Previziuni 1

Daca Blaga intelege momentul, PDL va forta schimbarea lui Klaus Iohannis. Eventual il va impinge pe Emil Boc drept candidat sau pe Catalin Predoiu. Liberalii ar putea contraataca in contextul nou-format cu readucerea lui Antonescu sau cu sprijin pentru Tariceanu la presedintie. Daca decid sa ramina cu Iohannis candidat, ACL se fac tandari chiar inainte de alegeri sau imediat dupa.
Ponta pare sa fi priceput jocul. Banuiesc ca George Maior si Gabriel Oprea au reusit sa-l faca sa inteleaga pe deplin insemnatatea momentului si importanta relatiei cu NATO si cu Europa crestina. Daca nu intervin „accidente” de parcurs ale candidatului Ponta, probabil ca va fi viitorul presedinte al Romaniei. Mai are de rezolvat insa o problema: renunta sau nu renunta la guvernarea alaturi de UDMR? Daca n-o face, e fariseu, asa ca, fie va fi obligat s-o faca, fie va pierde tot. Daca o face va avea Presedintia, dar nu va mai avea guvernarea. Presiunea pe capul lui Ponta e imensa tocmai din cauza asta: el ” se scoate”, dar cu ei, cu pesedistii, cum ramine? Daca Ponta a decis si a ales corect inseamna ca in PSD a inceput deja lupta pentru cine va fi mostenitorul „tronului”. Dragnea, Rus sau Geoana? Sau altul? Iliescu sigur stie! :) Ca doar n-a ajuns degeaba Corina Cretu comisar european…
Varianta cu George Maior prim-ministru prinde contur. Si nu e exclusa nici situatia cu Teodor Melescanu pe aceasta functie intr-un guvern de Uniune Nationala. Dar daca Maior ramine la SRI nu i se implineste dorinta lui Gabi Oprea de a ocupa acest post. Poate i se va oferi in compensare o alta pozitie.
Traian Basescu va iesi din functia de presedinte si va reconstrui Opozitia, cu Monica Macovei virf de lance. Ponta la Cotroceni si Monica Macovei prim-ministru intr-un guvern de dreapta, nu e o varianta imposibila deloc. Prea multa putere, si cu presedinte de stinga, si cu guvern de stinga sau invers, adica si cu presedinte de dreapta, si cu guvern de dreapta, e rau pentru reforma Justitiei. Penalii ar putea crede, din nou, ca nu li se poate intimpla nimic pentru ca au totul la dispozitie. Din lectia cu Basescu la Cotroceni, unii n-au reusit nici acum sa inteleaga cum de au fost ridicati „ai lor” de DNA. Altii pricep cum sta treaba si admit ca nu sint detinatori LEGITIMI ai PUTERII daca inteleg s-o foloseasca gresit pentru a-si ascunde coruptia sau pentru a-si proteja coruptii.
Ghicesc in zatul de cafea, acum: Melescanu isi anunta luni candidatura la presedintie. Cum am pariat acum multe zile, Johannis va fi cel cu „probleme”. Spionul :) Pionii mici, gen William Brinza sau Gheorghe Dinu sint de „sacrificiu”, pastrati pentru cazul in care Traian Basescu decide inca o data sa ia asupra lui „blamul” public de a fi facut prea mare tam-tam pe chestiunea ” ofiterului acoperit”, cind, de fapt, pentru opinia publica, va parea o miza mult prea mica. De fapt, miza a fost si inca mai e, uriasa: a avea sau a nu mai avea Transilvania. Dar dupa rezultatele referendumul de ieri, din Scotia, lucrurile par sa se mai fi calmat. Iohannis a avut timp pina la anuntarea rezultatelor sa decida ” in ce crede”, cum ii sugera, aproape nervos, presedintele in interviul de la TVR.
Si pentru ca am adus aminte de TVR, zilele lui Tanase la conducerea Televiziunii Publice sint numarate. De data asta, Stelica s-a trezit tirziu. Moise Guran si Sorin Avram isi vor pastra emisiunile. Iar in citeva luni vom avea si un CNA mult mai competent sa le judece.
In rest, ce sa zic: pare-se ca Nistorescu, Adrian Sirbu, Cristian Burci, Cozmin Gusa si altii s-au orientat corect. La fel s-a intimplat si cu BOR sau, ma rog, cu o buna parte din ierarhii ei. ANAF are acum mina libera sa execute silit averea lui Voiculescu si sint convins ca o va face. Antena 3 se pregateste de mutarea sediului, banuiesc…


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home4/oanacom/turcescu.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

73 de gânduri despre “Previziuni 1”

  1. This is actually comparatively bigger than others pertaining to cell alignment A (1.0 in addition to the 1.8 s, Respectively) coupled with plank alignment l (1.6 and even 2.1 in, Respectively).

  2. ” they up against team, Player going up against player, about the levels unquestionably are, just what choices get, And cause them to live whilst game and have an understanding lacking striking tends to make,

  3. there’s also a rarely tucked quietly away distaste at the actual playing golf has recently morphed at the ceremony out of big dollars, making use of the top bettors unable to include their valuable dosh as long as the people beyond your top 150 find it difficult to pay travelling everyday expenditures, or that the absolutely uncontroversial banality connected best rated musicians too embarrassed burning its addresses Nike or Adidas (potentially, with regard to Andy Murray’s state a shoethroughg tabloids).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *