DNA, guvernam si noi ceva? (Metoda Voiculescu: ultimul sosit, primul servit!)

Alte trei documente pe care le public acum pe blog ne arata cit de puternic a fost sprijinita firma lui Voiculescu, SC Agro Seed Muntenia SRL, sa ia in arenda cele 2600 de hectare „de aur” din Giurgiu, chiar de angajatii ADS, institutie cu care firmele lui Voiculescu aveau si au inca un proces in derulare prin care statul roman incearca sa recupereze de la oligarhul Felix 250.000 de euro reprezentind redeventa cuvenita pentru perioada de un an in care firmele lui au exploatat terenul din Baneasa si Gostinu- Giurgiu fara drept si fara contract.

Va aratam acum o zi cum un grup de fermieri din Giurgiu a incercat in perioada in care Voiculescu nu avea contract de arenda pe cele 2600 de hectare, adica la inceputul anului 2013, sa incheie ei un contract de arenda cu ADS. Ei bine, desi au trimis inca din 9 aprilie 2014 scrisorile lor de intentie, prin care-si exprimau dorinta de a fi arendasii acestui teren, fermierii au fost exclusi din procedura de selectie chiar de angajatii ADS! Mai mult, asa cum ati aflat deja, l-au avertizat pe Felix ca incearca altcineva sa-i „sufle” afacerea din Giurgiu si l-au chemat repede sa incheie prin firma SC Agro Seed Muntenia SRL, un nou contract de arenda prin metoda „concurs restrins de oferte” pentru cele 2600 de hectare. Iata in continuare doua scrisori de intentie trimise, repet, pe 9 aprilie 2013, la ADS, de catre ECO LEGUM VIDRA COOPERATIVA AGRICOLA si SC VLM AGRO SRL:

Arendasi 2 001Arendasi 1 001

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai mult, o alta asociatie, a CRESCATORILOR DE TAURINE din Giurgiu, trimite si ea o scrisoare catre Ministerul Agriculturii (ADS) prin care isi exprima intentia ferma de a concesiona cele 2600 de hectare „de aur”. In nota de informare de mai jos veti vedea ca si aceasta Asociatie a „identificat la ICITID Baneasa” cele 2497,53 ha de teren agricol si 160,35 ha de teren neagricol care, insumate, formeaza cele peste 2600 de hectare „ale lui Voiculescu”.

Arendasi 4 001

Si acum, spre a intelege pe deplin cum stau lucrurile cu Voiculescu si ADS, priviti cele doua documente de mai jos, prin care fermierilor li s-a dat cu flit! Desi au fost primii care au solicitat arendarea terenului, inca din 9 aprilie 2013, ADS a preferat sa „uite” de ei si sa incheie contract cu firma lui Voiculescu prin metoda „concurs restrins de oferte”.

Voiculescu-4-001Voiculescu-6-001

 

 

 

 

 

 

 

 

Asa se inchide cercul afacerii „Voiculescu, arendasul lor”: i-au dat ce-a pohtit pohta lui! Incredintare directa, modificare de proceduri, redeventa mica, uitarea conflictelor din trecut, ba chiar si a mizei unui proces pe rol… DNA, guvernam si noi ceva?

P.S. N-am uitat de promisiunea dezvaluirii increngaturilor politice din jurul ADS. Dar vin in fiecare zi noi si noi amanunte, unele dintre ele postate chiar de comentatorii de pe acest blog, incit prefer sa mai adun date si sa va ofer o ancheta cuprinzatoare in viitorul apropiat! Keep in touch!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home4/oanacom/turcescu.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

32 de gânduri despre “DNA, guvernam si noi ceva? (Metoda Voiculescu: ultimul sosit, primul servit!)”

  1. First off I want to say terrific blog! I had a quick question which I’d like to ask if you don’t mind. I was curious to find out how you center yourself and clear your head prior to writing. I have had a difficult time clearing my thoughts in getting my thoughts out there. I do take pleasure in writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are usually lost just trying to figure out how to begin. Any suggestions or hints? Thank you!

  2. I just want to tell you that I am very new to blogging and site-building and honestly loved your page. Most likely I’m planning to bookmark your site . You certainly have amazing writings. Cheers for sharing your webpage.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *