Scapa cine poate: tic-tac, tic-tac…

Traian Basescu, 5 decembrie 2012, declaratie consemnata de Mediafax. Sublinierile imi apartin:

„Vă declar public şi fără niciun fel de reţinere şi pe proprie răspundere că nu am fost nici ofiţer de contrainformaţii, nici ofiţer de Securitate acoperit, nici ofiţer SIE acoperit, nici ofiţer SRI acoperit, deci n-am avut nicio astfel de calitate. Dacă aş fi avut-o, să ştiţi că nu m-ar fi împiedicat să exercit funcţia de preşedinte. Dar ar fi trebuit să o fac publică această calitate, fie ea şi de ofiţer SIE sau de ofiţer SRI, acoperit sau mai puţin acoperit, dintr-un motiv simplu: era o obligaţie morală şi, în acelaşi timp, un om care a trecut prin calitatea de ofiţer într-un astfel de serviciu, fie că este el de dinainte de Revoluţie sau de după Revoluţie, poate rămâne un om cu dublă comandă. Or, în politică, atunci când ai fost ofiţer acoperit al unui serviciu de informaţii, repet, dinainte de Revoluţie sau de după Revoluţie, nu ai decât o soluţie: să faci public acest lucru. Altfel, poţi fi supus oricărei interpretări, oricărui şantaj şi nu poţi fi considerat un politician care îşi exercită liber funcţia. Vreau să ştiţi că la această afirmaţie a lui Ponta răspund fără reţinere: nu am avut niciodată calitate de ofiţer acoperit, sunt ofiţer în rezervă, căpitan comandor de marină, dar nu am nicio legătură, nu am avut cu serviciile de informaţii”, a spus Băsescu.

Totodată, întrebat dacă îl va da în judecată pe Victor ponta pentru afirmaţia sa, Preşedintele a evitat să dea un răspuns clar. „Îi fac altceva”, a spus el, râzând zgomotos, fără a preciza ce anume.

El a mai argumentat că, având în vedere dimensiunea funcţiei de preşedinte, chiar dacă nu ar fi fost ilegal să fi avut apartenenţa la un serviciu de informaţii, lucrul ar fi fost „extrem de grav”, de unde şi obligaţia de a anunţa public acest lucru.

„Altfel, nu ai ce căuta într-o funcţie publică de asemenea dimensiuni, ca cea pe care eu o îndeplinesc, pentru că oricând serviciul căruia i-ai aparţinut te poate căuta. Şi rişti să faci greşeli când te caută un serviciu de informaţii”.

Si acum, acelasi Traian Basescu, declaratie din 05.08.2014:

În această campanie le voi spune pe toate la toți, că eu nu candidez. Pe unii dintre ei îi voi dezbrăca public, sunt candidați deja anuntați care au lucruri ascunse în CV-ul lor, sunt lucruri pe care le tăinuiesc. Cetățenii trebuie să știe despre orice candidat tot ce e importat, nu vorbesc de relația din familie, relațiile private, dar când ai aparținut de anumite instituții și nu îți treci în CV și vrei să devii președintele României, acest lucru nu ai voie să îl faci”.

Cum era? Scapa cine poate? Aham…

P.S. Intre prima declaratie, facuta pe 05.12.2012 si cea de a doua, facuta pe 05.08.2014 sint exact 20 de luni. 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/oanacom/turcescu.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

46 de gânduri despre “Scapa cine poate: tic-tac, tic-tac…”

  1. nonetheless or even simple community, effective your class upbringing fantastic spouse and kids since memory space at his past due date aunt, Jennifer are created in anything he is doing.

  2. I simply want to say I’m newbie to weblog and actually enjoyed this page. Very likely I’m planning to bookmark your site . You certainly come with fabulous stories. Regards for revealing your website.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *