Sase puncte si, la final, doua intrebari:
1. Domnul Adrian NĂSTASE, preşedintele Fundatiei Europene Titulescu, a participat, în calitate de guest speaker, la Cursurile internaţionale “Nicolae Titulescu” pentru tinerii diplomaţi, care s-au desfasurat la Braşov, în perioada 4 – 12 octombrie 2014. Tema prelegerii domniei-sale a fost Tranziţia democratică a statelor est-europene după căderea comunismului. Pe lângă diplomaţii români, printre participanţii la ediţia din acest an s-au numarat tineri din Algeria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Cuba, Egipt, Finlanda, Indonezia, Iran, Kuwait, Letonia, Lituania, Malaezia, Mexic, Nigeria, Polonia, Republica Moldova, Slovenia, Tunisia, Turkmenistan, Ucraina şi Venezuela”. Detalii AICI.
2.Intr-un comunicat de presa emis ca urmare a unei solicitari facute de ziarul Gandul, Radu Podgorean, secretar de stat din MAE, a explicat ca nu vede nicio incompatibilitate intre faptul ca fostul premier a stat in puscarie pentru faptele sale de coruptie si invitarea sa ca speaker la un eveniment al ministerului. De altfel, nu este prima data cand MAE ii reabiliteaza imaginea lui Nastase prin invitatii la evenimente publice de inalta tinuta. Nastase a fost invitat in 2013 la reuniunea anuala a diplomatiei, noteaza Hotnews. Ministerul Afacerilor Externe a platit pentru orghanizarea si desfasurarea acestui eveniment 120.100 lei din bani publici. MAE a precizat ca nu i-ar fi platit cazarea si masa lui Adrian Nastase si ca l-a invitat pe fostul premier pentru este incontestabil expert in politici externe. Detalii AICI.
3. Fundatia Europeana Titulescu a fost infiinţată de Adrian Năstase pe 15 martie 1991 si are ca scop principal „restituirea operei politico-diplomatice a lui Nicolae Titulescu”, dar organizează dezbateri şi simpozioane şi pe alte teme. În 2001, pe când era premier, Adrian Năstase a declarat fundaţia de utilitate publică. În acelaşi an, FET a primit în folosinţă pentru 49 de ani un imobil impozant de pe şoseaua Kiseleff. Detalii AICI.
4.Potrivit art. 8 alin. 3 din OG nr. 75/2001, judecătorul nu va dispune înscrierea asociaţiei/fundaţiei în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor, în cazul în care în cazierul fiscal există înscrise fapte de natură penală şi/sau fapte care au atras răspunderea solidară a unei persoane cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent ori declararea inactivităţii fiscale. Dezvoltări privind unele probleme legate de cazierul fiscal sunt prezentate în anexa 5 din documentul pe care il puteti consulta AICI.
5. În 5 mai 2010, Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în judecată pe Adrian Năstase, Dana Năstase şi Irina Paula Jianu, pentru fapte de corupţie. Adrian Năstase a fost acuzat în acest caz că, în perioada 2002 – 2004, în calitate de premier, ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004. Aceste foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu şi din Bucureşti. În 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”, în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD. Instanţa l-a mai condamnat pe Adrian Năstase la cinci ani interzicerea unor drepturi, după executarea pedepsei cu închisoarea, respectiv: dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa o funcţie sau de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.
6. In final, va reamintesc ca Fundatia Nicolae Titulescu pe care o conduce si azi domnul Adrian Nastase este o fundatie de utilitate publica. Printre drepturile de care se bucura o astfel de fundatie se numara si dreptul de a i se atribui în folosinţă gratuită bunurile proprietate publică. O asociaţie sau o fundaţie poate fi recunoscută de Guvernul României ca fiind de utilitate publică dacă sunt întrunite cumulativ următoarele condiţii:
a) activitatea acesteia se desfăşoară în interes general sau al unor colectivităţi, după caz;
b) funcţionează de cel puţin 3 ani;
c) prezintă un raport de activitate din care să rezulte desfăşurarea unei activităţi anterioare semnificative, prin derularea unor programe ori proiecte specifice scopului său, însoţit de situaţiile financiare anuale şi de bugetele de venituri şi cheltuieli pe ultimii 3 ani anteriori datei depunerii cererii privind recunoaşterea statutului de utilitate publică;
d) valoarea activului patrimonial pe fiecare dintre cei 3 ani anteriori în parte este cel puţin egală cu valoarea patrimoniului iniţial.
Intrebare de final: avind in vedere cele de mai sus, Fundatia Nicolae Titulescu condusa de domnul Adrian Nastase, condamnat in dosarele „Zambaccian” si „Trofeul Calitatii”, mai poate fi considerata o fundatie de utilitate publica? Iar daca fundatia poate sa-si mentina acest statut, ea mai poate fi condusa de domnul Adrian Nastase, condamnat in dosarele „Zambaccian” si „Trofeul Calitatii, inclusiv la interzicerea dreptului de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dar si la interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat ?
Eu doar intreb, de vorbit sa vorbeasca specialistii, zic!
Dupa parerea mea e revoltator ca un om cu moralitatea atat de terfelita de faptul ca a facut puscarie pentru coruptie , din una din cele mai inalte demnitati din statul roman , aceea de prim ministru , sa ajunga in continuare sa toace banii statului roman , ai mei , ai nostri in esenta ca sa arate lumii ca noi , romanii , nu avem un alt reprezentant , demn si cinstit in afara acestui puscarias care sa-si asocieze numele cu al diplomatiei romanesti , cu al lui Nicolae Titulescu ! Dar asta inseamna PDS la guvernare ! Atat pot ei , sa-si bata joc de imaginea in lume a tarii ! Ce sa invete tinerii diplomati straini de la Bombonel , cum se fura , cum se face parnaie si-apoi se dau lectii de diplomatie !? JALNIC !
În România toți care s-au perindat la putere, după 89, au urmărit ca scop fundamental sa facă ca ceea ce le intră „pe mână” să devină al lor pentru eternitate. Așa stau lucrurile si cu domnul Bombonel, care, dus atent de cei care l-au format înainte de 89, s-a ocupat atent de a-și asigura perenitatea in viata socială, culturală și, pe ici pe colo, și politică a acestei țări. Și nu de capul lui. Ristea Priboi și alții deloc vizibili, „oamenii lui tata socru”, au avut grijă ca Bombonel să dijmuiască averea astfel încât ei să ajungă nababi pentru multe generații din neamul lor, de acum înainte. Să nu creadă cineva că banii României socialiste, care au fost in Ambasada României de la Viena, in Banca română din Egipt sau in cea din Iran s-au mai întors vreodată la proștii care au strâns cureau din 45 până 89 ca ăștia să fure și să împartă Romnia cu stăpânii lor care i-au urcat „pe capră” prin actul din decembrie 89. Așa a ajun și Bombonel și alții (Severin &Co) să aibă proprietăți finanțate de stat și folosite exclusiv in interes propriu. De ce a ajuns Fundația Titulescu așa?. Știa bine Potra, dar după revenire lui Bombonel de la „conservator” a fost alungat, iar ulterior s-a stins că durerea a fost greu de suportat care a fost naiv, punând tot sufletul pentru o cauză ce era din start pierdută. Pentru clarificare, privi lista membrilor de drept ai FET si veți intelege mai clar cum au stat și stau lucrurile: https://ro.wikipedia.org/wiki/Funda%C8%9Bia_European%C4%83_Titulescu.
Un act moral si de mare cinste ar fi schimbarea numelui fundației in ce de FUNDAȚIA ADRIAN NĂSTASE, al cărui obiectiv fundamental este prezervarea privilegiilor foștilor activistu de partid si ofițeri acoperi din diplomația română postdecembristă.
1. Întrebarea din final este una de esență. Dar ea trebuie sa fie pusa direct si fără ocolișuri: poate fi un continuator al doctrinei comuniste (fie ea si intr-o forma mascata) un continuator al doctrinei liberale a lui NT?
Raspunsul e unul sigur si adecvat situatiei: da, daca fura realitatea si isi asuma rolul de continuator. Nu asta au facut comunistii? Nu asta au facut liderii politici comunisti dupa ce s-au scldat in butoiul puterii?
2. De ce a plecat Potra de la conducearea FET? Totul devenise incompatibil. Si asta s-a vazut dupa ce Nastase, dupa iesirea din laboratorul de creatie unde a scris cu teri mâini, a afisat in fundatii poze cu el. Ce a facut marele Stali, ce a facut Ghe Dej, ce a facut ceausescu dupa ce scaunul s-a facut tare? La fel.
They turned an easy pen towards a status symbol making a part of business appearance. However; the Starwalker is different in design with a noticably straighter body. Since then, manufacturers have been reinventing sun glasses.
New Wallet Online http://www.newyearshoponline.com/wallet_c40
Asteptam de la Fundatia Europeana Titulescu sa ajute societatea romaneasca sa poata sa-si controleze prezentul si sa-si asogure viitorul, sa ajute societatea romaneasca sa devina o democratie autentica.
Asteptam de la Fundatia Europeana Titulescu sa promoveze in societatea romaneasca o Consultare Publica si un Dialog Social, la nivel national, regional si local care sa ajute cetatenii sa ia loc la masa dialogului, langa politicieni si institutiile statului (demnitari).
Fara cetateni, fara o guvernare participativa Romania nu va fi o democratie si nu va putea da un raspuns la provocarile interne si externe, in conditiile actuale.
Romania va deveni o entitate politica si economica, de succes, cand va fi o entitate civica.
spioni kgb-isti platiti de statul roman! halal fundatie!