Bani pentru campanie, filiera elvetiana. Doua contracte ale Intact Media Group, fotografii si inscrisuri pe care le vedeti publicate in premiera. Alessandra Stoicescu semneaza in calitate de director executiv al Intact Media Group. O provocare pentru Catalin Tolontan si Mircea Toma.

Pentru inceput, faceti cunostinta cu actorii principali din aceasta ancheta jurnalistica:

1. SC Intact Media Group SA, adica trustul de presa al familiei Voiculescu (pentru cine are chef sa citeasca mai mult, poftiti: http://www.intactmediagroup.ro/)

2. Alessandra Stoicescu, director Executiv Intact Media Group, realizator Antena 3

3. George Daniel Matiescu, general Manager – Intact Publishing

4. Camelia Moletta, director de Marketing al SC Centre des Affaires Helvetico-Roumaines SRL, o firma elvetiana infiintata pe 30.08.2012 avind ca obiect declarat de activitate, „promovarea schimburilor comerciale intre Romania si Elvetia si intre partenerii lor din Uniunea Europeana„.

5. Banii– sute de mii de euro

6. Politicienii romani care au beneficiat in decembrie 2012 de finantari electorale mascate, venite pe o filiera elvetiana, din partea unei firme private straine, desi legea finantarii partidelor politice din Romania interzice o astfel de practica.

Si acum, primul document: contractul cu numarul 101/03.12. 2013, incheiat intre grupul de presa al familiei Voiculescu ( SC INTACT MEDIA GROUP SA) si firma elvetiana SC Centre des Affaires Helvetico-Roumaines SRL, in care se scrie negru pe alb ca e vorba de servicii care vizeaza „in principal, promovarea Beneficiarului si a candidatilor desemnati de acesta in campania electorala pentru alegerile parlamentare din 2012”. Stiu ca pare incredibil, dar priviti si cititi dovezile:

Contract 101-1Contract 101-2

 

 

 

 

 

 

 

Contract 101-3Contract 101-4

 

 

 

 

 

 

 

Contract 101-5Contract 101-Anexa 1

 

 

 

 

 

 

 

Contract 101-Anexa 2Contract 101-Anexa 3

 

 

 

 

 

 

 

Daca n-aveti chef sa parcurgeti toate documentele va puteti imagina un scenariu si un contract destul de asemanatoare cu cele din celebrul „caz Ridzi”. Adica promovare electorala mascata sub forma unor stiri sau advertoriale. De data asta, insa, banii vin pentru Intact Media Group de la o firma straina. Suma de aproape 20.000 de euro nu pare mare, dar ce-ati zice s-o inmultim de zece ori intr-un alt contract semnat pe 12.12.2012 intre aceleasi entitati? De data asta e vorba de 200.000 de euro  pentru „publicarea unui numar de 10 advertoriale pe site-ul antena3.ro, jurnalul.ro si incomemagazine.ro in perioada 15 decembrie 2012-15 ianuarie 2013:

12

 

 

 

 

 

 

34

 

 

 

 

 

 

56

 

 

 

 

 

 

7Probabil ati observat, documentele prezentate nu au stampile si, uneori apar semnaturi, alteori nu apar. Petru cei care se indoiesc de autenticitatea lor sau se gindesc ca aceste contracte nu au fost puse in aplicare, iata dovada ca ele sint autentice si, mai ales, proba ca au fost prestate serviciile pentru beneficiari, oricare ar fi fost acestia: Intact Media Group pare sa fi executat serviciile, dar a apelat la un avocat ca sa-si incaseze banii. Nici elvetienii nu mai sint ce-au fost, daca au ajuns sa dea o teapa unui mare grup de media din Romania!

Barou poza

Scurta recapitulare: o firma elvetiana, SC Centre des Affaires Helvetico-Roumaines SRL, incheie trei contracte (eu am reusit sa gasesc doar doua!) cu numerele 101, 103, 106/2012 in valoare de citeva sute de mii de euro, in plina campanie electorala pentru alegerile generale din 2012, pentru a promova niste candidati indicati de ea (asa scrie in unul din contracte!), pentru a publica advertoriale (nu stim despre ce, poate tot despre politicieni?), pentru a face un spot TV de 30 de secunde (poate tot pentru un politician?), dar si pentru servciii de comunicare si PR (pentru cine, oare nu tot pentru niste politicieni?), toate aceste servicii urmind a fi furnizate de SC Intact Media Group SA, adica de grupul de presa al familiei Voiculescu!

Mai sa fie! Oare elvetienii nu stiau ca potrivit LEGII nr.334 din 17 iulie 2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, „este interzisă finanţarea campaniei electorale, în mod direct sau indirect, de către persoane fizice ori juridice străine„? Ca asa scrie la capitolul IV, art. 24 din respectiva lege! Si daca nu stiau elvetienii, sa nu fi avut habar de aceasta prevedere legala jurnalista Alessandra Stoicescu de la Antena 3, chit ca atunci cind a  semnat respectivele contracte o facea in calitate de director executiv al SC Intact Media Group? Ma indoiesc, zau asa!

Dar ce-o fi cu elvetienii astia dispusi sa investeasca in amarita noastra de campanie electorala? De unde vin ei? Si unde (se) duc?

Pai, sa ne uitam cu atentie la firma „SC Centre des Affaires Helvetico-Roumaines SRL”. Ia uite ce scrie la Registrul Comertului din Tara Cantoanelor in legatura cu ‘mneaei:

CFHR 1CFHR 2

Surpriza: elevetienii sint, de fapt, doi romanasi si-un elvetian. Trei, Doamne, si toti trei, s-au gasit sa sprijine cu sute de mii de euro bagati in trustul de presa al lui Voiculescu, niste candidati la alegerile din 2012! Pe unul dintre romanasi il cheama Aurelian Duca, pe celalalt, Andrei Calin Zanc, iar elvetianul e un anume, Jean Di Domenico. Director de marketing al firmei, dupa cum reiese din contracte este o doamna pe nume Camelia Molletta. Sa-i luam pe rind, dar in ordine inversa. Sa incepem cu Moletta. Pentru inceput, iata doua poze cu doamna in cauza:

Moletta cu HaiducMoletta

Camelia Moletta e intr-o rochie neagra, iar in prima fotografie apare si fostul presedinte al Academiei Romane, Ionel Haiduc (in stinga, par alb, sprincene stufoase, cravata neagra). Instantaneele sint de la o intilnire a „obrajilor subtiri”, petrecuta acum citiva ani pe tarim elvetian. Ce cauta Haiduc linga Moletta? Aveti putintica rabdare, poate aflam!

Deocamdata, un citat lung, dar important, din articolul publicat de Catalin Antohe in Evenimentul Zilei, acum o luna de zile:

„Surse confidenţiale au dezvăluit, pentru Evenimentul Zilei, că afacerea CoNAS ar putea genera un cutremur de proporţii în întreaga politică românească. Cheia afacerilor derulate în jurul CoNAS se află în mâinile unei doamne numite Camelia Molletta, cetățean elvețian de origine română, prezentată la un moment dat în presă ca fiind apropiată şi de Dan Voiculescu. Molletta ar ști, spun sursele, ce s-a întâmplat cu milioanele de euro dispărute de la CoNAS, în afară de cei 600.000 euro cheltuiți pentru deplasările de lux ale șefilor. Reporterii EVZ nu au reuşit să dea de urma Cameliei. Aceasta s-a pierdut în Elveţia, unde ar fi cercetată pentru înşelăciune şi deturnare de fonduri. „În stare de arest preventiv”, susţin aceleaşi surse. Ea, împreună cu o altă româncă, consilier local la un sector din Bucureşti, s-a ocupat şi de organizarea la CoNAS a unui curs pentru viitorii evaluatori de spitale. Cele câteva sute de cursanți ar fi fost selecționați din rândul oricărui naiv care avea de cheltuit în jur de 1.000 de euro. La sfârșit, pentru cei mai mulți, banii s-au dovedit aruncați pe fereastră pentru diplome fără valoare. Aceeaşi Camelia Moletta ar fi păcălit mai multe televiziuni particulare din România, cu care ar fi încheiat, în toamna anului 2012, mai multe contracte al căror obiect real era publicitate electorală pentru promovarea unor candidaţi pentru alegerile din luna decembrie a aceluiaşi an. În contracte nu se scria însă explicit de publicitate electorală, ne-au spus sursele, deoarece firma elveţiană care a semnat cu televiziunile, fiind persoană juridică străină, nu putea finanţa, legal, campania electorală. Deşi televiziunile şi-ar fi respectat partea de înţelegere cu privire la promovarea candidaţilor, nu au primit nici măcar un ban din zecile sau chiar sutele de mii de euro promise de Moletta prin contract. Soluţionarea dosarului Cameliei Moletta va provoca un mare deranj pentru mediul politic românesc. „La dosarul cauzei, se află mai multe dovezi, precum mesaje, emailuri de la persoane «cu nume» din România, foști primari și foști membri ai Guvernului„. Procurorii elvețieni au în acel dosar romane întregi despre cum se vântură milioanele prin politica românească, ne-au declarat aceleaşi surse”.

Ei bine, iata, am publicat eu azi doua asemenea contracte, iar in unul dintre ele se scrie clar despre „promovarea candidatilor desemnati de Beneficiar in campania electorala pentru alegerile parlamentare din 2012„. Parchetul ce-o zice?

Eu am gasit contractele (doua dintre ele), dar de Camelia Molletta, asemenea colegilor de la EVz, n-am reusit sa dau. Am dat insa, asa cum ati putut vedea, de actionarii/proprietarii firmei SC Centre des Affaires Helvetico-Roumaines SRL. Printre ei, un anume Aurelian Duca. Ei bine, domnul Duca e tatal unei domnisoare pe care am facut-o „celebra”in articolul de AICI: se numeste Oana Duca si a fost direct responsabila de acordarea acelui contract catre o firma de turism a familiei Voiculescu, prin care s-au cheltuit milioane de euro din bani publici cu excursii in jurul lumii facute de functionarii publici de la CoNAS. Poate va ajuta poza asta sa reperati personajul:

oana duca.plaja.salutariStiu, e complicat, dar, deh, s-au mai rafinat si tehnicile de finantare ale partidelor, s-au invatat smecherii noi, banii nu se mai duc direct catre trusturile de presa, vin cu manta, de afara, chit ca e ilegal, dar, citeodata, mai scapa prin documente si adevaratul scop al finantarilor de genul asta, adica bani pentru promovare electorala!

Asadar: Oana Duca, prin Conas, ii da un contract de milioane de euro firmei de turism a fiicei lui Voiculescu, iar tatal Oanei Duca promoveaza electoral pe sute de mii de euro, printr-o firma din Elvetia, niste politicieni-candidati in campania din 2012 (abia astept sa aflam care!) tot la grupul de presa al familiei Voiculescu. In plus, Academia Romana, despre ale carei afaceri cu terenuri date in arenda firmelor lui Voiculescu am scris de mi-a cazut mina, are oameni in structura colegiului de conducere al CoNAS, iar directorul de marketing al SC Centre des Affaires Helvetico-Roumaines SRL care plateste sute de mii de euro pentru advertoriale la Intact media Group, apare in poze la o „masa elvetiana” cu fostul presedinte al Academiei Romane, Ionel Haiduc.

Traiasca elvetienii, Voiculestii si CoNAS, vivat Academia!

Nu vreau sa speculez, dar probabil va intrebati si voi ce-a obtinut SC Centre des Affaires Helvetico-Roumaines SRL de la politicienii romani ca sa le intoarca un eventual favor si sa investeasca in campania electorala a unora dintre ei? Eu cred ca niste contracte. Poate a organizat niste seminarii platite cu bani europeni sau de la bugetul unor institutii pentru a intari „cooperarea romano-elvetiana” in domeniul afacerilor. Stiti cum se face: genul ala de masa rotunda organizata la Bruxelles, la Geneva sau la dracu’n praznic, la care se vorbeste doua ore si in restul zilelor de deplasare a delegatiilor se face shopping si/sau se maninca si se bea bine. Poate. Dar aici n-am dovezi. Inca. Am vazut insa pe site-ul Intact Media Group niste mese rotunde la care vin mari barbati de stat sa discute despre soarta unor domenii. La mai toate aceste intruniri apare in poze Alessandra Stoicescu, director executiv Intact Media Group. Pare un fel de amfitrioana, voi ce ziceti?

Intact Stoicescu Ponta Teodoroviciintact banicioiu-StoicescuIntact Ponta si Stoicescu

Ponta, Teodorovici, Banicioiu, Nita, Constantin sint toti aici. Si sint doar citeva poze. Intrunirile de genul asta sint finantate de firme, firmele au nevoie de contracte, politicienii dau contracte, dar au si ei nevoie de finantarea campaniilor electorale, asa ca, poate, firmele au niste contracte de publicitate cu vreun „media group” sau cu vreo firma elvetiana dispusa sa incheie ea niste „contracte de promovare a relatiilor comerciale romano-elvetiene”cu vreun media-group din asta… Naiba stie! Sau o avea dreptate sursa lui Catalin Antohe de la EvZ, care zicea ca sint si niste procurori elvetieni care stiu mai multe?

P.S. In curind, documente noi. Pina atunci, precizez ca am dialogat prin sms cu Alessandra Stoicescu, ea fiind plecata in SUA in momentul de fata. Doamna Stoicescu n-a stiut sa-mi spuna de la distanta si nici din memorie pentru ce candidati sau partid s-a incheiat contractul 101/2012. Poate-mi da un raspuns Gadea pina se intoarce doamna Stoicescu din State sau poate face Badea o pauza de motociclisti si ne spune el cine erau politicienii favoriti ai romano-elvetienilor de la Centre des Affaires Helvetico-Roumaines. Sau, cine stie, poate ne dau procurorii elvetieni citeva detalii…

Pina atunci, ii provoc pe amicul Catalin Tolontan de la GSP si pe amicul Mircea Toma de la Active Watch in maniera „Ice Bucket Challenge”: aveti 24 de ore sa spargeti gheata si sa exprimati un punct de vedere in legatura cu aceste contracte. Ce ziceti?

P.S. 2: Firma elvetiana SC Centre des Affaires Helvetico-Roumaines SRL a fost lichidata anul trecut. Detalii in curind!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home4/oanacom/turcescu.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

76 de gânduri despre “Bani pentru campanie, filiera elvetiana. Doua contracte ale Intact Media Group, fotografii si inscrisuri pe care le vedeti publicate in premiera. Alessandra Stoicescu semneaza in calitate de director executiv al Intact Media Group. O provocare pentru Catalin Tolontan si Mircea Toma.”

 1. bravo RT, bine airevenit pe baricade, nu te lasa intimidat si nici cumparat, felicitari si abea astept emisiunea ta, am o rugaminte, te rog sa nu te mai inervezi si laa invitatii tai sa-si duca pina la capat ideia nu face ca Sorina Matei ca sa nu devii obositor si plictisitor.

  1. Da, RT, rupe-le fâșul, bate-i cu poșeta în cap!Până acum ceva timp îi pupai în fund, acum ești un vajnic apărător al bășitului, ce-o să te faci din toamnă, o iei de la capăt?

   1. Elevat limbaj. Nu trebuie sa cauti prea mult pentru a afla ce tabara reprezinta.

 2. E tare subiectul. Vrem mai mult, vrem sa-i vedem desfiintati pe toti cei care trag tara inapoi si isi bat joc de legile ei. Dar ce interesant, nu?!!! Toti oamenii inteligenti analizeaza faptele, documentele prezentate de Robert Turcescu si exprima o opinie civilizata. Interesati fiind de adevar si de dezvaluirea oricaror faradelegi. In schimb cei care sunt de partea lui Ponta si Voiculescu & Co. ce fac? Arunca o privire pe articol, sigur nu citesc nimic si imediat contreaza cu ce? Cu ce stiu ei mai bine, vulgaritati, injuraturi, amenintari, agresivitate si ura… Un limbaj aberant, fara legatura cu subiectul. Care va sa zica, un nenorocit comite o crima. Eu, Turcescu vad crima si informez politia. Ei bine, in ochii acestor lingai de partid, nu criminalul trebuie acuzat si pedepsit pentru crima comisa, ci Turcescu pentru ca a avut tupeul sa vada crima si sa o denunte. Exact asa functioneaza Romania de cand a venit la putere Ponta, marioneta baronilor, mogulilor si a grupurilor de interese de orice fel. Ca el e baiat bun, fara creier si fara coloana verticala, dar prompt si impulsiv si reactiv, numai bun de bagat in fata sa minta fara sa clipeasca si sa ia suturi in fund fara sa se simta jenat de ridicolul in care e tavalit zilnic. Fara sa-i pese ca jigneste inteligenta celor care o au, zambind prosteste a satisfactie ca mediocrul si mistocarul din popor inghite cu placere painea mucegaita pe care le-o arunca dupa spectacolul de circ cotidian la Antene. Tot arsenalul specific Antenelor, sau lui Badea si neamului lor voiculesc. Dar, le ce ne putem astepta intr-o tara in care prim-ministrul a ridicat ura, MINCIUNA, dezinformarea crasa, manipularea la rang de politica de stat? Si pentru ca as vrea sa le pun un nume postacilor analfabeti si agramati, postacilor inrolati prin ignoranta in armata de propagandisti ai lui Ponta si Voiculescu si cum „nu gasesc alta rima”, ca sa parafrazez un fost actor mediocru (jalnicul milog politic) Mircea Diaconu, ii voi numi simplu „creiere spalate”. Din nefericire pentru tara, creiere spalate cu drept de vot.

   1. Doamne, cat esti de CRETIN!!! Chiar nu te-ai saturat cat l-ai lins in cur pe felix???

   2. Astia nu se satura cu una cu doua. Acum, ca a plecat Felix, se multumesc si cu celelalte slugi de la A.3, da o fac cu nadejde.

   3. I simply want to tell you that I am newbie to blogs and certainly loved you’re page. More than likely I’m planning to bookmark your site . You definitely have terrific well written articles. With thanks for revealing your webpage.

  1. „Cu ce stiu ei mai bine, vulgaritati, injuraturi, amenintari, agresivitate si ura…”

   Exact ce contine mesajul tau. In loc sa comentezi despre ce a prezentat RT, tu te apuci si ii jignesti pe cei care nu voteaza ca tine. Ii acuzi ca folosesc vulgaritati si injuraturi, insa tu termini mesajul cu „postatcilor analfabeti si agramati” si “creiere spalate”. Stii cum se zice, hotul striga hotii…

 3. Atat timp cat faci greseli gramaticale la greu, atat timp cat te exprimi incoerent si agresiv si atat timp cat folosesti organele sexuale ca sa-ti exprimi frustrarile si sa lovesti in altii, esti o entitate dezumanizata demn de epitetele mai-sus mentionate. Si acesta este un ADEVAR, nu o INSULTA.

 4. Robertica, nu mai provoca pe nimeni! Si tu ai supt de la mogulii care i-ai laudat dar mai ales de la „strategul” Base!Esti tigan si te comporti dupa principiul Bercea:”te laud,te apar si te cânt”.
  Ar fi imperios necesar sa avem o republica a noastră:Transilvania(cu Banatul).De tigania regatului ne-am saturat, vrem sa fim stapani pe soarta noastra, nu slgugi la tigani!!!

  1. @Roderik Peter

   tu esti, taricene? tu esti printre putinii care nu stiu cum sa foloseasca „care” si „pe care”

   „Si tu ai supt de la mogulii care i-ai laudat”

   te-am ginit, caline. esti previzibil.

   ws

   1. WS, imi cer scuze daca mai fac greseli de de exprimare. Nu sunt Tariceanu si nu l-am vazut vreodata in carne si oase! In rest ramane valabil, „mi-s banatean in toalele mele”. Imi pare rau ca nu ai ghicit sunt un om de rand!

   2. Cretin din Timisoara. Am inteles. Astia, de destepti ce sunt, il pupa-n fund si il voteaza pe securistul popa Ilie Sarbu, care a inchis usile Catedralei la revolutie. Vai de capul lor.

 5. Mda, faimosul ‘canal de televiziune’, totusi cand citim asa ceva asteptam si un demers in justie, reactia autoritatilor (in)competente. Adica la ce bun toate astea daca nu au rezultat?

  1. Asta vroiam sa spun si eu. Denunt penal, desi daca ma gandesc bine, seful parchetului e pesedist, astia sunt in stare sa puna dosarul in sertar, sa-l lase pana se prescrie.

 6. Pingback: Robert Turcescu
 7. Ceeace prezentati dle Turcescu pare sa fie una din oparatiunile „bani pentru partid” realizata nu prin extorcare de la firme cum a facut natase ci de la buget .A fost evident ca in 2012 usl a cheltuit „la vedere” sume uriase care nu puteau fi acoperite din sponsorizari/contributii. Faptul ca nu a avut nici un „ecou”expunerea dvs in cazul „CONAS” ne confirma participarea directa a tov faponta la operatiune. Va amintiti cum rosteau cuvantul audit in fiecare fraza dupa ce au venit la putere ? Nu stiau ce e aia dar il foloseau ca pe o bata cu care promiteau sa si demonstreze furturile invocate in campanie. Nu am vazut pana acum decat niste pulpe de pui ale unui pdl-ist obscur pedepsit/turnat de colegi pt.ca a plecat in pmp. Psd&haita nu concepe ca cineva poate sa actioneze/vorbeasca /sustina ceva/pe cineva in baza unor principii, a moralitatii universale a adevarului fie si relativ(acela in care crede la un moment dat) ci in lipsa contra argumentelor eticheteaza pe toti cei ce li se opun ca fiind basisti. Nu am nici o problema cu asta, pot sa o port ca pe o medalie daca ma pun alaturi de Presedinte, Kovesi, Morar, Camelia Bogdan,Viviane Reding etcetc.Sunt si raman in acord atat cu spusele/actiunile etichetate astfel cat si cu persoanele.Si am deplina libertate (spre deosebire de cei care acuza – indiferent daca sunt mercenari sau victime a acestora ce „trag aer din punga” la tv) sa ma detasez de oricare dintre basisti in secunda doi, daca abdica in viitor de la principiile care i-au consacrat !

  1. I simply want to tell you that I am just newbie to weblog and actually savored your web blog. More than likely I’m going to bookmark your website . You definitely have awesome articles and reviews. Appreciate it for sharing your webpage.

 8. Excellent weblog right here! Additionally your web site so much up fast! What web host are you the usage of? Can I get your affiliate hyperlink on your host? I wish my website loaded up as quickly as yours lol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *