Scapa cine poate: tic-tac, tic-tac…

Traian Basescu, 5 decembrie 2012, declaratie consemnata de Mediafax. Sublinierile imi apartin:

„Vă declar public şi fără niciun fel de reţinere şi pe proprie răspundere că nu am fost nici ofiţer de contrainformaţii, nici ofiţer de Securitate acoperit, nici ofiţer SIE acoperit, nici ofiţer SRI acoperit, deci n-am avut nicio astfel de calitate. Dacă aş fi avut-o, să ştiţi că nu m-ar fi împiedicat să exercit funcţia de preşedinte. Dar ar fi trebuit să o fac publică această calitate, fie ea şi de ofiţer SIE sau de ofiţer SRI, acoperit sau mai puţin acoperit, dintr-un motiv simplu: era o obligaţie morală şi, în acelaşi timp, un om care a trecut prin calitatea de ofiţer într-un astfel de serviciu, fie că este el de dinainte de Revoluţie sau de după Revoluţie, poate rămâne un om cu dublă comandă. Or, în politică, atunci când ai fost ofiţer acoperit al unui serviciu de informaţii, repet, dinainte de Revoluţie sau de după Revoluţie, nu ai decât o soluţie: să faci public acest lucru. Altfel, poţi fi supus oricărei interpretări, oricărui şantaj şi nu poţi fi considerat un politician care îşi exercită liber funcţia. Vreau să ştiţi că la această afirmaţie a lui Ponta răspund fără reţinere: nu am avut niciodată calitate de ofiţer acoperit, sunt ofiţer în rezervă, căpitan comandor de marină, dar nu am nicio legătură, nu am avut cu serviciile de informaţii”, a spus Băsescu.

Totodată, întrebat dacă îl va da în judecată pe Victor ponta pentru afirmaţia sa, Preşedintele a evitat să dea un răspuns clar. „Îi fac altceva”, a spus el, râzând zgomotos, fără a preciza ce anume.

El a mai argumentat că, având în vedere dimensiunea funcţiei de preşedinte, chiar dacă nu ar fi fost ilegal să fi avut apartenenţa la un serviciu de informaţii, lucrul ar fi fost „extrem de grav”, de unde şi obligaţia de a anunţa public acest lucru.

„Altfel, nu ai ce căuta într-o funcţie publică de asemenea dimensiuni, ca cea pe care eu o îndeplinesc, pentru că oricând serviciul căruia i-ai aparţinut te poate căuta. Şi rişti să faci greşeli când te caută un serviciu de informaţii”.

Si acum, acelasi Traian Basescu, declaratie din 05.08.2014:

În această campanie le voi spune pe toate la toți, că eu nu candidez. Pe unii dintre ei îi voi dezbrăca public, sunt candidați deja anuntați care au lucruri ascunse în CV-ul lor, sunt lucruri pe care le tăinuiesc. Cetățenii trebuie să știe despre orice candidat tot ce e importat, nu vorbesc de relația din familie, relațiile private, dar când ai aparținut de anumite instituții și nu îți treci în CV și vrei să devii președintele României, acest lucru nu ai voie să îl faci”.

Cum era? Scapa cine poate? Aham…

P.S. Intre prima declaratie, facuta pe 05.12.2012 si cea de a doua, facuta pe 05.08.2014 sint exact 20 de luni. 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home4/oanacom/turcescu.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

46 de gânduri despre “Scapa cine poate: tic-tac, tic-tac…”

 1. mai sunt mai putin de 4 saptamani pana la depunerea candidaturilor si o tineti langa ba ca ponta nu candideaza, ba ca iohannis se retrage azi maine. predictiile ca predictiile, dar v-a lasat si aritmetica. Fix 32 de luni? dar fix-fix, nu?

 2. Ok ok sunt mult mai multe luni, clar. Probabil au enumerat doar zilele de luni in care a crescut iarba. Lunea trecuta nu a crescut mai nimic. Cred ca este fix o estimare probabilistica.

  1. ,,Distractia” asta dementa e pe seama Romaniei nene, si totul din cauza acestui maniac dement obsedat de putere pe numele sau, Basascu Tiran !!!

   1. Lasa ca oricum va continua su dupa acest „tiran”de Basescu. PSD oricum deja a castigat aceste alegeri. Si o sa vezi o altfel de distractie si dupa…Asa ca nu te speria. Defapt ar trebui sa stii cam ce poate FSN.

   2. I just want to mention I’m very new to blogging and really liked this website. Most likely I’m going to bookmark your blog . You certainly have tremendous well written articles. Thanks for sharing your web-site.

   3. De aia îl poţi înjura tu în voie, că e tiran. Mai ai răbdare şi-o să vezi dacă mai ţine figura când ţi-o fi conducător iubit pontacul

   4. I just want to tell you that I’m all new to blogs and absolutely enjoyed you’re blog. Very likely I’m likely to bookmark your site . You definitely have remarkable article content. Thank you for sharing with us your website.

 3. Toti candidatii sunt niste nenorociti mai putin Udrea(dupa Basescu)….s-a luat pana si de Macovei care chiar a facut ceva pentru tara asta…. incercati va rog sa nu mai fiti influentati de vorbe ci doar de fapte….faptele ar trebui sa vorbeasca in tara asta.
  M-am saturat de demagogia asta ieftina a politicienilor si de intrigile astea de rahat intre ei.
  Iesi la vot!!! nu mai lasati prostimea sa ne conduca.

 4. Nu știu dacă dl Băsescu a fost sau nu …

  Însă manipularea perversa a vorbelor este ceea ce-mi atrage atenția întotdeauna la acest personaj. Și asta îmi produce nu numai repulsie, dar și totala neînțelegere a faptului ca poate sa existe cineva care poate sa-l asocieze pe dl Băsescu cu sinceritatea, corectitudinea și onoarea.

  Un om care este incapabil sa se abține sa nu-și bata joc de cei din jurul are, fără îndoială, probleme morale serioase.

  Așadar …

  Există un paragraf care reprezinta chintesența a răsucirilor de logica absolut jignitoare la adresa inteligenței ascultătorului atât ale celui căruia i-a ieșit pe gura cat și ale celui care o popularizează:

  „El a mai argumentat că, având în vedere dimensiunea funcției de președinte, chiar dacă nu ar fi fost ilegal să fi avut apartenența la un serviciu de informații, lucrul ar fi fost “extrem de grav”, de unde și obligația de a anunța public acest lucru.”

  Este pentru a nu știu cata oara când pentru a scăpa de o acuzație, dl Băsescu creează niște contorsiuni de judecată pe care nimeni nu le penalizează și chiar este îndeajuns de iresponsabil să le propage.

  Adică in logica aberanta a domnilor Băsescu și Turcescu, existența unei obligații este un argument suficient pentru a susține ca ai respectat acea obligație.

  Este ca ai cum treci pe rosu și ai spune polițistului care te-a văzut, ca nu ai trecut pe rosu pentru ca legea ți-o interzice.

  În ceea ce-l privește pe dl Turcescu, având in vedere intelectul sau precar, este posibil ca astfel de nuanțe sa-i scape, chiar și explicate pe îndelete,

   1. Sincer, as vrea sa înțeleg replica …

    Faptul ca Dl Turcescu nu este cel mai strălucitor bec din lampadar este evident; te uiti la el câteva minute si vezi numai un zâmbet care se vrea superior in spatele căruia nu se întâmpla nimic;

    Cat despre ceea ce spun eu, daca am spus vreo aberatie, mi-o asum.

    Si un sfat, cand nu știi ce sa spui, intelept este sa taci.

   2. E valabil și pentru tine. Pe ce te bazezi când crezi că alții au un intelect precar, „academicianule”? Ești membru al clubului Mensa? Ai fost propus cumva pentru un premiu Nobel și noi nu știm. Sau confuzi inteligența cu antibăsismul? Mă opresc aici, pentru că urma un epitet mult prea semnificativ pentru sensibilitatea ta intelectuală.

   3. Cred ca am reușit sa va scot din bârlog!

    adrian cu a mic ? … manuela cu m mic ?…, scris cu diacritice in ambele postări, ceea ce trădează scrisul ca și îndeletnicire curenta? Scrierea fără greșeli? Uitați-vă la toate postările. Nimeni nu mai are grija de felul in care postează. Cât despre diacritice …

    Aveți un articol despre coincidente pe care nu l-am citit, dar știți ce-mi zic coincidentele din postările celor doi? Că in cele din urma răspundeți postărilor. Dar numai atunci când va demasca impostura intelectuala la care munciți asiduu sau îl atacă pe dl Băsescu.

    Dar vedeți dvs, asa cum am zis și v-ați supărat, de unul singur nu sunteți in stare de mare lucru.

    Și dacă ma gândesc bine, și folosirea interjecțiilor ca in compunerile de clasa a săsea sunt tot formulări șablon de care nu mai scăpați și care sunt ca o semnătură.

   1. I simply want to say I’m very new to blogs and actually savored this web blog. Almost certainly I’m going to bookmark your site . You really have outstanding article content. Thanks a lot for sharing with us your webpage.

  1. Tatarescule comentariul tau este sclipitor, denota un intelect extraordinar de evoluat si ridicat, saracul Einstein …era copil mic pe langa tine…Cu ai ca tine a ajuns Romania unde a ajuns… Ma inclin in fata voastra…doar pentru a va putea scuipa… pe cap…

 5. Adevaru’ e ca n-avea cum sa fie securist daca lucra la Anvers in 1987 !!! NU !!! El a fost timis la Anvers in 1987 ca o pedeapsa pentru activitatea lui anticomunista din Romania !!! A fost trimis in surghiun !!! Si mai ales NU avea cum sa fie securist dupa ce a incendiat 33 de nave cu portul Rouen cu tot in 1982 si n-a patit absolut nimic dupa o paguba de 12 milioane de dolari reclamata de Franta !!!

  1. Cred că și tribunalul din Rouen a făcut jocul securiștilor și al comuniștilor dacă l-a declarat nevinovat. Asta scapi tu din vedere măi sfarmă-neuron.

  2. Daca mai bati campii , nu-ti dau NA-NA , dar sunt o multime ( si-i sti si tu ca si mine ) care nu te-ar ierta in momentul in care li se ridica la plasa . Hai sa fim rezonabili .

  3. I simply want to say I am all new to weblog and seriously enjoyed your blog. Very likely I’m want to bookmark your site . You really come with amazing well written articles. Thanks a lot for sharing your blog site.

 6. La o prima privire,o iesire inoportuna,plina de erori tactice,jocul pe o carte marunta.Dar,daca privim mai in adancime ,e un episod mamorabil ,un fel de testament.Batranul lup coboara in arena,unde il asteapta,la panda ,o haita de caini,de toate soiurile.E pregatit sa dea lupta finala,cea mai grea,pe viata si pe moarte.Si-a taiat toate puntile in spate,nu-l mai intereseaza nimic.A luat-o in nume personal,are si motivele sa o faca,are multe polite de platit.A stiut sa astepte momentul potrivit,in timp ce adversarii si-au jucat deja cartile mari.Cine joaca la urma are mare avantaj,e clar.Nu-l mai intereseaza imaginea,stie ca se face si mai urat.Indirect,i-a dat pe ceilalti din opozitie de-o parte,dar si cu un dispret sincer.Pe deplin justificat,de altfel,avand in vedere comportamentul meschin,mai ales al celor din PDL,care nu ar fi fost nimic fara el.Nu trebuie sa-i plangem,peste unele lucruri ,de onoare ,nu poti sa treci,indiferent de riscuri.Recunoaste franc ca Udrea nu are sanse,ceea ce elimina practic interpretarile,de campanie,.Practic,adversarul e in sah si orice miscare e gresita.A-ti vrut Basescu-tema de campanie?Iata tema.Scopul ultim-distrugerea totala a adversarului.Dar si adversarii sunt puternici,prin numar.Vor putea ei sa-l invinga pe Basescu,pt prima si ultima oara?Daca privim in urma la anvergura si numarul celor doboriti…Apropo,d-le Ponta,pofta buna la pop-corn.

   1. I just want to say I’m newbie to blogging and seriously liked your blog site. Probably I’m likely to bookmark your site . You actually have tremendous stories. Kudos for sharing your web-site.

  1. I just want to tell you that I am just all new to blogging and site-building and truly liked you’re page. Likely I’m going to bookmark your site . You surely have amazing posts. With thanks for sharing with us your webpage.

  1. I just want to say I’m all new to weblog and actually loved you’re web-site. Most likely I’m going to bookmark your blog . You absolutely have fantastic well written articles. Thanks for revealing your web site.

 7. A inceput sa se desparta apele…Analisti independenti,impartiali,fac spume la gura.Nu are cum sa fie Ponta ,e Iohannis.Cum sa fie Iohannis?Cu Iohannis se bate Basescu de-atata timp?Iohannis reprezinta ,sistemul,?Am inteles ca Iohannis a intrat in jocul manipularilor,adica al altora,ca are probleme,la intelect,.Am vazut un distins impartial-pana mai ieri-ca incearca sa ne convinga cum Basescu se referea la fosta securitate,care nu mai reprezinta nimic pt. electorat,ca Ponta era minor.Cum asa, nu s-a exprimat Basescu f clar ,cand a spus ca un prez nu trebuie sa aiba dubla comanda,sau la ce s-a uitat distinsul impartial?Iar Ponta ,cred ,va tace malc,,diversiuni securistice,.Va incepe marea diversiune mediatica,ceva ce n-a mai fost.Sa admitem totusi,suntem pe nisipuri miscatoare.

  1. I just want to say I’m very new to blogs and truly liked you’re web site. Most likely I’m going to bookmark your blog post . You surely have very good posts. Regards for revealing your website.

 8. De ce ne plangem de politicieni.
  Nu sunt ei de-ai nostri,dintre noi?Sunt chiar asa de diferiti de noi?Nu suntem noi de acord,tacit,ca am face si noi la fel,adica am minti si am fura,ba chiar mai abitir,daca am fi in locul lor?Ceea ce nu ne convine e faptul ca ei pot sa fure si noi nu,sau ca fura mai mult,ca ei au si noi nu avem,ca ei pot si noi nu putem.Sentimentul nostru de dreptate e de fapt preaomenescul sentiment de invidie.Cineva,cu admiratie si ciuda,spunea despre Mazare-Tare asta,domne,daca a facut el ce a facut la varsta lui.Unii s-ar putea revolta-nu suntem toti la fel.De acord,e o problema de proportie.Asadar,de ce ne plangem?Simplu,din ipocrizie.

 9. pe 5.08. si-a anuntat Macovei candidatura (nu cunosc ordinea cronologica a anunturilor din aceasta zi). poate ca nu este o coincidenta, habar n-am.

 10. Fără să clipească, încăpreşedintele mai zice că în timpul celor 10 ani de mandat a protejat-o şi a ajutat-o pe Elena Udrea. Între aceste două declaraţii nu este exclus să existe o legătură. T. Băsescu a oficializat ce-am văzut mereu cu toţii: că şi-a folosit cu neruşinare funcţia prezidenţială, care presupune, potrivit legii, nonapartenenţă politică, echidistanţă, mediere, arbitraj nepărtinitor pentru a-şi împinge de la spate atât în PDL cât şi în Cancelaria prezidenţială şi în Guvernul României, posibila ţiitoare (folosesc această expresie bazându-mă pe răspunsul d-nei Udrea la o întrebare din finalul unui interviu în Academia Caţavencu: „Aţi fost amanta preşedintelui?” „Veţi afla peste 10 ani! ”. Cei 10 ani se apropie de sfârşit).
  Actualmente, încăpreşedintele îi ţine spatele şi mai abitir valoroasei, în campania electorală, mai ceva ca instructorul de paraşutism în zbor. Pentru asta, s-a pornit să dea în cei care i-au fost atâta vreme susţinători: Monica Macovei e necinstită, Cătălin Predoiu – obraznic, Cristian Diaconescu – mincinos, Vasile Blaga – nu mai vorbim, era deja „căprar de partid”.
  Şi plusează, ca pokerist politic înrăit, cu ofiţerul acoperit. Dacă eu aş fi fost jurnalistul căruia îi spunea asta, i-aş fi pus pe loc următoarele întrebări:

  1. De unde aveţi o asemenea informaţie, probele, dovezile de care pomeniţi? Legea vă permite accesul la listele de ofiţeri acoperiţi ale serviciilor secrete?

  2. Dacă o aveţi, cine vă dă dreptul s-o speculaţi politic şi electoral, s-o divulgaţi doar atunci când aveţi interesul?

  3. A fi ofiţer acoperit al unui serviciu românesc, ca fapt în sine, nu constituie o infracţiune şi nu e o ruşine. Azi nu mai e vorba de turnători la Securitatea care l-a trimis pe dl. Băsescu la Anvers. Deci, ce-a făcut rău acel candidat prin activitatea în folosul unui serviciu secret?

  4. Dacă respectivul a fost ofiţer acoperit şi a renunţat la această calitate în vederea candidaturii la preşedinţie, comunicând asta respectivului serviciu, ce are de dezvăluit dl. Băsescu?

  5. Deconspirând, din interes electoral, un fost ofiţer acoperit, şeful statului nu dăunează interesului naţional?

  Nu cred că vom asista la vreo confesiune publică a unui candidat în legătură cu acoperirea sa. Aşa că T. Băsescu nu are decât să ni-l spună. Cine poate fi cel vizat? O logică simplă ne spune că nu poate fi vorba de Macovei, Diaconescu sau Tăriceanu, în cazul lor miza manevrei prezidenţiale ar fi ridicol de mică.

  Pe baza unei analize aprofundate, folosind criteriile matematice avansate Grosenstein-Mangâru, putem deduce şi că nu e vorba de d-na Udrea.

  Şi atunci, rămân V. Ponta şi K. Iohannis. Ponta pentru că e adversarul politic principal al lui Băsescu. Iar Iohannis…

  Iohannis pentru că, în minţile lui Băsescu, poate să stea în calea Elenei Udrea ca lider şi candidat la preşedinţie al dreptei.

  Aproape că orice altă nominalizare decât Iohannis din partea lui Băsescu ar avea mai puţin farmec, ar provoca dezamăgire în ce priveşte calitatea bâlciului.

  Asta dacă vom auzi vreun nume. Pe când era ministru de Externe, Adrian Severin a făcut mare vâlvă vorbind despre 2-3 politicieni şi 2-3 directori de ziar care ar fi agenţi ai unor servicii secrete. Nici până astăzi, Bursucul Veninos n-a spus despre cine era vorba.
  Deocamdată, singurul lucru concret pe care l-a reuşit T. Băsescu este să împută încă o dată atmosfera cu un damf din securismul său naturel.

  Sursa: CTP, Gandul 2014

 11. A dat ceva ca un virus prin ziaristi,azi nu prea s-au vazut la fata.CTP-ul urla de dimineata de se auzea din Palestina.Si Cristoiu,el,Maestrul,pe seara,mi s-a parut cam bolnav.Ziaristii astia batrani,-descalecatorii -presei libere,maestri ai piruetelor si-ai mersului pe sarma,posesorii de drept aiAdevarului,sa nu fi fost si ei …,vreau sa spun ,sa fi lasat ei Patria, asa ,dezvelita…Nu stiu,,speculam, si eu,ca toata lumea.Cum adica,isi putea imagina cineva pana acum ca ,formatorii de opinie, independenti sa nu fie independenti,sa ne duca cu zaharelul toata ziua pe la tv ,intre mireasa si suleiman,sa nu ne invete si pe noi ca trebuie si cum trebuie sa votam,din pura condescendenta?A,nuuu …sI ce ,parca serviciile au vreo tangenta cu politica sau politica cu serviciile?Ele servesc,securitatea nationala,sa prindem ,agentii,si sa-i premiem .Trosneste,Sistemul,.Ei ,si ziaristii astia, se indoiesc ca vor urma dezvaluiri -dand glas sperantelor-,n-are cum,domne sa arunce in aer niste structuri…Punem pariu?Basescule ,nici nu stii ce balena ai starnit.
  Intrebarea acum trebuie reformulata – Cine nu e agent.Acum nu se mai pune problema cine sunt agentii,ci care sunt,agentii buni, si care,agentii rai, ,care sunt,de dreapta,de centru si de stanga ,daca nu cumva printre agentii de dreapta sunt infiltrati agenti de stanga si invers,fara a mai pune la socoteala agentii dubli ,tripli si multipli.Oricum,fie ca sunt sau nu agenti si agenti printre agenti ,etc ,intr-un final ,toata lumea a cazut de acord-vinovatul nu poate fi decat unul singur ,cel care tulbura somnul ,pardon,linistea, neamului.
  Cutremur.Sa speram ca nu va vani Sinistrul.Nu de alta ,dar ar fi pacat.
  Scris aseara dupa cutremur ,cand a picat internetul.Daca se zgaltaie,se zgaltaie.Propun o noua nominalizare la monarhia prezidentiala-Papura Voda.Garantat neaos,ortodox ,cum trebuie.Ca tot or sa iasa lipsa si,Doamne fereste ,ce ne-am face fara prezident.Ca ,vorba ceea,rau cu rau,dar…
  Ultima stire,din surse sigure-una din cele doua candidate la prez este de origine extraterestra.Mai exact,martiana.

 12. Aw, this was a actually nice post. In notion I would like to put in writing like this furthermore – taking time and actual effort to create a very very good article… but what can I say… I procrastinate alot and by no means seem to obtain something accomplished.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *