publici sau de afaceri, dar nu mi-l pot inchipui aratindu-le unor sau altora ce stie despre ei, fie si pret de o secunda, cit sa-i faca sa-si bage mintile in cap sau sa execute ordine politice sau ordine de plata. Pe Nastase aratindu-le pisica unora ca Bittner, Tender, Petrache, Popoviciu, DIP, Mitrea si multi, multi altii, mi-l pot inchipui foarte usor.
Mi-l pot imagina pe Traian Basescu vorbind poticnit in engleza, mi-l pot imagina tusind sau chiar slobozind o flegma groasa, dar nu mi-l pot inchipui acceptind precum Ponta, din prostie sau din ticalosie, sa piarda 400 de milioane de euro in afacerea Rompetrol-Kazmunai vs statul roman.
Mi-l pot imagina pe Traian Basescu sustinind-o politic pe Elena Udrea pina la exasperarea maxima chiar si a celor mai infocati sustinatori ai lui, dar nu mi-l pot inchipui spunindu-i ca abilitatile ei politice sint in acest moment mai mari decit ambitia pe care o are. Pe Ponta mi-l pot inchipui insa laudind marele “profil politic” al unor doamne care fac prost pina si mimarea competentei- vezi Ecaterina Andronescu, Rovana Plumb si, da, oh, da, Ana Birchall.
Mi-l pot inchipui pe Traian Basescu dand mina cu Bush sau cu Obama, dar nu mi-l pot imagina chinuindu-se sa prinda o poza pe Facebook cu Ianukovici la Soci. Mi-l pot inchipui pe Traian Basescu discutind cu Elena, fiica-sa, despre suportul unor baroni PDL pentru candidatura ei la Parlamentul European sau cu Ioana, cealalta fiica, despre afacerile in agricultura, dar nu mi-l pot imagina inviind mortii din listele electorale ca Dragnea si nici batind din calciie in fata ordinelor primite de la Ghita.
Mi-l pot imagina pe Traian Basescu discutind cu consultanti politici si chiar cu jurnalisti apropiati despre situatia politica si despre strategii electorale, dar nu mi-l pot inchipui dind ordine de linsaj mediatic sau punind la cale santaje ordinare pentru obtinerea unor foloase materiale. Pe Dan Voiculescu insa, mi-l pot inchipui foarte usor sunindu-l de zeci de ori pe Gadea sau pe fiica-sa pentru a fixa tintele si pentru a numara victimele din partidele de vinatoare publica pe care le organizeaza zi de zi emisiunea Sinteza Silei.
In fine, mi-l pot inchipui pe Traian Basescu chiar stind de vorba cu frate-su, Mircea, despre condamnarea lui Bercea Mondialul. Daca fac un efort, mi-l pot imagina pe Traian Basescu stind de vorba cu Mondialul insusi. Dar nici nu vreau sa-mi imaginez ce s-ar fi intimplat daca apareau inregistrarile de ieri seara si Bercea Mondialul nu era azi dupa gratii, condamnat definitiv la aproape opt ani de inchisoare!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home4/oanacom/turcescu.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

172 de gânduri despre “Mai rasfirati, baieti, mai rasfirati!”

    1. ULTIMATATIV BLOGGERDATE I KBH D. 7. NOVHvis det er, kunne det være mega fedt, hvis du ville lave et kort indlæg om det her arrangement, fordi mange er i Kbh pga OD-dag. Så de bloggere der læser din blog kan blive oplyst om at dette sker. For vi ved jo allesammen at du er bloggergudinden ;-)Håber du er med på ideen :-)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *