Deocamdata, doar o cronologie si multe semne de intrebare. Poate vin si raspunsurile!
decembrie 2003 – mai 2005: Laura Georgescu a ocupat functia de consilier la Corpul de Control al Guvernului (condus de Victor Ponta, n.m.)/ Cancelaria Primului-Ministru (Adrian Nastase)
28 decembrie 2012: intr-o sedinta CNA care nu a avut un regim public si in care voturile membrilor au fost secrete, Laura Georgescu (sustinuta de Guvern – PSD) a fost aleasa presedinte al CNA
24 aprilie 2014– Laura Georgescu, despre subiectul reglementării în online: „am putea să facem noi primul pas și să mergem mai departe spre luarea în calcul a modificării Directivei Serviciilor Media Audiovizual”.
aprilie 2014– Narcisa Iorga, membru CNA:„Preşedintele CNA vrea să controleze internetul. La început, prin «propuneri de reglementare minime», în scopul nobil declarat de protejare a minorilor de abuzurile la care pot fi supuşi prin intermediul internetului. Mai târziu, cine ştie la ce se ajunge! Laura Georgescu serveşte interese politice riscante exprimate deja la Bucureşti pentru a controla mediul virtual. Nu neg bunele intenţii ale Comisiei Europene de a proteja copiii de abuzurile prin internet, dar niciuna dintre ţările europene nu se confruntă cu abuzurile permanente asupra minorilor prin intermediul audiovizualului aşa cum se confruntă România, din cauza unui CNA incapabil să servească interesul public.”
mai, 2014: „Cand spun reglementarea Internetului ma refer strict la serviciile media audiovizuale la cerere, iar propunerile minimale se refera la nuantarea clasificarii programelor, totul numai pentru potectia minorilor”– Laura Georgescu, presedinte CNA.
3-4 septembrie 2014: La București are loc reuniunea CERF (Central European Regulatory Forum), la care vor fi prezenți reprezentanți ai CNA-urilor din țările Europei Centrale și de Est. Reuniunea se va desfășura la Hotel Royal, iar accesul presei nu va fi permis. Printre subiectele abordate la CERF se numără și protecția minorilor în audiovizual. La această reuniune vor participa aproximativ 70 de persoane, străine şi române, potrivit unei Hotărâri a Guvernului, publicată recent în Monitorul Oficial. Cheltuielile aferente organizării evenimentului sunt suportate din prevederile bugetare aprobate Consiliului Naţional al Audiovizualului în bugetul de stat pe anul 2014, în limita sumei de 43.975 de lei, conform Hotărârii Guvernului.
4 septembrie 2014: Narcisa Iorga, membru al CNA, este urmărită penal de DNA în dosarul intervenţiilor pentru licenţa postului Giga TV, în care a fost pus sub acuzare deputatul PSD Viorel Hrebenciuc. Conform anchetatorilor, Narcisa Iorga l-ar fi îndrumat pe primarul de Piatra Neamț Gheorghe Ştefan să apeleze la cunoştinţele sale din mediul politic, pentru a influenţa votul din Consiliu.
Jos palaria!…. Foarte corecte observatiile!