Ponta abia asteapta sa-l acuze pe Basescu de inalta tradare!

Anul trecut, pe 10 mai 2013, de ziua Regelui, guvernul lui Ponta a dat o HG pe care la vremea respectiva doar niste initiati banuiesc ca au bagat-o in seama. E vorba de HG 223/2013 pentru aprobarea Listei cuprinzand categoriile de informatii secrete de stat din domeniul de activitate al Serviciului de Informatii Externe. Cu alte cuvinte, asa cum vedeti in documentul de mai jos, s-au asigurat ca nimeni, niciodata, nu va putea deconspira pe vreunul de-al lor, indiferent cum s-ar numi el si indiferent cit de mari ar fi presiunile politice. Simteau ei ceva…

De fapt, au vrut sa evite episodul cu Basescu lovind naucitor prin demascarea unui ofiter acoperit. Azi sintem la citeva zile distanta sa aflam daca Traian Basescu va face sau nu va face acest gest. Daca o va face cred ca sint pregatiti sa-l aresteze pentru incalcarea legii si, poate, chiar sa-l acuze de inalta tradare!

Modificari SIE


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home4/oanacom/turcescu.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

83 de gânduri despre “Ponta abia asteapta sa-l acuze pe Basescu de inalta tradare!”

 1. Problema e,ca exista o lege electorala din ce am auzit,prin care se interzice unui fost ofiter sub acoperire sa candideze la prezidentiale,pan la urma,cum va fi? CCR fiind singura abilitata in a lua decizii in ce privesc alegerile prezidentiale,va hotari ce si cum.Din cate stiu,in ce priveste dreptul,legea mai veche,actul de lege,domina actul recent.Prin urmare,va fi declara neconstitutionala acea HG.

  1. distinsa @serva
   Daca vorbiti din auzite mai bine nu vorbiti . Nu exista nici o lege care sa interzica unui ofiter de informatii sau oricarui cadru militar IN REZERVA / RETRAGERE – sau cum va-ti exprimat dumneavosatra ” unui fost ofiter sub acoperire ” sa candideze nici la presedintie nici la parlament . Aceasta interdictie este pentru cadrele active . In alta ordine de idei in statutul cadrelor militare de orice natura – armata , jandarmi , servicii , le este interzis sa faca politica si implicit sa fie membrii de partid si sa candideze . Asa ca acea HG nu va fi declarata neconstitutionala . Fiti siguri ca daca era ceva in neregula cu ea o atca EXCELENTA SA imediat prin ciracii sai din presa …. :)

  2. Da’ ce drept are acest CCR sa-si dea cu parerea despre alegerile prezidentiale, si sa hotarasca, ce si cum ??? E Guvern ??? Acest CCR se comporta ca a treia Camera a Parlamentului !!! In curind o sa hotarasca si ce latime trebuie sa aibe hirtia igienica !!! 8 insi si inse terorizati de trecutul lor si aflati la dispozitia unui nebun imprevizibil, cenzureaza actele Guvernului si Parlamentului !!!

   1. Si de ce te deranjeaza pe tine ca ‘simplu’ cetatean? Sau nu esti ‘simplu’ cetatean???
    Unii simpli cetatenii sunt de alta parere…

 2. Basascu a fost securist din frageda pruncie, iata dovezile :

  – Basescu figureaza in Registrul pentru evidenta retelei informative Constanta, adresa nr 0043467 din 3 August 1978 prin care dosarul lui personal a fost primit in arhiva Securitatii, prin proces verbal nr 58212 din 15 August 1979, pe baza caruia a fost distrus dosarul personal al lui Basascu Traian !
  –Dosarul personal nr 3990 din perioada 1977-1979 al COLABORATORULUI Securitatii Constanta Traian Basescu !
  –Dosarul de urmarire informativa ,,CARMA” din perioada 1979-1981 !
  – Adresa MApN care spune : ,,Traian Basescu a fost colaborator al organelor de contrainformatii militare, pe timpul cit a fost elev al Institutului de Marina, avind dosarul nr 3990/09.11.1973 !
  Sa nu se creada ca daca a colaborat cu ,,organele de contrainformatii militare” asta inseamna ca aceste ,,organe” erau ale Armatei, NU !!! Departamentul Securitatii Statului din Ministerul de Interne avea PROPRIA directie de Contrainformatii Militare care avea ca scop SUPRAVEGHEREA Armatei !!!
  Asa ca escrocul asta abject, era TURNATOR si SIFONAR inca de pe bancile scolii !!!
  In fiecare an isi invita fosti colegi de Institut, aceiasi colegi pe care i-a turnat in studentie !!! Ce jigodie !!! Ce lepra !!! Asta cind o muri, nici Iadul n-o sa-l primeasca !!!

  1. Draga Sfarma -Piatra , ceea ce scrii tu este bine-cunoscut si dezvaluit in presa de mult si in repetate randuri. Numai ca fanaticii basescului, intre alte caracteristici prezinta si o anumita „spalare a creierului” care ii impiedica sa vada cu ochii lor si sa gandeasca pe baza de fapte si ratiune. In plus, o parte consistenta din presa basista ii este obligata basescului, ajungand astazi sa traiasca nu din banii produsi din munca lor si din stipendii venite ilicit de la slugile basescului desi sant datori-vinduti la fisc. Un alt aspect de care trebuie sa tii seama este ca visul multor indivizi este sa ajunga sa aiba putere si sa se comporte ca base, pentru ca defectele de caracter si de educatie sant mai frecvente decat ne-am putea inchipui. Mai ia aminte la cate mediocritati profesionale si intelectuale au ajuns in functii importante doar pentru ca le-a placut sa fie uneltele jegoase ale unui ticalos ajuns presedinte: Kovesi sau Morar, indivizi fara anvergura profesionala dar lachei perfecti, Boc asisderea, Zagrean, ajuns judecator la CCR desi era doar un obscur jurist de provincie care nu „judecase” mai inainte decat lista de cumparaturi pe care i-o dadea nevasta-sa, etc. Astfel de indivizi vor fi langa Base pana in ultima clipa pentru ca fara marinar vor redeveni ceea ce sant in realitate, adica niste nulitati. Inhatind lista SIPA de la Ministerul Justitiei, lista pe care i-a dat-o madam Macovei imediat ce a ajuns ministreasa Justitiei, Base a aflat toate petele din trecutul magistratilor si ca atare, pe cei „vulnerabili” ii manevreaza ca pe niste catei. Madam Udrea este un caz aparte in sensul ca este un exemplu des intilnit in societatea noastra si nu numai, si anume cocota care pentru a parveni social, financiar si politic devine metresa oficiala unui potentat – cazurile de acest tip sant mai frecvente in Orient sau in Africa; in Europa de Vest sau SUA, unde normele morale si etice sant importante, metresele politicienilor sant tinute in umbra, astfel ca rareori un politician occidental indrazneste a pretinde ca si-a promovat amanta doar pe criterii profesionale; nu e cazul cuplului base-Nutzi; la acestia doi, bunul simt, etica si morala sant notiuni abstracte, de care evident nu le pasa. Astfel ca „love story”-ul dintre base si Nutzi, in loc sa fie doar o problema a doamnei Basescu, a devenit o problema a intregii natiuni.

   1. Da !!! Uite ca chestia asta cu arhiva SIPA scapa multora din vedere !!! Acum ca idioata asta de Macacavei este in sucar cu boul chior, isi poate spala pacatele cele grele daca-l da-n fapt pe basau cu chestia asta numita SIPA !!!

  2. Senatorul Marian, întrebări încuietoare pentru premierul Ponta

   Senatorul Valer Marian a prezentat în plenul Senatului, încă din luna septembrie a anului trecut, o interpelare adresată premierului României, Victor Ponta. Un set de întrebări, 30 la număr, vine să aducă lumină în cazul candidatului la Președinția României, cel pe care Traian Băsescu ar vrea să-l deconspire. Până acum, Victor Viorel Ponta nu a răspuns la niciuna dintre întrebări. Interpelarea, pe care o redăm integral, are ca obiect “Clarificarea unor aspecte din biografia şefului Guvernului României”.

   Eduard Ovidiu Ohanesian
   Victor_Ponta-premier“ Aşa cum am anunţat în scrisoarea deschisă pe care v-am adresat-o în data de 1 iulie 2013, având în vedere că, după episodul nefast cu Nicolae Ceauşescu, cetăţenii României au dreptul să cunoască părţile nebuloase din trecutul conducătorilor lor, şi ţinând cont că la un şef sau la un membru al Guvernului trebuie să primeze integritatea şi responsabilitatea, alături de competenţă, viziune, curaj ş.a., pentru a nu putea fi supus şantajelor de niciun fel, vă solicit să-mi răspundeţi la următoarele întrebări:
   1. Dacă în fragedă tinereţe, respectiv în anii ’90, aţi avut un comportament sadic faţă de tatăl dumneavoastră (menţionat şi de mama dumneavoastră într-o scrisoare publicată în presă), care era imobilizat la pat din cauza unui cancer chinuitor? Dacă, în vara anului 1990, când aveaţi 18 ani, l-aţi bătut bestial pe tatăl dumneavoastră, rupându-i un picior, fapt care i-a agravat starea de sănătate şi i-a grăbit decesul?
   2. Dacă, după acest episod, aţi plecat intempestiv în Franţa, cu o geantă de voiaj, şi dacă aţi locuit în Paris la doamna Nadia Marcu Pandrea, fiica marelui cărturar Petre Pandrea şi nepoata lui Lucreţiu Pătrăşcanu, prietenă a mamei dumneavoastră? Dacă aţi plecat de la aceasta neanunţat, cu două geamantane, şi dacă aţi dormit ulterior prin gări şi prin parcuri? Dacă aţi avut probleme cu poliţia franceză? Dacă aţi lucrat o lună la un restaurant Mc’Donald’s şi pentru ce motive aţi fost dat afară?
   3. Dacă aţi locuit ulterior la un anume Marin Bobeică, ofiţer acoperit al SIE la Paris, cunoscut ca homosexual, şi dacă aţi întreţinut relaţii nefireşti cu acesta?
   4. Dacă, după ce aţi devenit procuror, le-aţi sprijinit pe mama dumneavoastră şi pe o mătuşă a dumneavoastră, să acapareze în mod fraudulos vila de la Poiana Ţapului (Buşteni), moştenită de doamna Nadia Marcu Pandrea de la familia Pătrăşcanu?
   5. Dacă este adevărat că, în timp ce eraţi procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, nu aţi soluţionat niciun dosar cu rechizitoriu? Ce dosare aţi soluţionat, totuşi, ca procuror?
   6. Dacă este adevărat că, în anul 1997, în timp ce eraţi procuror, aţi fost racolat în Serviciul de Informaţii Externe (SIE) de către generalul Cornel Biriş şi dacă aţi activat în unitatea deplin conspirată denumită “Umbre” sau H? Dacă aţi fost trimis la specializare antimafia în Italia cu misiunea de a o monitoriza pe Carla del Ponte, fost procuror antimafia, ulterior procuror şef al Tribunalului Penal pentru fosta Iugoslavie?
   7. Dacă este adevărat că, în data de 7 mai 2012, înaintea depunerii jurământului de către primul guvern Ponta, festivitate care a început cu o întârziere de circa 15 minute faţă de ora anunţată , aţi fost invitat de preşedintele Traian Băsescu într-un birou de la Palatul Cotroceni, unde a chemat un aghiotant cu un telefon mobil deschis, pe care vi l-a înmânat şi la care aţi discutat cu ofiţerul de legătură pe care l-aţi avut în timpul misiunii din Italia?
   8. Dacă, în timp ce eraţi şef al Corpului de control al primului ministru Adrian Năstase, aţi încercat de mai multe ori să-l determinaţi pe procurorul Cristian Panait, care v-a fost coleg şi prieten, să-l aresteze pe procurorul Alexandru Lele de la Parchetul Judeţean Bihor, “vinovat” pentru că l-a arestat, pentru contrabandă cu produse petroliere, pe fiul prefectului judeţului Bihor, Adrian Tarău, cunoscut sponsor local al PSD? Dacă aţi contribuit la sinuciderea procurorului Panait? Cum vă explicaţi că mătuşa la care acesta locuia a afirmat că ultimele sale cuvinte, înainte de a se arunca în gol de pe clădire, au fost “Câinele Ponta m-a ucis”?
   9. Dacă aţi participat la orgii sexuale la Hotelul Ana din Târgu Jiu, proprietatea prietenului dumneavoastră Călin Lemnaru, şi la Hotelul Rin Gran Hotel din Bucureşti, proprietatea prietenului dumneavoastră Robert Negoiţă?
   10. Care sunt motivele divorţului de prima soţie? De ce actualul socru Ilie Sârbu n-a acceptat timp de doi ani căsătoria dvs cu fiica sa Daciana?
   11. Dacă la Târgu Jiu aţi întreţinut relaţii sexuale extraconjugale, în mod repetat, într-un apartament dintr-un bloc situat lângă Hotelul Ana, proprietatea aceluiaşi amic Călin Lemnaru, cu o membră PSD (Iulia Vână) pe care aţi promovat-o anul trecut viceprimar al municipiului Târgu Jiu? Ştiţi că aţi fost monitorizat în legătură cu această relaţie de serviciul secret al Ministerului Administraţiei şi Internelor (DGIPI)? Dacă nu ştiţi, întrebaţi-l pe actualul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, Viorel Salvador Caragea, care era atunci şeful SIPI Gorj.
   12. Dacă în acelaşi apartament aţi întreţinut relaţii sexuale extraconjugale, în mod repetat, cu o prostituată minoră de lux, ai cărei părinţi au formulat plângere penală împotriva dumneavoastră pentru infracţiunea de relaţii sexuale cu minore? Dacă ştiţi că aţi fost monitorizat de SRI în legătură cu relaţiile sexuale cu prostituata minoră? Dacă nu ştiţi, întrebaţi-l pe colonelul Cătălin Peptan, şeful Direcţiei Judeţene Gorj a SRI în perioada respectivă. Dacă i-aţi solicitat naşului dumneavoastră George Maior, directorul SRI, să blocheze acest dosar?
   13. Dacă, în calitate de deputat de Gorj, aţi intermediat încheierea unui contract bănos între Complexul Energetic Turceni şi cabinetul de avocatură al prietenului dumneavoastră Dan Şova, la care eraţi asociat? Care a fost valoarea totală a acestui contract?
   14. Dacă, împreună cu amicul Dan Şova, i-aţi solicitat şi aţi primit de la actualul preşedinte al Organizaţiei judeţene PSD şi al Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, pe-atunci directorul Direcţiei Regionale Banat Apele Române, suma de 50.000 de euro pentru a-l apăra pe fiul său vitreg într-un proces penal la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, promiţându-i că veţi rezolva cu preşedintele completului de judecată?
   15. De ce nu recunoaşteţi plagiatul din lucrarea de doctorat “Curtea Penală Internaţională”? Ca fost procuror, cum calificaţi furtul intelectual?
   16. Dacă este adevărat că, cu o săptămână înaintea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu din 29 iulie 2012, împreună cu secretarul general Liviu Dragnea, le-aţi solicitat liderilor judeţeni ai PSD să discute cu preşedinţii de secţii de votare să raporteze la orele stabilite o prezenţă mai mare cu 25 de persoane decât cea reală, pentru a asigura astfel cvorumul de prezenţă la vot? Cum se traduce penal acest fapt? Dacă l-aţi menţionat în autodenunţul depus anul trecut la DNA, după începerea urmăririi penale împotriva lui Liviu Dragnea pentru instigare la fraudarea referendumului?
   17. Dacă şi cu ce aţi fost şi sunteţi şantajat de preşedintele Traian Băsescu? Care este motivaţia reală a pactului de coabitare încheiat cu acesta? Dacă aţi semnat şi o anexă la pactul de coabitare prin care vă obligaţi să-i schimbaţi din funcţie şi să-i marginalizaţi pe anumiţi lideri sau parlamentari ai PSD care s-au exprimat critic faţă de şeful statului şi faţă de instituţiile controlate de acesta (servicii secrete, parchete, ANI, CSM)?
   18. Cine v-a impus să o propuneţi pe Laura Codruţa Kovesi, fostul procuror general al României, care a manifestat obedienţă maximă faţă de preşedintele Traian Băsescu şi a aservit Parchetul serviciilor secrete, în funcţia de procuror şef al DNA? Cumva, un fost ambasador al SUA la Bucureşti, pe care Kovesi l-a ajutat scăpându-l de răspundere penală pe fiul său minor, autorul real al accidentării mortale a chitaristului Teo Peter de la Compact?
   19. Care au fost motivele şi meritele penntru care aţi propus-o pe Alina Bica, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei în guvernarea PDL – UDMR, în funcţia de procuror şef al DIICOT? Cumva, relaţia foarte apropiată, aproape incandescentă, cu fostul procuror general al României, Ilie Botoş, pe care l-aţi angajat consilier la Cancelaria primului ministru?
   20. Care au fost motivele şi meritele pentru care l-aţi angajat pe generalul Ilie Botoş, fost procuror general al României şi şef al Direcţiei de Informaţii Militare în timpul guvernărilor PDL, consilier la Cancelaria primului ministru, cu un salariu lunar de peste 15.000 lei? Care sunt atribuţiile de serviciu ale acestuia?
   21. Care au fost motivele şi meritele pentru care l-aţi angajat consilier la Cancelaria primului ministru pe generalul Adam, fost ofiţer în Batalionul de cercetare – diversiune al Direcţiei de Informaţii a Armatei de la Buzău? Dqacă mai are şi alte atribuţii de serviciu în afară de monitorizarea şi compromiterea adversarilor dvs. politici?
   22. Consideraţi normală promovarea unor rudenii şi prieteni apropiaţi ai dvs. în funcţii politice şi administrative de prim rang? Exemplific cu socrul Ilie Sârbu, desemnat lider al Grupului PSD din Senatul României, soţia Daciana, desemnată lider al Grupului PSD din Parlamentul European, naşul Gabriel Oprea, numit vicepremier al Guvernului României, prietenii Dan Şova, Nicolae Bănicioiu şi Rovana Plumb, numiţi miniştri la Marile Proiecte de Infrastructură, Tineret şi Sport, respectiv la Mediu, prietenul şi fostul coleg din procuratură, Robert Cazanciuc, soţul unei verişoare de-a dvs., numit ministru al Justiţiei, prietenul şi consilierul personal Ovidiu Miculescu, numit director al Societăţii Române de Radio. Care sunt calităţile şi meritele acestora pe care le-aţi avut în vedere?
   23. Care sunt motivele, calităţile şi meritele pentru care l-aţi propus şi suţinut în mod insistent pe liberalul Ovidiu Silaghi în funcţia de ministru al Transporturilor, pe care a ocupat-o şi în Guvernul Ponta I? Dacă aţi avut vreo înţelegere şi vreo satisfacţie de ordin pecuniar cu acesta?
   24. De ce v-aţi schimbat poziţia în problema exploatării gazelor de şist din România de către corporaţia americană Chevron?
   25. De ce v-aţi schimbat poziţia în problema exploatării cu cianuri a aurului de la Roşia Montană de către compania canadiană Roşia Montană Gold Corporation?
   26. De ce v-aţi schimbat poziţia şi v-aţi exprimat toleranţa faţă de căsătoriile între persoane de acelaşi sex?
   27. De ce v-aţi schimbat poziţia în privinţa statului Kosovo, recomandând recunoaşterea independenţei acestuia de către România?
   28. Dacă aţi încheiat o înţelegere cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, privind permisivitatea arborării steagului secuiesc şi lărgirea autonomiei maghiarilor din aşa-zisul Ţinut Secuiesc?
   29. Care a fost costul concediului petrecut cu familia în vara acestui an la Miami (S.U.A.) şi din ce venituri l-aţi suportat, în condiţiile în care realizaţi un venit lunar, ca prim-ministru, în jur de 1500 de euro?
   30. Dacă este adevărat că aveţi obiceiul să vă exprimaţi în cercurile apropiate că sunteţi şeful de guvern cu cele mai mari puteri din perioada postdecembristă, făcând precizarea că îl depăşiţi şi pe ex-premierul Adrian Năstase, întrucât, spre deosebire de acesta, aveţi ascendent şi control asupra serviciilor secrete prin naşul dvs. George Maior, directorul SRI? Nu aveţi impresia că puneţi în practică un ceauşism reeşapat?
   Solicit răspuns scris şi verbal.

   Senator
   Valer Marian “

   1. Distinse @Cristi , de fapt prin postarea acestor intrebari puse public de catre Valer Marian ce vrei de fapt sa spui ? Ca Presdintele stia de fapt ca ponta este ofiter de informatii ? Si cu toate astea l-a numit in functia d Prim -Ministru ? Pai si acum de fapt EXCELENTA SA ce face recunoaste ca stia si cu toate astea l-a numit . Foarte tare ….. :) . Adica un candidat trebuie sa fie cinstit si sa scrie in cv ca afost ofiter de informatii dar un Presedinte nu e obligat sa respecte legea si sa interzica unui cadru militar sa intre in politica ……. :)

   2. Poate ca acum are dovezi, după ce l-a numit PM sau dovezile vin din afara.
    Basescu asteapta data de 23.09.2014 pt. a se depune candidaturile unde conform art. 9 candidatul depune citez – declarația de acceptare a candidaturii, scrisa, semnata si datata de candidat, de declaratia de avere, de o declaratie autentica, pe propria raspundere, potrivit legii penale – ca indeplineste conditiile legale Legea nr. 370 din 2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei si Constitutie, apoi apare dovada si dovedit ca incompatibil de a candida pentru declaratii false potrivit legii penale.

   3. Draga Cristi, ar fi trebuit sa iei cu mai multa reticenta alegatiile aiuritoare si incoerente ale d-lui senator Valer Marian. Nu sant un votant sau admirator al lui Ponta sau al PSD, dar toate aceste acuzatii seamana fix cu delirurile paranoice ale lui Vadim Tudor. Din ce ai scris tu rezulta ca Ponta ar fi fost urmarit si in dormitor unde, fie vorba intre noi, e domeniul privat al fiecaruia. Iar cel care te urmareste ce faci in dormitor, indiferent de motive, nu poate fi decat un ticalos. Toate grozaviile pe care le-ai descris despre Ponta sant doar niste aberatii fie si numai pentru ca in 1990 Ponta era inca un adolescent, deci nu a avut timpul sa comita monstruozitatile despre care abereaza senatorul respectiv.
    Daca ai fi avut curiozitatea sa te uiti pe biografia acestui senator, ai fi vazut ca „activitatea” sa parlamentara este foarte bogata in „denunturi”, „dezvaluiri incendiare” si incercari de santaj. Trebuia doar sa te informezi inainte de a prelua fara discernamant acuzatiile unui om care are evident probleme pshihice…Politicienii obisnuiesc din pacate sa se porcaiasca intre ei, dar asta nu inseamna ca noi, cetatenii, sa nu avem discernamant si sa preluam orice prostie …

   4. I simply want to say I am just beginner to blogging and truly liked your blog site. Likely I’m likely to bookmark your blog . You surely come with beneficial stories. Bless you for sharing with us your webpage.

 3. Turcescule-colonelule, sa-i spui lu’ Radu Banciu sa-si bage pula-n mortii ma-sii de dobitoc !!! Turcescule !!! Deja ai devenit Turcespule !!!
  Cine pizda ma-sii se crede cacatul ala cu cap de porc si voce de joagar ruginit, pe numele lui de ratat Banciu ??? Porcul asta tuberculos a spus aseara ca cine il voteaza pe Ponta e prost si cirnat !!! Cirnati isi baga ma-ta in cur si-n pizda, ba muistule !!!!
  Oligofrenul facut din incest nu poate concepe ca e injurat Basescu !!! Nu intelege de ce !!!! E clar, dupa cum vorbeste si isi tine capu’ ala de porc, sigur parintii lui sint frate si sora de acelasi singe !!! Asta cind o muri, nici in crematoriu nu-i recomandabil sa-l bage ca infecteaza aerul cu duhoarea lui !!!

 4. Orcan–– Cap de Pula .

  Banciu–- Cap de Porc sau Cap de Poooooooorc .

  Pora– moartea pulii , a nu se intelege ca moare Orcan ci ca-i moare pula oricarui barbat care o vede pe ciumafaia aia de Pora !!!

  Mircea Marean– bou cu ifose, de fapt e prost ca noaptea cu ceata !

  Soneria Matei– cretina, idioata si imbecila conceputa la betie de un tata alcoolic si o mama bolnava psihic !

  Apropo, da’ godacul ala gras ca o morsa polara si foarte agresiv, adica numitul Badin, pe unde dracu’ mai e ??? Asta racnea seara de seara : ,,Sa-i ridice DNA-ul pe toti” !!! ,,Sa se sesizeze DNA-ul” !!! ,,In sfirsit se face Justitie” !!! ,,Nu comentati deciziile Justitiei” !!! ,,Coruptie” !!! ,,Justitia sa-si faca treaba” !!! ,,In sfirsit, institutiile Statului functioneaza” !!! ,,Cine critica deciziile Justitiei, ataca Statul de Drept” !!! Si acum ??? Unde e de nu mai tipa lozici d-astea ??? A disparut asa subit !!!
  Probabil ca simte pe pielea aia a lui foarte groasa cum e cu ,,Justitia” asta pe care o tot racnea in gura mare seara de seara !!!

  1. Zau? Dar Mircea Badea, Mihai Gadea,Radu Tudor, Ciutacu,Ciuvica,Dana Grecu etc etc??? Iti place stilul lui Mircea Badea ? Evident ca da! Dupa metaforele folosite… :)))
   Va e ciuda B1 tv si Realitatea au audienta celor cu studii superioare???
   De ce? Pentru ca acolo sunt dezbateri cu oameni de valoare,profesionisti ,profesori,academicieni etc , acolo e drept la replica spre deosebire de show-ul de Haznaua3 !
   Cu astfel de invective si cu astfel de violenta in limbaj,nu influentezi pe nimeni sa isi schimbe parerea ! Dimpotriva ! :)))) Stii ce reusesti ? Sa convingi ca de partea PSD-ului sunt numai mafiotii si spalatii pe creier de televiziunile de proasta calitate de propaganda ! :)))) ATAT ! Sa adancesti aceasta convingere ! :)))) Bye bye! Sau nu, hai pa !

 5. Tocmai pentru asemenea cazuri s-a instituit prin Constituție imunitatea președintelui. Divulgarea de secrete de stat are diverse grade de gravitate și nu poate constitui înaltă trădare decât în anumite condiții. Chiar dacă s-ar hotărî punerea sub acuzare a lui Traian Băsescu (improbabil, deoarece PSD și majoritatea sa nu dețin două treimi dintre parlamentari), numai instanța (ÎCCJ) are competența de a decide asupra vinovăției. Altfel spus, în unele circumstanțe, divulgarea unor date spre corecta informare a opiniei publice poate avea efecte benefice.

  1. Draga Ion Dan, amestecul brutal al CCR in viata politica, inclusiv anularea votului legitim al cetatenilor la referendum este un fapt care care nu s-a mai intilnit in nici o tara civilizata. Daca analizezi cu atentie pe fiecare membru al CCR, vei constata ca marea majoritate au drept unic merit acela de a-l sluji pe base sau de a putea fi santajati de catre marinar. CCR, din garant al constitutionalitatii legilor, s-a transformat in garantul functiei basescului. Pe vremea cand mai exista USL, se decisese modificarea Constitutiei, schimbare care ar fi putut limita abuzurile CCR. Prin rasucirea la 180 de grade a lui Antonescu, USL s-a rupt si astfel toate proiectele promise cetatenilor s-au dus pe apa sambetei. Ca urmare, cetatenii au de ales intre un partid care are un trecut toxic pentru Romania, ma refer la PSD-ul pe care Ponta tot incearca sa-l democratizeze, fara a reusi o schimbare de substanta si o alianta PNL-PDL, in care PNL a abdicat de la valorile sale traditionale si democratice aliindu-se cu PDL, adica cu partidul care a facut cele mai rele lucruri impotriva Romaniei. Din aceasta perspectiva, viitorul pentru natiunea noastra nu arata prea bine…

   1. Anularea votului legitim al poporului ????
    Pai legea spunea ceva de 50% plus 1 ???
    Pai 8,4 milioane nu inseamna 50% din aproape 19 milioane !
    Hai pa ! Mai treci pe la scoala !

  2. Mestere ION DAN, si care e serviciul ala secret care sa confirme aiurelile trombonistului de la Cotroceni ??? Daca un serviciu de informatii spune ca : ,,Da, domnul Popescu e agentul nostru de multi ani”, in secunda doi acel serviciu e compromis TOTAL !!! Nu mai intra NIMENI in relatii cu el !!!
   Cum s-ar uita MOSSAD, CIA, NSA, MI5 si alte ,,organe” de informatii la SRI sau SIE ???? Cum vor mai putea colabora ??? Ce credibilitate o sa mai aiba in fata comunitatii internationale de informatii ??? NICI UNA !!!

   1. Mossadul si alte „organe” colaboreaza cu SRI si SIE??? In ce sens ‘colaboreaza’???? Hai ca spui multe… Poate nu mai ‘colaboreaza’ cu DGIPI ?!… Mai zi…. Se pare ca te pricepi…

  3. Basescu asteapta data de 23.09.2014 pt. a se depune candidaturile unde conform art. 9 candidatul depune citez – declarația de acceptare a candidaturii, scrisa, semnata si datata de candidat, de declaratia de avere, de o declaratie autentica, pe propria raspundere, potrivit legii penale – ca indeplineste conditiile legale Legea nr. 370 din 2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei si Constitutie, apoi apare dovada si dovedit ca incompatibil de a candida pentru declaratii false potrivit legii penale. (vezi mai jos)

   Legea nr. 370 din 2004
   Sectiunea a 2-a
   Candidaturile
   Art. 9.
   (1) Propunerile de candidati pentru alegerea Presedintelui Romaniei se depun la Biroul Electoral Central, cel mai tarziu cu 30 de zile inainte de data alegerilor.
   (2) Propunerile se fac in scris si vor fi primite numai daca:
   a) sunt semnate de conducerea partidului sau a aliantei politice ori de conducerile acestora, care au propus candidatul sau, dupa caz, de candidatul independent;
   b) cuprind prenumele si numele, locul si data nasterii, starea civila, domiciliul, studiile, ocupatia si profesia candidatului si precizarea ca indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a candida;
   c) sunt insotite de declaratia de acceptare a candidaturii, scrisa, semnata si datata de candidat, de declaratia de avere, de o declaratie autentica, pe propria raspundere, potrivit legii penale, privind apartenenta sau neapartenenta ca agent sau colaborator al organelor de securitate, ca politie politica, precum si de lista sau listele sustinatorilor, al caror numar nu poate fi mai mic de 200.000 de alegatori.

   1. Mai @ Cristi esti confuz tare tati …… :) Pe cuvant . Pe tine chir te-a convins EXCELENTA SA . Daca ai minte putina crezi tot ce spune dumnealui . Articolul la care faci referire nu are legatura cu problema ” acoperitului ” . Declaratia pe proprie raspundere conform legii penale , se refera la apartenenta sau colaborarea cu Departamentul Securitatii Statului , ca politie politica . Adica nu a fost turnator si nu a dat note informative din cauza carora sa fi suferit cineva . Ori Ponta avea la revolutie 17 . E destul de greu sa fi fost ofiter sau colaborator . Si oricum a fost verificat de cate ori a candidat in Parlament . In alta parte unde ar mai putea minti ? In legatura cu data si locul nasterii , starea civila , studiile , ocupatia si profesia ……. Ma faci sa rad . La ocupatie scie deputat si la profesie procuror si a incheiat povestea ….. :) . Unde e falsul ?

   2. In anul 1997, în timp ce era procuror, poate a fost racolat în Serviciul de Informaţii Externe (SIE) a fost trimis la specializare antimafia în Italia cu misiunea de a o monitoriza pe Carla del Ponte, fost procuror antimafia, ulterior procuror şef al Tribunalului Penal pentru fosta Iugoslavie , poate pe o perioada cat era procuror.
    Când a lansat avertismentul, preşedintele cunoştea legea foarte bine şi nu risca să fie acuzat de divulgarea secretului de stat. Pe scurt, dacă ofiţerul acoperit funcţionează în limitele definite de legea serviciilor secrete şi de cea a incompatibilităţilor, el nu poate fi divulgat. Dar dacă el, aventurându-se pe un teritoriu interzis, rămâne de capul lui, îşi asumă riscul deconspirării. De exemplu, un ofiţer al serviciilor de informaţii nu poate face parte dintr-un partid politic şi nu poate deveni membru al parlamentului. De asemenea e interzisă infiltrarea în rândurile magistraţilor. Aşadar, agentul de care vorbeşte Traian Băsescu nu poate fi, teoretic, decât un fost magistrat sau membru al parlamentului. Revenind la declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, să arătăm că el nu s-ar face vinovat de divulgarea secretului de stat dacă ofiţerul acoperit ar avea vreo legătură cu magistratura şi cu politica. De altfel faptul însuşi de a candida la preşedinţie îl aşează pe prezumtivul agent în situaţie ilegală.

    Dar ceea ce nu s-a discutat este justificarea politico-juridică a acestei interdicţii. Preşedintele a spus că un demnitar ales al statului nu ar putea avea „o dublă comandă”. Nu e o metaforă prea reuşită. Dacă e clar că nu e bine ca un deputat să voteze o lege în favoarea unei companii de la care a primit mită, nu este la fel de clar de ce serviciile secrete ar avea un scop ostil interesului public. Chiar fără voie, preşedintele a sugerat că generalii din servicii ar nutri planuri ostile democraţiei, căci altfel de ce ar fi nerecomandabilă „dubla comandă”?Răspunsul e mult mai simplu: pentru că democraţia presupune transparenţă, pentru că deciziile majore ar trebui luate abia după ce sunt dezbătute de cât mai mulţi oameni, pentru că totul ar trebui să se facă la lumina zilei. Dar respectă politica românească aceste condiţii? Răspunsul să-l dea fiecare.

   3. I just want to say I am just beginner to blogs and certainly savored your web blog. More than likely I’m going to bookmark your blog . You really come with amazing well written articles. Kudos for revealing your website page.

   4. In anul 1997, în timp ce era procuror, poate a fost racolat în Serviciul de Informaţii Externe (SIE) a fost trimis la specializare antimafia în Italia cu misiunea de a o monitoriza pe Carla del Ponte, fost procuror antimafia, ulterior procuror şef al Tribunalului Penal pentru fosta Iugoslavie , poate pe o perioada cat era procuror.
    Când a lansat avertismentul, preşedintele cunoştea legea foarte bine şi nu risca să fie acuzat de divulgarea secretului de stat. Pe scurt, dacă ofiţerul acoperit funcţionează în limitele definite de legea serviciilor secrete şi de cea a incompatibilităţilor, el nu poate fi divulgat. Dar dacă el, aventurându-se pe un teritoriu interzis, rămâne de capul lui, îşi asumă riscul deconspirării. De exemplu, un ofiţer al serviciilor de informaţii nu poate face parte dintr-un partid politic şi nu poate deveni membru al parlamentului. De asemenea e interzisă infiltrarea în rândurile magistraţilor. Aşadar, agentul de care vorbeşte Traian Băsescu nu poate fi, teoretic, decât un fost magistrat sau membru al parlamentului. Revenind la declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, să arătăm că el nu s-ar face vinovat de divulgarea secretului de stat dacă ofiţerul acoperit ar avea vreo legătură cu magistratura şi cu politica. De altfel faptul însuşi de a candida la preşedinţie îl aşează pe prezumtivul agent în situaţie ilegală. Dar ceea ce nu s-a discutat este justificarea politico-juridică a acestei interdicţii. Preşedintele a spus că un demnitar ales al statului nu ar putea avea „o dublă comandă”. Nu e o metaforă prea reuşită. Dacă e clar că nu e bine ca un deputat să voteze o lege în favoarea unei companii de la care a primit mită, nu este la fel de clar de ce serviciile secrete ar avea un scop ostil interesului public. Chiar fără voie, preşedintele a sugerat că generalii din servicii ar nutri planuri ostile democraţiei, căci altfel de ce ar fi nerecomandabilă „dubla comandă”?Răspunsul e mult mai simplu: pentru că democraţia presupune transparenţă, pentru că deciziile majore ar trebui luate abia după ce sunt dezbătute de cât mai mulţi oameni, pentru că totul ar trebui să se facă la lumina zilei. Dar respectă politica românească aceste condiţii? Răspunsul să-l dea fiecare.

   5. Ma i Cristi cand iti spuneam ca esti greu de cap nu ma credeai . Tot incerci sa insailezi fiferite ipoteze doar doar sa ajungi la concluzia ca Ponta e ” acoperit ” ,. Iti mai explic odata , conform Hotararii de Guvern din 2013 se pedepseste divulgarea identitatii unui ofiter de informatii , activ sau in rezerva , acoperit sau descoperit . In ceea ce il priveste pe ponta lucrurile sunt extrem de simle . Daca este ” acoperit ” si este si parlamentar e pasibil de pedeapsa . Daca e e in rezerva e liber sa faca sa ce vrea . Sa luam acum dezvaluirea si afirmatiile EXCELENTEI SALE . Daca Ponta e ” acoperit Presedintele nu are voie sa-i faca publica identitatea chiar daca are documente in acest sens . Trebuie sa mearga la Parchte si acolo procurorii cu certificat ORNIS , iar mai apoi judactorii cu acelasi certificat vor cerceta /judaca acest caz . Daca ponta e ” in rezerva ” numic nu e ilegal si nu vad nici unde ar fi dubla comanda , intrucat Ponta nu se mai supune nici unei comenzi din partea serviciului . De fpat si de drept , ai am mai spus asta ., Excelenta sa merge pe o capcana in care multi au cazut . Unii fraieri nu fac diferenta intre ofiter si agent . Ofiterul este cel care este angajat permanent al unui serviciu de unde eventual poate iesi la pensie . Agentul este ” o scula ” , ” un instrument ” prin care un ofiter isi relizeaza treaba . Agentul lucreaza pentru un serviciu secrte dar nu direct si nu permanent . El lucreaza numai pentru ofiterul sau atunci cand acesta ii cere . Poate sa nu-i ceara numic 10 de cand l-a recrutat si dupa aia sa-i ceara sa tranporte un plic . Un ofiter lucreaza cu mai multi egnti – de aia reteaua sa se numedte ” agentura ” sau ” rezidenta ” . Un agent/ rezident lucreaza cu un singur ofiter sau doi ….. daca e agent duble …. :) . Asa ca dupa Parerea mea mea daca ponta a fost in Italia sa o urmareasca pe procuroarea anyi-mafia a fost in calitate de agent si nu de Ofiter . Dar de ce sa- faci e greu sa citesti si sa te informezi , mai bine iei pe nemestecate tot ce spune EXCELENTA SA sau AVler marian si incerci sa acreditezi diferote ipoteze doar doar ti-o da rezultatul dorit . E ca si cum ai crea sa-ti dea rezultatul 9 avand la indemana cifrele 1 , 2 , 3 .; Si stai si tot iceci sa le inmultesti , aduni , imparti , doar doar ti-o da 9 . Cand in realitate e imposibil …..:)

 6. Mai distinse Ion Dan , imunitatea TOTALA a Predintelui este un concept inventat de tovarasul Daniel Morar actual judecator la CCR . Asta in ciuda faptului ca el este penalist de meserie si nu a judacat o secunda in viata lui . In mod normal imunitatea Presedintelui este exact aceasi ca si pentru parlamentari . Adica pentru declaratii politice . E adevarat ca parlamentarii au imunitate si la retinere sau perchezitie , dar in caz de infractiune flagranta nu sunt scutiti de retinere , cu obligarea instintari sefului camerei din care face parte . Te intreb eu pe dumneata ca om simplu din popor ce ar trebui sa faca parchetul in cazul sa zicem a omor deosebit de grav savarsit de Prsedintele Rpmaiei – INDIFERENT CARE AR FI ACELA – deci nu ma refer special la Domnul Basescu ci in general ? Ar trebui retinut si judecat sau bucurandu-se de ” imunitatea totala ” acordata de Daniel Morar ar trebui lasat sa-si termine mandatul si ulterior retinut si judacat ? Pai cum mai poate reprezenta tara cu demnitate un presupus vinovat de un omor deosebit de grav . Nicicum . Asa ca vrajeala asta inventata de Morar e facuta din slugarnicie , fept pentru care a fost recompensat cu functia de judecator CCR pe o perioada de 6 ani . Presedintele poate fi SUSPENDAT/DEMIS pentru incalcari grave ale Constitutiei si inalta tradare . In codul penal exista infractiunea de inalta tradare treaba aia de ai zis-o matale ” Divulgarea de secrete de stat are diverse grade de gravitate și nu poate constitui înaltă trădare decât în anumite condiții ” avand o fractura logica . Tradarea este tradare indiferent cat este de mare sau mai mica si e reglementata foarte concret de Codul penal . Actiunea de Inalta tradare contituie infractiune numai prin prisma subiectului calificat al infractiunii , adica daca este savarsita de Presedintele Romaniei si are aceleasi elementa constitutive ca si intfactiunea de tradare pe care ar savrsi-o un cetatean oarecare . Problema dezvaluirii identitatii unui agent activ sau in rezerva nu poate fi obiectul infratctiunii de tradare pentru ca in Codul Penal se spune altceva . Dar incalca o hotarare de guvern care impiedica facerea publica a unor informatii exact stipulate printre care si identitatea ofiterior de informatii acoperiti sau nu . Asa ca discutia este daca Presdintele incalca hotararea de guvern si nu daca s-ar face vinovat de Inalta tradare . De fapt toata petarda asta cu ofiterul acoperit e facuta special sa faca valva si sa polarizeze campania electorala intre Ponta si Udrea , in detrimentul unei lupte Iohanis – Ponta . Asta e singurul scop . Sa-i dea o tema de campanie lu’ doamna Nutzi . Ca de la 9-10 % e greu sa intri in turul 2 . Asa ca probabil in cazul lui Iohanis se va da un verdict nefavorabil in procesul pe care il are , Ponta va fi ponegrit cu faza asta cu ofiterul in speranta desarta de a ajunge DUDUIA Presedinte si sa mentina al DNA un Prim Procuror care sa nu redescida dosarul Flota sau sa deschida alte doasre – ca de exemplu pentru spalare de bani …. :)

 7. Basescu asteapta data de 23.09.2014 pt. a se depune candidaturile unde conform art. 9 candidatul depune citez – declarația de acceptare a candidaturii, scrisa, semnata si datata de candidat, de declaratia de avere, de o declaratie autentica, pe propria raspundere, potrivit legii penale – ca indeplineste conditiile legale Legea nr. 370 din 2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei si Constitutie, apoi apare dovada si dovedit ca incompatibil de a candida pentru declaratii false potrivit legii penale. (vezi mai jos)

  Legea nr. 370 din 2004
  Sectiunea a 2-a
  Candidaturile
  Art. 9.
  (1) Propunerile de candidati pentru alegerea Presedintelui Romaniei se depun la Biroul Electoral Central, cel mai tarziu cu 30 de zile inainte de data alegerilor.
  (2) Propunerile se fac in scris si vor fi primite numai daca:
  a) sunt semnate de conducerea partidului sau a aliantei politice ori de conducerile acestora, care au propus candidatul sau, dupa caz, de candidatul independent;
  b) cuprind prenumele si numele, locul si data nasterii, starea civila, domiciliul, studiile, ocupatia si profesia candidatului si precizarea ca indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a candida;
  c) sunt insotite de declaratia de acceptare a candidaturii, scrisa, semnata si datata de candidat, de declaratia de avere, de o declaratie autentica, pe propria raspundere, potrivit legii penale, privind apartenenta sau neapartenenta ca agent sau colaborator al organelor de securitate, ca politie politica, precum si de lista sau listele sustinatorilor, al caror numar nu poate fi mai mic de 200.000 de alegatori.

 8. De un lucru sint sigur : si anume ca nemernicul asta de Basascu n-o sa aibe o batrinete linistita si mai ales ca n-o sa moara in patul lui !!!!

 9. Ce disperare e in basime sa-i gaseasca lui Ponta ,,ceva” din trecutul lui !!! Securism 100% !!! Mai au putin si-l acuza de crime de razboi in Bosnia in perioada 1992-1995, si pedofilie !!! Ii duce capetele alea ticaloase !!!

  1. A sarit Putin sa il critice pe Ponta? TEATRU NKVD-isto-BOLSEVIC DE DOI LEI !!!!
   Ha ha ha ha !!!! De ce oare??? Ghici ciuperca,ce-i?! Cine e puiut de ofiter NKVD???? Cine sa fie ? Cine sa fie??? Cadru atent selectat de pui de ofiter NKVD la randu-i Iliescu-Ivanovici !

 10. Domnule Turcescu, nu va ganditi sa va angajati un administrator de blog care sa trieze mesajele? Incercand sa gasesc un comentariu inteligent a trebuit sa inot intr-o latrina. Povestea biletelului m-a surprins si m-a amuzat, dar nu pot sa nu ma intreb (retoric – evident), avand si confirmarea domnului Ciolos, ce surse aveti?! Inchei ziua zambind si va urez si dumneavoastra o seara buna!

  1. Draga DanielaM, tocmai asta este calitatea acestui blog, si anume lipsa cenzurii. Sant o groaza de bloguri basiste unde daca ai alta opinie decat a proprietarului blogului, ceea ce scrii nu se va publica; vezi de exemplu blogul „In linie dreapta”, sau al lui madam Udrea sau al lui Mihai Neamtu, ca sa nu citez decat cateva. Un blog necenzurat este o oglinda a societatii; iar societatea contine nu doar indivizi cu opinii politice divergente, ci si indivizi ne-educati, semi-analfabeti sau incapabili sa admita alte opinii. De aceea, desi nu impartasesc opiniile politice ale d-lui Turcescu, citesc cu interes blogul domniei sale pentru ca libertatea de exprimare de pe acest blog imi permite sa vad mai clar societatea in care traiesc.

   1. Cred ca vad destul de clar societatea in care traiesc si fara aceasta „oglinda”. Obisnuiesc sa citesc o parte din comentarii, dar nu am timp si rabdare sa dau scroll pe kilometrii de injuraturi. In plus, am impresia ca acesti comentatori foarte prolifici bruiaza orice discutie s-ar inchega. Nu fac nici o tragedie din asta, era doar exprimarea unei mici nemultumiri de musafir la prima vizita pe acest blog. Va multumesc pentru raspuns!

 11. Good day! This post could not be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate! He always kept talking about this. I will forward this article to him. Fairly certain he will have a good read. Many thanks for sharing!

 12. Have you ever considered writing an ebook or guest authoring on other blogs?
  I have a blog centered onn the same ideas you discuss
  and would love to havge you shhare some stories/information.
  I know my audience would enjoy your work. If you’re even remotely interested, feel free to shoot me an e-mail.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *