Afacerea CoNAS-Voiculescu sau cum să ascunzi un tun de milioane de euro din bani publici. Semnătura lui Ponta pe o numire incredibilă. Documente publicate în premieră

Priviti cu atentie fotografiile de mai jos. Le vedeti pentru prima data, va garantez, si e foarte posibil sa declanseze un nou dosar penal. Pentru ca faptele sint grave!

Dosar Corp control

E vorba de un RAPORT DE CONTROL de aproape 200 de pagini intocmit de Corpul de Control al Primului Ministru in functie (Victor Viorel Ponta). Desi s-a lucrat la el aproape un an de zile, iar raportul este plin de date importante, acest document a fost si este in continuare tinut secret in diferite sertare din Palatul Victoria pentru ca reprezinta o bomba cu ceas care poate exploda direct in fata premierului. De suflul exploziei nu scapa nici Dan Voiculescu. Pentru ca, desigur, atunci cind e vorba de bani publici apare de unde nu te astepti si „famiglia” Voiculescu.

Ce contine raportul de control? O verificare „la singe”a activitatii Comisiei de Acreditare a Spitalelor (CoNAS) din perioada 01.01.2009 si pina la 31.07.2012. Perioada mandatelor Boc si Ungureanu. Teoretic, Ponta n-are treaba. Practic insa, veti vedea ca Victor Ponta e direct implicat, cu semnatura lui cu tot de data asta, intr-o situatie extrem de suspecta. O situatie care explica si de ce acest document la care s-a lucrat pe brinci un an de zile e tinut secret si „uitat” prin sertarele Palatului Victoria. Sinteti gata? Incepem!

In toamna anului 2013, B1 TV si Hotnews dezvaluiau niste intimplari incredibile rezumate de jurnalistul Vlad Mixich in sapoul unui text publicat pe 12 noiembrie 2013 AICI:

O agentie de turism– in care fiica cea mica a mogulului Dan Voiculescu (Camelia Voicukescu n.m) detinea la acel moment majoritatea actiunilor – a castigat in martie 2011 un contract cu o institutie a statului destul de putin cunoscuta: Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor (CoNAS). Scopul contractului, atribuit prin achizitie directa, era organizarea mai multor deplasari in strainatate. Presa a scris atunci despre contract, dar nimeni nu a putut profeti ca, pentru cativa angajati ai CoNAS, urma o calatorie in jurul lumii pe bani publici„.

Pe scurt, e vorba de vreo 2,5 milioane de euro! Ar fi trebuit sa fie bani  acordati printr-un proiect european, dar in cele din urma proiectul a fost respins, banii erau insa deja cheltuiti, asa ca paguba sau gaura, spuneti-i cum vreti, a fost data bugetului de stat. Firma de turism a fetei lui Voiculescu si-a umplut insa conturile. Despre aceast contract, dar si despre multe alte nenorociri pe bani publici vorbeste raportul de 200 de pagini al Corpului de Control al Primului Ministru (Victor Ponta) privind activitatea CoNAS. Si, credeti-ma, e un raport facut temeinic. Pentru inceput, citeva pagini in care apar numele unor personaje despre care vom vorbbi in continuare. Repet, le vedeti pentru PRIMA OARA!

Conas_1_2 Conas_3_4CONAS 5 001Poate n-aveti timp sa cititi tot. Important acum este sa observati ca e vorba despre un document oficial. Din acest document rezulta o istorie scurta a celor care au condus incepind cu anul 2009 si pina in 31.07.2012 aceasta institutie numita CoNAS. Avem, asadar:

22.01.2009-29.08.2011 mandatul de presedinte CoNAS al domnului Serban Romulus Dan

29.08.2011-14.02.2012 mandatul de presedinte CoNAS al domnului Petrache Florentin Valentin

14.02.2012 si pina la finalizarea raportului Corpului de Control (31.07.2012) mandatul de presedinte CoNAS al domnului Lukacs Vilmos

Acesti trei oameni, in diferite momente din perioada 2009-2012 se fac responsabili, potrivit raportului de 200 de pagini, de activitatea dezastruoasa, dar stipendiata cu multi bani publici a CoNAS. La finalul raportului, controlorii lui Ponta propun chiar sesizarea DNA in legatura cu faptele constatate. Iata, spre exemplu, capitolul din raport referitor la felul in care CoNAS a incheiat cu firma de turism a fiicei lui Voiculescu (Blue Sky Turism SRL) contractul prin care sute de angajati ai statului au fost plimbati prin lumea larga, din America de Sud si pina in indepartata Asie.

Conas_21_22 Conas_23_24 Conas_25_26 Conas_27_28 Conas_29_210 Conas_211_212 Conas_213_214 Conas_215_216Stiu, sint pagini multe, dar rezumatul lor se poate face intr-o fraza: firma Voiculestilor a iesit pe plus, bugetul a iesit pe minus, oligarhul a fost fericit si multumit, iar angajatii CoNAS plus o parte din familiile si prietenii lor au fost si ei multumiti si fericiti ca au vazut lumea pe banii statului.

Fiind vorba de fapte grave petrecute  in perioada Boc-Ungureanu, poate v-ati fi asteptat sa fi vorbit guralivul premier Victor Viorel Ponta si despre acest raport. Ba, asa cum a facut-o cu alde Videanu, Udrea si altii poate v-ati fi asteptat sa sesizeze DNA! Nu e cazul: raportul zace ascuns in sertarele de la Palatul Victoria si, probabil, daca nu l-ati fi vazut acum, aici, nu ati fi aflat niciodata despre existenta lui. De ce? E simplu, dar e grav! Cititi in continuare.

In primul rind, fiind vorba de Voiculescu si a lui fiica e clar ca Ponta se teme de furia oligarhului si a Antenelor. Va dati seama ce-ar insemna ca un raport al Corpului de Control al Primului Ministru in care se vorbeste despre cum a facut afaceri oneroase, pe bani publici, o institutie a statului (CoNAS) cu o firma a lui Voiculescu sa fie trimis la DNA?! Jihad anti-Ponta la Mihaita Gadea, plus alarma de grad zero in marea Coalitie de Guvernare!

Dar partea cu adevarat suspecta abia acum incepe. Ati remarcat probabil din documentele de mai sus insistenta cu care revine in atentia celor ce au verificat activitatea CoNAS, numele unui domn, Petrache Florin Valentin. A fost, pe rind sau chiar in acelasi timp, director al Directiei Resurse Umane si Comunicare din CoNAS, dar si presedinte al acestei institutii. In cele 200 de pagini ale raportului de control, numele domnului Petrache apare de zeci de ori si nu numai inlegatura cu afacerea CoNAS- Blue Sky Turism (Voiculescu), ci si in alte spete din care rezulta aplecare domnului Petrache spre afaceri pe bani publici facute la limita sau chiar cu incalcarea legii. Repet, ca sa fie clar: nu sint constatarile mele, ci ale Corpului de Control al premierului Ponta!

Si acum, BOMBA: desi acest raport exista (chiar daca e tinut ascuns) si din el reiese profilul cel putin neclar al personajului Petrache Valentin Florin, desi e un raport scris chiar de oamenii lui Ponta, ce credeti ca a facut premierul Victor-Viorel? Ei bine, da, pe 3 martie anul acesta, premierul Ponta i-a delegat lui Petrache Valentin atributiile de Presedinte al CoNAS! Priviti:

Ponta CONAS 001

Noaptea mintii! Deci al tau Corp de Control il gaseste cu mari bube in cap pe unul de la CoNAS si tu, premier, insisti sa-l faci Presedinte peste tarlaua bugetara pe care ti-au scris oamenii tai ca a jefuit-o! De ce? Care este explicatia? E omul cuiva important acest Petrache? Se supara Voiculescu daca-l trimiteai cu tot cu afacerile lui la DNA? Abia astept raspunsurile domnului Ponta!

Pina atunci insa, mare atentie la paginile urmatoare care cuprind capitolul CONCLUZII al raportului facut de oamenii lui Ponta legat de activitatea CoNAS. Dincolo de faptele penale semnalate de inspectorii de control si dincolo de propunerile lor printre care se numara si trimiterea acestui raport la DNA, va rog sa priviti cu atentie sublinierea facuta cu culoarea verde. Va spun la final de ce!

Concluzie_1_2 Concluzie_3_4 Concluzie_5_6 Concluzie_7_8Da, stimati cititori: desi pe zeci de pagini se vorbeste in capitolele raportului despre ilegalitatile facute in contractul dintre CoNAS si firma familiei Voiculescu, atunci cind sint scrise concluziile raportului aceasta speta este pur si simplu scoasa/rasa/ stearsa/ din paginile finale! Felix a venit, s-a servit si a disparut. Aveti legatura, domnu’ Ponta!

P.S. Dezbaterea subiectului va avea loc diseara de la 21.30 in emisiunea „Sub semnul intrebarii”de pe B1 TV. Continuarea, miine pe blog si in viitoarea emisiune.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home4/oanacom/turcescu.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

43 de gânduri despre “Afacerea CoNAS-Voiculescu sau cum să ascunzi un tun de milioane de euro din bani publici. Semnătura lui Ponta pe o numire incredibilă. Documente publicate în premieră”

 1. Domnul Petrache Florin Valentin este platit pentru functia de Presedinte al institutiei si nu pentru functia de consilier cum ar fi trebuit. Decizia spune clar ca este consilier si preia atributiile ! Acest lucru nu il cunosc multi !
  Nici macar CONAS nu a primit acel raport !

 2. Domnule Turcescu tocmai ati dat citire articolului care sanctioneaza penal fapta lui Borza care desi lauda stabilirea unor prejudicii colosale, chiar daca de oameni fara nicio calificare in domeniile controlate, nu sesizeaza Parchetul pentru recuperarea prejudiciilor aduse averii private a statului, el multumindu-se doar sa-si incaseze bonusul de performanta(0,27% din valoarea ramasa neexecutata a contractelor reziliate unilateral sau amiabil)

 3. Fata lui Voiculescu si-a cedat partile sociale din Iulie 2011 din firma BLUE SKY TURISM SRL iar cifra de afaceri a acestei firme e de aprox 136.000 Euro in 2012 si 138.000 Euro in 2011. Nu e foarte mult … nu vad prejudiciul de milioane de euro, gresesc cu ceva?

 4. Ce loc băsist şi mincinos !
  Ce pubilcație diabolică , fascistă !
  Ce „editorialist” corupt ! Şi trădător abject ai propriei şi nefericitei țări !
  Şi ce postaci tembeli şi băseskari se foşgăie şi mişună pe-aici !!! Analfabeți şi derbedei ; răuvoitori şi puşi numai pe rele .
  Adică ce s-o mai lungim : aici e cuibul urii şi al duşmăniei de om şi de popor !
  Aici este menajeria nemerniciei omeneşti , a crimei şi a dezmățului neruşinat , macabru .
  Veți răspunde în fața cerurilor şi a Dumnezeului de acolo , care e stăpânul lumii şi e neiertător !
  Veți fi judecați cum trebuie păgânilor nemernici !

  Vai vouă ființelor nelegiuite . VAI VOUĂ !!!
  .

  1. Tu esti Serbanica „gura de canal”? Spurci numele Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu? Sper sa te rasplateasca asa cum se cuvine..

 5. Extras din cele de mai sus :
  – „29.08.2011-14.02.2012 mandatul de presedinte CoNAS al domnului Petrache FLORENTIN VALENTIN”;
  -Ati remarcat probabil din documentele de mai sus insistenta cu care revine in atentia celor ce au verificat activitatea CoNAS, numele unui domn, Petrache FLORIN VALENTIN”
  – In decizia premierului este vorba de un anume Petrache VALENTIN,conform facsimilului.In orice decizie numele este cel din cartea de identitate.\
  Intrebare :Este una si aceeasi persoana??

 6. E bine ca se analizeaza furaciunile legate de partea FORMALA a CoNAS. Dar aceasta institutie maninca degeaba banii publici de cind s-a infiintat.
  CoNAS ar fi trebuit sa creeaze reguli de clasificare a spitalelor. Nu au facut asta care a dus la mocirla din sistemul de sanatate. 70% din banii strinsi de la contribuabili se cheltuie (pentru pacienti ??!) via spitale. Neexistind reguli in acreditarea spitalelor atunci banii se impart pe influenta politica (si puternicii zilei in domeniul medical).
  NU S-A DORIT SA SE FACA O ACREDITARE. Nu intelegeam de ce pt ca nu stiam cine sunt angajatii din CoNAS. Sunt toti alesi pe sprinceana sa nu fie capabili sa produca nimic. ACEASTA INSTITUTIE AR PUTEA FI DESFIINTATA MAINE FARA SA SE INTIMPLE NIMIC GRAV. TOT NU AVEM ACREDITAREA SPITALELOR DE 10 ANI. DACA AS FI PONTA AS DESFIINTA CONAS MAINE. S.ar reduce si niste bugetari. Intrebati pe cei din sistemul sanitar. Acest CoNAS ar fi trebuit sa fie un organism independent, ca un ANRE pt sistemul medical, nu politizat sub Ponta.

 7. Foarte greu de scris pe blogul dv.E un mesaj
  suprapus care incurca.Scuzati greselile !
  Dl.Robert Turcescu inca maibam nadejde ca
  generatia dv. POATE sa fie cu NOI.(We the people !)Am vazut si eu filmul despre capitalismul american(M.Moore).Cam aici
  ma gandesc.Poate veti fi.cu NOI.Cat despre
  balacarelike ce apar zilnic.Who cares? Omul
  de jos are aceeasi chestie in cap:”???toti is doar dupa furat”.Nu o mai scoate nimeni.
  Foamea o vara si mai si.I think it’s the end of the story-romanian dream. Scuze daca va supar.Macar nu supar ca hazosii de mai sus ori msi jos.Au haz cu inalta cultura din expresiike alea.Ce pierdere de timp.Sa stai sa
  scrii ada cultura in loc sa citesti o carte.
  Totusi e ceva in sange.”Neamul prost” nu poate mai mult.Decat de fatada.Dar in el nu.
  Se pot observa in lume.Nu se simt bine cand
  au langa pe cineva care nu e ca ei.De fapt
  „neamul prost” e urmas de oameni care au
  facut „ceva” din placere si doresc asta.Stiu ei
  ce.Sunt recuperati pe alese de „centre” specializate in crestere,obtinere diplome,introducere in sistem si supraveghere
  cariera.Stau prin preajma celorlalti,care nu
  sunt „dati pe brazda”.Au grija sa nu puna in
  pericol functionarea „centrelor” care i-au crescut si le-au dat o paine.Au grija sa fie protejat oricine de „neam prost” care pare sub
  prelucrarea celorlalti.Reteaua „centrelor” e organizata pe structura de stat si cu raspunderi locale conform planului.Nu stiu poate cineva chiar se joaca de-a fi Creator al
  Raului care sa tina in echilibru Binele.Acesta
  din urma nu are „centre” si nici Creator din lumea noastra.EI UNT ASA CUM SUNT .Atat !

 8. Have you ever considered publishing an e-book or guest authoring on other websites? I have a blog based on the same ideas you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my viewers would enjoy your work. If you’re even remotely interested, feel free to send me an email.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *