Voiculescu, arendaşul lor. Documente in atentia DNA!

Ce-ar fi daca ati afla ca toata isteria declansata in Romania de Voiculescu si Antena 3 in ultimii ani are radacini adinci intr-un teren de 2600 de hectare? E adevarat, nu vorbim de orice fel de teren, ci de una dintre cele mai roditoare suprafete de pamint de pe cuprinsul tarii. Atit de fertil este acest pamint incit pe el se pot obtine recolte de 5000-6000 de kg de griu la hectar!

Explicatia e simpla: terenul se afla in Giurgiu si inca de pe vremea lui Ceausescu a beneficiat de un sistem sofisticat si performant de irigatii cu apa din Dunare. Inainte de ’89, dar si dupa, pe acest teren functiona si experimenta Institutul de Cercetări și Inginerie Tehnologică pentru Irigații și Drenaje (ICITID- Baneasa). Ca sa intelegeti miza, sa spunem ca, in mod obisnuit, media de productie pentru o suprafata similara oriunde pe cuprinsul tarii este cuprinsa intre 300 si 1000 de kilograme. De treisprezece ani, prin firmele pe care le controleaza, prin inginerii contractuale si citeva procese, dintre care unele se afla inca in derulare, Voiculescu exploateaza acest teren, incaseaza profituri si subventii la hectar. Si, desigur, pindeste momentul in care ICITID-Baneasa va fi privatizat pentru a pune mina pe cela 2600 de hectare de pamint, prin exercitarea dreptului de preemptiune, ca arendas si/sau concesionar. Firmele lui Voiculescu au arendat acest teren inca din 2001 si, asa cum voi demonstra mai jos, il detin si astazi in arenda/concesiune, desi Agentia Domeniilor Statului (ADS) are un proces deschis impotriva Grivco inca din 2010, proces prin care statul roman cere acestei firme sa plateasca 1.229.282 de lei, adica aproximativ 250.000 de euro, pentru ca a folosit fără titlu valabil, în perioada mai 2008-mai 2009, suprafața de 2.600 de hectare teren agricol administrat de ICITID. „Pârâta a exploatat terenul, proprietatea ADS, fără a efectua nicio plată. Rezultă o diminuare a veniturilor ce trebuiau încasate de ADS şi o mărire injustă a patrimoniului societăţii menţionate, scriau juriştii ADS in plingerea facuta acum patru ani.

Ce s-a intimplat intre timp? E uluitor, dar adevarat: desi se afla in mai multe procese cu ADS, desi a ramas inca din 2011 fara contract de arenda pe acest teren, Voiculescu a reusit in 2013 sa arendeze din nou cele 2600 de hectare din Giurgiu, contractul de arenda fiind semnat tot de ADS! Cum a fost posibil? Poate luati in calcul faptul ca ADS este in subordinea Ministerului Agriculturii si ca ministru este Daniel Constantin, presedinte PC si dator cu 295.000 de euro, potrivit declaratiei de avere, lui Dan Voiculescu. Toate documentele le gasiti in ancheta de mai jos, dar dupa ce veti citi acest prim episod va recomand sa le vedeti si pe cele care vor urma pentru a intelege de ce-l uraste de moarte Dan Voiculescu pe Traian Basescu.

EPISODUL I

N-am sa va plictisesc cu istoria lunga, intinsa pe mai bine de zece ani, a manevrelor prin care firmele lui Voiculescu au arendat cele 2600 de hectare din Giurgiu inca din anul 2001. S-au scris sute de articole pe tema. Vom sari direct la anul 2010.

In luna februarie a acelui an, noul ministru al Agriculturii in Guvernul Boc II, independentul Mihail Dumitru, acorda un interviu ziarului Bursa in care, printre altele, declara “suntem într-un proces de analiză a activităţii ADS. Noi analizăm portofoliul agenţiei atât din punctul de vedere al terenurilor pe care le gestionează, cât şi al participaţiilor statului în diferite sectoare agricole. Vom vedea şi care este situaţia terenurilor concesionate”. Inca din 2009, ADS avea un proces cu Grivco S.A. acuzata ca “a exploatat abuziv, pe perioada 12.05.2008-14.05.2009, suprafaţa de 2.499,03 ha teren arabil ce s-a aflat în administrarea ICITID Băneasa, fapt pentru care datorează suma de 1.229.282,31 lei, reprezentând preţul exploatării fără a deţine titlu valabil. Acest calcul este făcut plecând de la o redevenţă minimă/ha de 998 kg grâu„. Sa retinem, deci: statul roman prin ADS vs. Voiculescu prin SC Grivco S.A., proces aflat pe rol inca din 2009!

Sub ministeriatul la Agricultura al lui Mihail Dumitru incep controalele privind contractele de arenda incheiate de ADS. Inclusiv cel cu Grivco S.A. pentru terenul din Giurgiu. In 2011, vine la Agricultura Valeriu Tabara, corpul de control al ministerului face un raport, seful ADS de la acea vreme, Radu Cristescu, un apropiat al lui Voiculescu, este demis si Grivco ramine fara terenul din Giurgiu. Se intimpla in vara lui 2011. Apar evenimentele din ianuarie 2012, cade guvernul Boc II, vine guvernul Ungureanu, pica si acesta si se formeaza guvernul Ponta I. Partidul Conservator se arata interesat de un singur minister, cel al Agriculturii. Il primeste, iar Daniel Constantin preia portofoliul pe care il detine si astazi. Daca v-ati intrebat atunci de unde si pina unde interesul lui Voiculescu pentru acest minister aflati astazi, cind va demonstram cu acte ca fosta firma S.C. Grivco Agro S.R.L. a reusit sa puna mina, si asta de mai bine de un an de zile, pe terenurile din Giurgiu!

Teoretic, incepind din 2011, firma lui Voiculescu nu mai putea lucra terenurile de la Giurgiu. Nu mai avea contract de arenda. Surse din Ministerul Agriculturii spun ca, de fapt, firma lui Voiculescu a continuat sa lucreze cele 2600 de hectare, dar n-a mai putut incasa subventiile la hectar. Jale mare! Asa ca in 2012 Voiculescu a facut pe dracu’n patru si din Daniel Constantin ministru al Agriculturii, cu ordin sa rezolve problema intrarii in legalitate. Era simplu: ADS trebuia doar sa incheie un nou contract de arenda cu o firma a mogulului. Ei bine, pe 29 mai 2013 s-a rezolvat: S.C. Agro Seed Muntenia S.R.L, fosta SC Agro Grivco S.R.L, a semnat contractul de arenda nr 2/29.05.2013 cu ADS pentru “2497,53 de hectare de teren agricol si 160,35 de hectare de teren neagricol, aflat in administrarea ICITID- Baneasa, judetul Giurgiu.

Ceva zvonuri despre incheierea acestui contract au existat anul trecut. Ministrul Constantin a fost intrebat daca stie ceva despre aceasta afacere, dar s-a declarat habarnist. Si, probabil, lucrurile ar fi ramas neclare, dar intre timp au aparut documentele pe care le veti vedea publicate astazi, in exclusivitate pe acest blog.

Primul dintre ele este datat 01.07.2013 si este un raspuns dat de seful ADS de la acea vreme, Dan Lucian Stefan Mogos, unui grup de fermieri din Giurgiu care solicitasera sa incheie un contract de arenda pentru cele 2600 de hectare ale ICITID si care ramasesera, teoretic, neexploatate si nearendate dupa intreruperea contractului dintre ADS si Voiculescu. In acest raspuns, Mogos le spune fermierilor ca pot sa se linga pe bot, intrucit cele 2600 de hectare au fost date spre arendare prin metoda “concurs restrins de oferte, incheiat cu contract de arenda. Nu se spune inca nimic despre fericitul arendas!Voiculescu 1 001

Fermierii ridica din sprincene si se pun pe aflat cine e fericitul arendas. Sint informati ca e vorba de o anume SC Agro Seed Muntenia SRL asa ca pe 20.08.2013 ii cer lui Daniel Constantin, in calitate de ministru al Agriculturii, sa dispuna anularea acestui contract de arenda incheiat de ADS in conditii dubioase, prin metoda “concurs restrins de oferte”, cu firma amintita. Iata dovada:
Voiculescu 2.1 001Voiculescu 2.2 001

 

 

 

 

 

 

 

 

Cam fraieri fermierii, pentru ca n-au stiut cu cine s-au pus, ori n-au verificat suficient: arendasul celor 2600 de hectare “de aur” din Giurgiu, “necunoscuta” firma SC Agro Seed Muntenia SRL, este, potrivit datelor de la Registrul Comertului, aceeasi cu firma SC Grivco Agro SRL! Cum e posibil? Simplu, ambele societati au acelasi numar de inregistrare, J40/7685/2008, iar rebotezarea din “Grivco Agro” in “Agro Seed Muntenia” s-a facut prin preschimbarea certificatului de inmatriculare. (Puteti verifica acest lucru introducind intr-un motor de cautare numarul de inregistrare publicat mai sus!).

Voiculescu 3.1 001Voiculescu 3.2 001

 

 

 

 

 

 

 

 

Poate fermierii n-au stiut la acea vreme ca incercau sa intre pe terenul lui Voiculescu. Asa ca oamenii asteptau o rezolvare de la ministrul de resort, Daniel Constantin. In cele din urma au primit un raspuns, pe 4 octombrie 2013, adica dupa vreo doua luni. Era semnat de insusi directorul general al Directiei Generale de Control si Antifrauda din Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, domnul Mihai Huzuneanu. Dupa asa o titulatura, merita sa te astepti la ceva explicatii consistente. Dar… n-a fost sa fie! Cititi documentul de mai jos in care Huzuneanu de la Antifrauda zice ca arendasul Voiculescu si ADS au facut totul cit se poate de legal!

Ca sa intelegeti pe deplin raspunsul lui Huzuneanu, va rog sa notati ca fermierii din Giurgiu depusesera solicitarea de arendare a celor 2600 de hectare cu mult inaintea ofertei pe care a facut-o Voiculescu celor de la ADS in 2013. Luat prin surprindere, Voiculescu i-a pus pe aia de la ADS sa bage o procedura ilegala de contractare a terenului pentru arendare prin metoda “concurs restrins de oferte”! Si a semnat un contract cit se poate de legal, nu? Cel putin asa scria Huzuneanu de la Antifrauda.Voiculescu 4 001 Sa va mai spun ca fermierii aia, ai dracului, n-au incetat? Ei bine, va spun! S-au apucat, auzi obraznicie, sa-i scrie lui Huzuneanu si sa-i explice tot ce nu e in regula cu eliminarea lor din procesul de arendare a respectivului teren. Iata mai jos scrisoarea pe care au trimis-o la Ministerul Agriculturii pe 1 noiembrie 2013. Atentie, dupa ce cititi aduceti-va aminte de aceasta data, 1.11.2013, pentru ca urmeaza, desigur, o legatura cu DNA!Voiculescu 5 001 Ziceam de 1 noiembrie 2013. Ei bine, este ziua in care la Ministerul Agriculturii au descins ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie, în baza unui „mandat de percheziţie de la Curtea de Apel cu privire la o cauză a Direcţiei Naţionale Anticorupţie”. „Epicentrul acestui dosar este la Agenţia Domeniilor Statului, declara la acea vreme Daniel Constantin si parea ca vom afla tot, dar ministrul a dat-o in balarii adaugind că, din câte ştie, cauza are legătură cu sesizarea unei angajate a ADS, care a reclamat o serie de abuzuri despre „servicii de mentenanţă pentru Xerox”, „folosirea a două cartele de motorină de la două maşini care nu mai sunt în uz”, „servicii de telefonie” şi „achiziţionarea unor servicii de pază” la ADS.

Azi intelegem ca Daniel Constantin a avut dreptate, chiar daca doar pe jumatate. Da, epicentrul era si este la ADS, dar cauza pare sa duca fix spre Dan Voiculescu si firma lui de arendas. Sa mai adaugam ca pe 1 noiembrie 2013, percheziţiile facute de DNA au vizat birouri din Ministerul Agriculturii, din ADS, dar şi de la Federaţia Sindicală Agrostar, de unde au ridicat mai multe documente, despre care surse judiciare spuneau la acea vreme ca urmau sa fie analizate în cadrul unui dosar penal deschis recent, vizând fapte de corupţie.

Mai sint multe de adaugat. Cum ar fi faptul ca deja doua instante au decis- atit in 2012 Judecatoria Sectorului 1, cit si in 2014, pe 16 aprilie, Tribunalul Bucuresti- ca trebuie anulat contractul de arendă semnat de GRIVCO cu ADS şi Institutul de Cercetare şi Inginerie Tehnologică pentru Irigaţii şi Drenaje (ICITID) Băneasa privind folosirea a 2.600 de hectare de teren. Era vorba de contractul de arenda care l-a precedat pe cel incheiat anul trecut. Aici, de fapt, apare schizofrenia: cum e posibil ca statul roman, prin ADS, sa incheie in mai 2013 un nou contract de arenda cu firma lui Voiculescu, cita vreme acelasi ADS al statului roman era si este in continuare in proces cu firma lui Felix? Sigur, e o intrebare retorica; se poate daca te cheama Voiculescu si-l pui ministru al Agriculturii pe unul, Constantin, care ti-e dator vreo 300.000 de euro…

Din moment ce are acum are contract de arenda pentru cele 2600 de hectare, firma lui Voiculescu, SC Agro Seed Muntenia SRL, a depus pe 19 aprilie 2014 si cererea pentru acordarea subventiei pe suprafata arendata. Cu alte cuvinte, Voiculescu ne vrea si fraieriti, si cu banii luati!

Poate analizati si voi, pina la episodul urmator- in care voi dezvalui cine sint personajele care s-au implicat in batalia lui Voiculescu pentru “pamintul de aur” din Giurgiu- macar perioada 2010-2013 in care s-a acutizat acest conflict. Si veti descoperi, cred, si o alta dimensiune a razboiului dintre Voiculescu si Basescu. Mai ales ca in aceasta perioada am avut o suspendare, o comisie Nana, un dosar deschis la DNA in 2011…

Da, stiu, e comod sa spui ca Voiculescu baga carbuni anti-Basescu in gura lui Gadea pentru ca se teme de finalul dosarului ICA. Dar eu constat si cred ca veti constata si voi, ca dosarul ICITID-ADS-Voiculescu e unul cel putin la fel de fierbinte. Si mult mai recent. De aici, probabil, turbarea care a intrat in studiourile Antena 3. In plus, lui Voiculescu, asemeni multora ca el, ii e mai teama de saracie, decit de puscarie! Prin urmare, Gadea- tata, pina nu se vede Voiculescu stapin pe vecie (si) pe cele 2600 de hectare la ICITID-Baneasa, nu scapi din lant si trebuie sa latri seara de seara. Pe urma, mai vezi tu…

P.S. In curind, Episodul II, despre increngaturile politice ale cazului: de la Ilie Sirbu, la Daniel Constantin! Plus multi altii…


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/oanacom/turcescu.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

67 de gânduri despre “Voiculescu, arendaşul lor. Documente in atentia DNA!”

  1. nick-nameul tau spune tot pa!si!pa jeguri ce nu intelegeti de la ce ne-a salvat Domnul Presedinte BASESCU exact acum doi ani. Ponta face exact ce a facut Ceausescu la revolutie mai da pensionarilor 25 lei ca si ponta cu poanta lui cu marirea salariului minim si dupa Aufganistan fura voturi de la militari spunand CA CEAUSESCU trebuie sa marim salariile militarilor; ponta = ceausescu. hai pa!ce!pa!!!!!

   1. nu exista ICITID, se cheama INCDIF Ispif si este intreprindere cu autofinantare, deci poate sa concesioneye cui vrea si cat vrea. ADS nu are niciun rol in acest cay. MANIPULARE ORDINARA

   2. Doamna Ionescu, din moment ce scrisorile adresate de Eco Legum catre Minister si implicit de la Minister catre Eco Legum contin numele intreprinderii ICITID, inseamna ca ea exista si mai mult, ca ceea ce s-a intamplat in Giurgiu este un fapt grav. Nu cred ca are rost sa ii tineti partea varanului, din moment ce dovezile prezentate de dl.Turcescu sunt foarte clare…cred ca incercati sa schimbati un adevar crunt si sincer nu cred ca veti avea sorti de izbanda…

   3. I simply want to say I’m very new to blogs and honestly savored this website. Likely I’m planning to bookmark your blog . You actually have beneficial well written articles. Thank you for revealing your website page.

   4. MANIPULARE ORDINARA este ceea ce incercati dumneavoastra, doamna Ionescu. Este tehnica prostirii pe fata. Contestati cumva autenticitatea documentelor de mai sus? Daca nu, atunci ar trebui sa le mai cititi o data.

   5. I just want to mention I am newbie to blogging and site-building and really loved you’re web page. Likely I’m going to bookmark your site . You definitely have awesome articles. Thanks a bunch for sharing your blog site.

  2. Pe langa faptul ca aruncatul asta de sloganuri seci iti da impresia ca sunt postate de un bot, afirmatia nu e nici macar pe aproape de adevar. Cine are impresia ca la 300 Ha esti vreun mare baron agricol e rupt complet de realitati. Ba luzarilor, o mosie adevarata inseamna MII sau ZECI de mii de Ha. In RO sunt peste 15 exploatatii agricole de peste 10.000 Ha fiecare. Adrian Porumboiu 50 000 ha, Culita Tarata are vreo 70 000 in Balta Mare a Brailei . Aja ca j3t pe Cotidianul sau unde se mai strang gradini zoologice cu varani si lasat blogurile jurnalistilor informati in pace, ca se mpute pe unde va aciuiati. Aaaa, si multa mu….dragoste pentru Sfarma Piatra.

 1. Martea neagra de acum doi ani ar putea (ma rog pentru asta) sa devina MARTEA ALBA pentru Romania daca GUNOIUL DE VOICULESCU ajunge unde ii e locul langa prietenul lui Nastase……sunt sigur ca urmeaza pontica….. multumim Domnului Basescu pentru constructia JUSTITIEI IN ROMANIA……

 2. buna ziua,
  felicitari d-le turcescu pt aceasta ancheta ! numai cine nu gandeste nu remarca ca aceasta suprafata de teren a fost arendata de firma lui voiculescu fara respectarea legii privind organizarea licitatiilor pt arendarea suprafetelor de teren ce apartin ADS! este foarte simplu:daniel constantin cu acest scop a fost instalat ca ministru al agriculturii ,pe voiculescu nu la interesat niciun alt portofoliu din guvernul ponta,mai ales ca ministru constantin era dator cu 300000E! pur si simplu voiculescu a semnat contractul fara a se organiza o licitatie deschisa avand in vedere suprafata foarte mare de teren!
  PT. CEI CARE SE FAC CA NU INTELEG AFACEREA:
  2600ha cultivate cu grau= 16 000 t grau
  16000t grau= 2 MIL. EURO pe an
  Acesti bani se obtin la un pret mediu daca vinzi imediat dupa recoltat,deci mogulul incaseaza aproape
  dublu pastrand recolta in silozuri, valorificand-o peste cateva luni.
  UN SIMPLU CALCUL NE DOVEDESTE CA voiculescu obtine profit de cel putin 2mil euro + SUBVENTIE /HA 500.000E in fiecare an
  ACEA SUPRAFTA se cultiva si cu rapita, floarea-soarelui DECI incasarile din valorificarea productiei in aceste cazuri sunt mult mai mari decat in cazul cultivarii cu grau! D-LE TURCESCU acesta este un caz daca se poate spune mai mic pe langa contractele incheiate de ADS cu latifundiarii porumboiu,niculae,etc..
  VA rog sa aveti in vedere pe viitor si alte contracte incheiate de ADS cu acesti latifundiari,chiar si astazi daca aruncati o privire pe site MADR se dau suprafete in arenda ale ADS nerespectandu-se in mod grosolan legea -se evita organizarea de licitatii deschise pt suprafete de teren mari ,exact ca in cazul voiculescu cu cele 2600ha,se dau pe sub mana fara a sti oamenii de rand.
  P.S. SA nu intelege-ti gresit:NU SUNT UN ADEPT AL PRES. BASESCU avand in vedere cele 300ha de la Nana. Dar omul pana la urma le-a cumparat nu a luat de la stat pe degeaba!

  1. I simply want to say I am beginner to blogging and seriously enjoyed your web site. More than likely I’m planning to bookmark your site . You definitely come with really good articles and reviews. Bless you for sharing your webpage.

 3. Dl. Turcescu va rog sa-l intrebati pe dl. fost ministru V.Tabara de ce predecesorul dl. Cristescu la sefia ADS-ului, dl. Dida nu a scos la licitatie fara perdea, terenul in litigiul.
  Interesele sunt ascunse, vinovati sunt toti ministrii agriculturii in perioada analizata de dvoastra-prezent, pana la biroul juridic din cadrul ADS.
  Deasemenea tin sa va precizez, ca ADS in organigrama are si serviciu investigare a fraudelor . Aceasta fraza o las la aprecierea dvoastra.
  Cat despre ce va urma…! Vorba aceea, om trai si om vedea!
  Sucees in anchetele viitoare!

 4. Bravo Robert.
  Te încurajez pentru că observ că ,sunt prea mulți și prea proști să trăim bine.
  Fac referire la îndemnul făcut de Președinte.
  Citind comentariile observ că sunt mulți interesați să nu se trăiască bine în România.
  Trebuie să ne unim și să îi învingem.
  Mai cred că PSD trebuie demolat cărămidă cu cărămidă.
  Din ce a însemnat Roma antică a mai rămas cărămidă peste cărămidă din PSD trebuie să se aleagă praf și pulbere.
  Mai cred că nu trebuie să putem dormi liniștiți până ce liderii puciului nu vor ajunge în fața justiției.

  1. Amenintari de tip securist/mafiot.
   Ele pot fi puse in practica doar prin anihilarea independentei justitiei, dupa o eventuala victorie a lui Victor Viorel Ponta.

 5. Bai turcescule(asa vreau sa te scriu),pentru ca esti mic,scursura a societatii,un derbedeu,cunosc bine zona respectiva despre care tu bati campii boule,(sper sa nu aduc nici-o atingere rasei bovine cu un asemenea element.)locuiesc la numai 2 km.,cunosc foarte bine aspectele pe care tu le expui.Cu ce a afectat domnul Voiculescu statul,firma este inregistrata,plateste datoriile catre stat si catre firma cu care a incheiat contractul.Nu a fraudat in nici-un fel statul Roman,mai ales ca exista si a exitat din todeauna un contract de arondare.Nu s-a folosit de banii statului la arondarea acestor terenuri agricole,asa cum a facut stapanatu,(ca tu doar ,li esti mana dreapta cu care se sterge chioru la fund),cand se duce pe campia de la Nana,pe care a cumparat-o cu banii statului Roman,miselule.Bai talharilor ,voi ati facut numai rau popurului Roman,(lu stapanatu li curge in vene sange de tatar,in trecutul istoric al poporului Roman stim bine ce au facut tatari si cum au ajuns pe aceste meleaguri.)Bai retardatule tu vorbesti de documente false,tu vorbesti de falsuri,cum te-a facut pe tine stapanatu Colonel,cand tu borfasule nici armata nu ai facut! si tu vorbesti de stat,de Romania,nesimtitule si tembelule.Bai Domnul Voiculescu a ajutat atatia oameni prin fundatia dumnealui,a ajutat oameni in impas,a ajutat oameni capabili sa-si termine studiile in strainatate,a ajutat oameni necajiti si greu incercati de soarta,pe cand voi sacalilor,cu ce ati ajutat poporul acesta,cu taieri de salarii si pensii,tieri de compensatii la medicamente,desfiintarea spitalelor si scolilor din zone indepartate,nenorocitilor ce sunteti,cum va mai poate ierta Dumnezeu pe voi barbarilor!Mafiotilor vreti sa aduceti Antena 3 la tacere,nu o sa reusiti miseilor,ca noi suntem multi si suntem alaturi de Antena 3 si chiar de familia Voiculescu pe care vreti sa o aduceti la pieire nenorocitilor,nu var mai rabda Dumnezeu!,nemernicilor.Bai turcescule esti o latura,in care sau scaldat toti porcii.Ai sictir boarfa ordinara!Doresc ca Antena 3 sa emita incontinuare si noi o vom sprijinii cu toata puterea noastra,cu toata existenta noastra.Dumnezeu sa bine cuvinteze poporul Roman si Antena 3.

 6. I do enjoy the way you have framed this situation plus it does indeed offer me personally a lot of fodder for consideration. However, coming from what I have personally seen, I just trust as other comments pile on that people remain on point and in no way get started on a soap box of some other news of the day. Still, thank you for this exceptional point and even though I do not really go along with the idea in totality, I value your standpoint.

 7. I just want to tell you that I am just new to blogging and certainly liked your website. Almost certainly I’m planning to bookmark your website . You actually come with fabulous well written articles. Regards for sharing with us your blog site.

 8. I just want to tell you that I am beginner to weblog and seriously loved you’re web page. Likely I’m planning to bookmark your website . You amazingly have outstanding well written articles. With thanks for sharing with us your blog.

 9. d-le TURCESCU, CRED DNA ESTE PUTZIN AUTISTÄ Cand e vorba de escrocheriile lui VOICULESCU

  asteaptä invitatzie specialä.

  lor le place sä lucreze cu „GHIOLBANUL SI ALINUTZA BOTOXATÄ- CARE VAND IN PIATZÄ CIAPÄ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *