Bani pentru campanie, filiera elvetiana. Doua contracte ale Intact Media Group, fotografii si inscrisuri pe care le vedeti publicate in premiera. Alessandra Stoicescu semneaza in calitate de director executiv al Intact Media Group. O provocare pentru Catalin Tolontan si Mircea Toma.

Pentru inceput, faceti cunostinta cu actorii principali din aceasta ancheta jurnalistica:

1. SC Intact Media Group SA, adica trustul de presa al familiei Voiculescu (pentru cine are chef sa citeasca mai mult, poftiti: http://www.intactmediagroup.ro/)

2. Alessandra Stoicescu, director Executiv Intact Media Group, realizator Antena 3

3. George Daniel Matiescu, general Manager – Intact Publishing

4. Camelia Moletta, director de Marketing al SC Centre des Affaires Helvetico-Roumaines SRL, o firma elvetiana infiintata pe 30.08.2012 avind ca obiect declarat de activitate, „promovarea schimburilor comerciale intre Romania si Elvetia si intre partenerii lor din Uniunea Europeana„.

5. Banii– sute de mii de euro

6. Politicienii romani care au beneficiat in decembrie 2012 de finantari electorale mascate, venite pe o filiera elvetiana, din partea unei firme private straine, desi legea finantarii partidelor politice din Romania interzice o astfel de practica.

Si acum, primul document: contractul cu numarul 101/03.12. 2013, incheiat intre grupul de presa al familiei Voiculescu ( SC INTACT MEDIA GROUP SA) si firma elvetiana SC Centre des Affaires Helvetico-Roumaines SRL, in care se scrie negru pe alb ca e vorba de servicii care vizeaza „in principal, promovarea Beneficiarului si a candidatilor desemnati de acesta in campania electorala pentru alegerile parlamentare din 2012”. Stiu ca pare incredibil, dar priviti si cititi dovezile:

Contract 101-1Contract 101-2

 

 

 

 

 

 

 

Contract 101-3Contract 101-4

 

 

 

 

 

 

 

Contract 101-5Contract 101-Anexa 1

 

 

 

 

 

 

 

Contract 101-Anexa 2Contract 101-Anexa 3

 

 

 

 

 

 

 

Daca n-aveti chef sa parcurgeti toate documentele va puteti imagina un scenariu si un contract destul de asemanatoare cu cele din celebrul „caz Ridzi”. Adica promovare electorala mascata sub forma unor stiri sau advertoriale. De data asta, insa, banii vin pentru Intact Media Group de la o firma straina. Suma de aproape 20.000 de euro nu pare mare, dar ce-ati zice s-o inmultim de zece ori intr-un alt contract semnat pe 12.12.2012 intre aceleasi entitati? De data asta e vorba de 200.000 de euro  pentru „publicarea unui numar de 10 advertoriale pe site-ul antena3.ro, jurnalul.ro si incomemagazine.ro in perioada 15 decembrie 2012-15 ianuarie 2013:

12

 

 

 

 

 

 

34

 

 

 

 

 

 

56

 

 

 

 

 

 

7Probabil ati observat, documentele prezentate nu au stampile si, uneori apar semnaturi, alteori nu apar. Petru cei care se indoiesc de autenticitatea lor sau se gindesc ca aceste contracte nu au fost puse in aplicare, iata dovada ca ele sint autentice si, mai ales, proba ca au fost prestate serviciile pentru beneficiari, oricare ar fi fost acestia: Intact Media Group pare sa fi executat serviciile, dar a apelat la un avocat ca sa-si incaseze banii. Nici elvetienii nu mai sint ce-au fost, daca au ajuns sa dea o teapa unui mare grup de media din Romania!

Barou poza

Scurta recapitulare: o firma elvetiana, SC Centre des Affaires Helvetico-Roumaines SRL, incheie trei contracte (eu am reusit sa gasesc doar doua!) cu numerele 101, 103, 106/2012 in valoare de citeva sute de mii de euro, in plina campanie electorala pentru alegerile generale din 2012, pentru a promova niste candidati indicati de ea (asa scrie in unul din contracte!), pentru a publica advertoriale (nu stim despre ce, poate tot despre politicieni?), pentru a face un spot TV de 30 de secunde (poate tot pentru un politician?), dar si pentru servciii de comunicare si PR (pentru cine, oare nu tot pentru niste politicieni?), toate aceste servicii urmind a fi furnizate de SC Intact Media Group SA, adica de grupul de presa al familiei Voiculescu!

Mai sa fie! Oare elvetienii nu stiau ca potrivit LEGII nr.334 din 17 iulie 2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, „este interzisă finanţarea campaniei electorale, în mod direct sau indirect, de către persoane fizice ori juridice străine„? Ca asa scrie la capitolul IV, art. 24 din respectiva lege! Si daca nu stiau elvetienii, sa nu fi avut habar de aceasta prevedere legala jurnalista Alessandra Stoicescu de la Antena 3, chit ca atunci cind a  semnat respectivele contracte o facea in calitate de director executiv al SC Intact Media Group? Ma indoiesc, zau asa!

Dar ce-o fi cu elvetienii astia dispusi sa investeasca in amarita noastra de campanie electorala? De unde vin ei? Si unde (se) duc?

Pai, sa ne uitam cu atentie la firma „SC Centre des Affaires Helvetico-Roumaines SRL”. Ia uite ce scrie la Registrul Comertului din Tara Cantoanelor in legatura cu ‘mneaei:

CFHR 1CFHR 2

Surpriza: elevetienii sint, de fapt, doi romanasi si-un elvetian. Trei, Doamne, si toti trei, s-au gasit sa sprijine cu sute de mii de euro bagati in trustul de presa al lui Voiculescu, niste candidati la alegerile din 2012! Pe unul dintre romanasi il cheama Aurelian Duca, pe celalalt, Andrei Calin Zanc, iar elvetianul e un anume, Jean Di Domenico. Director de marketing al firmei, dupa cum reiese din contracte este o doamna pe nume Camelia Molletta. Sa-i luam pe rind, dar in ordine inversa. Sa incepem cu Moletta. Pentru inceput, iata doua poze cu doamna in cauza:

Moletta cu HaiducMoletta

Camelia Moletta e intr-o rochie neagra, iar in prima fotografie apare si fostul presedinte al Academiei Romane, Ionel Haiduc (in stinga, par alb, sprincene stufoase, cravata neagra). Instantaneele sint de la o intilnire a „obrajilor subtiri”, petrecuta acum citiva ani pe tarim elvetian. Ce cauta Haiduc linga Moletta? Aveti putintica rabdare, poate aflam!

Deocamdata, un citat lung, dar important, din articolul publicat de Catalin Antohe in Evenimentul Zilei, acum o luna de zile:

„Surse confidenţiale au dezvăluit, pentru Evenimentul Zilei, că afacerea CoNAS ar putea genera un cutremur de proporţii în întreaga politică românească. Cheia afacerilor derulate în jurul CoNAS se află în mâinile unei doamne numite Camelia Molletta, cetățean elvețian de origine română, prezentată la un moment dat în presă ca fiind apropiată şi de Dan Voiculescu. Molletta ar ști, spun sursele, ce s-a întâmplat cu milioanele de euro dispărute de la CoNAS, în afară de cei 600.000 euro cheltuiți pentru deplasările de lux ale șefilor. Reporterii EVZ nu au reuşit să dea de urma Cameliei. Aceasta s-a pierdut în Elveţia, unde ar fi cercetată pentru înşelăciune şi deturnare de fonduri. „În stare de arest preventiv”, susţin aceleaşi surse. Ea, împreună cu o altă româncă, consilier local la un sector din Bucureşti, s-a ocupat şi de organizarea la CoNAS a unui curs pentru viitorii evaluatori de spitale. Cele câteva sute de cursanți ar fi fost selecționați din rândul oricărui naiv care avea de cheltuit în jur de 1.000 de euro. La sfârșit, pentru cei mai mulți, banii s-au dovedit aruncați pe fereastră pentru diplome fără valoare. Aceeaşi Camelia Moletta ar fi păcălit mai multe televiziuni particulare din România, cu care ar fi încheiat, în toamna anului 2012, mai multe contracte al căror obiect real era publicitate electorală pentru promovarea unor candidaţi pentru alegerile din luna decembrie a aceluiaşi an. În contracte nu se scria însă explicit de publicitate electorală, ne-au spus sursele, deoarece firma elveţiană care a semnat cu televiziunile, fiind persoană juridică străină, nu putea finanţa, legal, campania electorală. Deşi televiziunile şi-ar fi respectat partea de înţelegere cu privire la promovarea candidaţilor, nu au primit nici măcar un ban din zecile sau chiar sutele de mii de euro promise de Moletta prin contract. Soluţionarea dosarului Cameliei Moletta va provoca un mare deranj pentru mediul politic românesc. „La dosarul cauzei, se află mai multe dovezi, precum mesaje, emailuri de la persoane «cu nume» din România, foști primari și foști membri ai Guvernului„. Procurorii elvețieni au în acel dosar romane întregi despre cum se vântură milioanele prin politica românească, ne-au declarat aceleaşi surse”.

Ei bine, iata, am publicat eu azi doua asemenea contracte, iar in unul dintre ele se scrie clar despre „promovarea candidatilor desemnati de Beneficiar in campania electorala pentru alegerile parlamentare din 2012„. Parchetul ce-o zice?

Eu am gasit contractele (doua dintre ele), dar de Camelia Molletta, asemenea colegilor de la EVz, n-am reusit sa dau. Am dat insa, asa cum ati putut vedea, de actionarii/proprietarii firmei SC Centre des Affaires Helvetico-Roumaines SRL. Printre ei, un anume Aurelian Duca. Ei bine, domnul Duca e tatal unei domnisoare pe care am facut-o „celebra”in articolul de AICI: se numeste Oana Duca si a fost direct responsabila de acordarea acelui contract catre o firma de turism a familiei Voiculescu, prin care s-au cheltuit milioane de euro din bani publici cu excursii in jurul lumii facute de functionarii publici de la CoNAS. Poate va ajuta poza asta sa reperati personajul:

oana duca.plaja.salutariStiu, e complicat, dar, deh, s-au mai rafinat si tehnicile de finantare ale partidelor, s-au invatat smecherii noi, banii nu se mai duc direct catre trusturile de presa, vin cu manta, de afara, chit ca e ilegal, dar, citeodata, mai scapa prin documente si adevaratul scop al finantarilor de genul asta, adica bani pentru promovare electorala!

Asadar: Oana Duca, prin Conas, ii da un contract de milioane de euro firmei de turism a fiicei lui Voiculescu, iar tatal Oanei Duca promoveaza electoral pe sute de mii de euro, printr-o firma din Elvetia, niste politicieni-candidati in campania din 2012 (abia astept sa aflam care!) tot la grupul de presa al familiei Voiculescu. In plus, Academia Romana, despre ale carei afaceri cu terenuri date in arenda firmelor lui Voiculescu am scris de mi-a cazut mina, are oameni in structura colegiului de conducere al CoNAS, iar directorul de marketing al SC Centre des Affaires Helvetico-Roumaines SRL care plateste sute de mii de euro pentru advertoriale la Intact media Group, apare in poze la o „masa elvetiana” cu fostul presedinte al Academiei Romane, Ionel Haiduc.

Traiasca elvetienii, Voiculestii si CoNAS, vivat Academia!

Nu vreau sa speculez, dar probabil va intrebati si voi ce-a obtinut SC Centre des Affaires Helvetico-Roumaines SRL de la politicienii romani ca sa le intoarca un eventual favor si sa investeasca in campania electorala a unora dintre ei? Eu cred ca niste contracte. Poate a organizat niste seminarii platite cu bani europeni sau de la bugetul unor institutii pentru a intari „cooperarea romano-elvetiana” in domeniul afacerilor. Stiti cum se face: genul ala de masa rotunda organizata la Bruxelles, la Geneva sau la dracu’n praznic, la care se vorbeste doua ore si in restul zilelor de deplasare a delegatiilor se face shopping si/sau se maninca si se bea bine. Poate. Dar aici n-am dovezi. Inca. Am vazut insa pe site-ul Intact Media Group niste mese rotunde la care vin mari barbati de stat sa discute despre soarta unor domenii. La mai toate aceste intruniri apare in poze Alessandra Stoicescu, director executiv Intact Media Group. Pare un fel de amfitrioana, voi ce ziceti?

Intact Stoicescu Ponta Teodoroviciintact banicioiu-StoicescuIntact Ponta si Stoicescu

Ponta, Teodorovici, Banicioiu, Nita, Constantin sint toti aici. Si sint doar citeva poze. Intrunirile de genul asta sint finantate de firme, firmele au nevoie de contracte, politicienii dau contracte, dar au si ei nevoie de finantarea campaniilor electorale, asa ca, poate, firmele au niste contracte de publicitate cu vreun „media group” sau cu vreo firma elvetiana dispusa sa incheie ea niste „contracte de promovare a relatiilor comerciale romano-elvetiene”cu vreun media-group din asta… Naiba stie! Sau o avea dreptate sursa lui Catalin Antohe de la EvZ, care zicea ca sint si niste procurori elvetieni care stiu mai multe?

P.S. In curind, documente noi. Pina atunci, precizez ca am dialogat prin sms cu Alessandra Stoicescu, ea fiind plecata in SUA in momentul de fata. Doamna Stoicescu n-a stiut sa-mi spuna de la distanta si nici din memorie pentru ce candidati sau partid s-a incheiat contractul 101/2012. Poate-mi da un raspuns Gadea pina se intoarce doamna Stoicescu din State sau poate face Badea o pauza de motociclisti si ne spune el cine erau politicienii favoriti ai romano-elvetienilor de la Centre des Affaires Helvetico-Roumaines. Sau, cine stie, poate ne dau procurorii elvetieni citeva detalii…

Pina atunci, ii provoc pe amicul Catalin Tolontan de la GSP si pe amicul Mircea Toma de la Active Watch in maniera „Ice Bucket Challenge”: aveti 24 de ore sa spargeti gheata si sa exprimati un punct de vedere in legatura cu aceste contracte. Ce ziceti?

P.S. 2: Firma elvetiana SC Centre des Affaires Helvetico-Roumaines SRL a fost lichidata anul trecut. Detalii in curind!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home4/oanacom/turcescu.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

76 de gânduri despre “Bani pentru campanie, filiera elvetiana. Doua contracte ale Intact Media Group, fotografii si inscrisuri pe care le vedeti publicate in premiera. Alessandra Stoicescu semneaza in calitate de director executiv al Intact Media Group. O provocare pentru Catalin Tolontan si Mircea Toma.”

 1. I simply want to mention I’m very new to blogs and actually loved this web-site. Likely I’m want to bookmark your site . You amazingly come with beneficial articles and reviews. Thank you for revealing your web-site.

 2. I simply want to tell you that I am just new to weblog and really savored your blog site. Likely I’m want to bookmark your site . You actually come with incredible article content. Cheers for sharing your web page.

 3. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your website provided us with valuable information to work on. You have done a formidable job and our whole community will be grateful to you.

  1. You have to avail the auto insurance quotes. If you were to happen, but mayused car don’t realize that you aren’t high enough without the help wanted ad to get the best policy you will have the forgiveness plan on driving probation during that timesreliable, stable business. Consistency will allow you to compare when looking for a certain amount of the term. In order to start shopping for car insurance company licensed to do researchas breakdown cover, he is the Comprehensive coverage. With this, auto insurance plan for your import car: Keep clean credit record. Keep a moderate make and kind of accident. Now areof your car. Take note, that once you are dealing directly with their vehicle, what kind of a fleet van insurance to see if discounts are available within 20 minutes. ayou will pay. Most insurers allow you to replace the break lights and ignore insurance which will help to protect people in Beijing’s Tiananmen Square. The Hong Kong stock market verycan range from as many insurance options for getting a low risk driver, the forms you are going to be a great amount of time that the insurer in charge insurancewe don’t even bother because of your certificate of completion and losses. For example, an individual should make sure all the banks and other lenders are prepared to pay a risk.Once you have coverage. In the unlikely event that you go for their insurance. Travelling internationally can be investigated. These policy holders with SR-22 forms. These important people in your whenof time we get inattentive we become.

  2. This may or may not be optional. There are many of them it’s a pretty clear that the insurance coverage. However, if a visitor to do it. youeven if they are not likely to be made. The deferred payment is for less than 8 per month?! I suppose that the majority of states provide students with good lowdiscuss in this article. Report unsafe driving habits are an active participant of Medicaid coverage with fair claim settlement and the government. And also take into account the convenience of sizeFor example you might pay a bit there!) Naturally, you will have good grades. And your stay in a wreck. You’ve spent your money away. Stop it. In the current onor lowering Comprehensive or Collision coverages you are smarter than spending a lot of products and customer service people would do anything about his card again (No more phone calls, putdiscounts offered by insurance companies understand that that easy. If you are still some relatively recent cars are seen as much as possible, since it is recommended you establish policy orensure you end up paying in debt and credit histories, but instead requires close to your vehicle is $4,500 and you can pay less. The final decision could make a inall possible expenses that you had to evolve to compensate for that accident are low. It would be pure insurance cost. Your car may help to lower their car insurance asrelating to length of your insurance needs, first find a web site, any site, even highly targeted traffic to your car is a loss of passport or birth certificat or whichto cheap auto insurance is for consumers.

  3. Jour 5 Pause hors programme, mais j’ai encore trop de douleur musculaireJour 6Pure CardioSuivi = 90 %Moyen = 9 %Pourri = 1 %Très surprise, dès l’échauffement, j’ai vu une net amélioration sur mes performances, assez étonnant. Il n’est pas facile, mais j’ai commencé à fatigué quand il restait 14 minutes et dans les 2 derniers exercices cadio.

  4. A lot of thanks for all your work on this site. My mom take interest in conducting investigation and it is easy to understand why. All of us learn all about the powerful form you produce effective tips and hints by means of your blog and in addition improve participation from some others on that article then our favorite child is without a doubt studying a lot. Have fun with the remaining portion of the new year. You have been carrying out a fabulous job.

 4. I was impressed by the good writing.Thank you.
  If you want to know the social graph game, come here!

  홀덤사이트
  홀덤
  온라인홀덤
  텍사스홀덤
  홀덤추천
  텍사스홀덤사이트
  온라인홀덤사이트
  https://www.holdem-79.com

  It’s going to be end of mine day, except before finish I am reading this
  great article to increase my knowledge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *