Geoana il uraste pe Ponta inca din 2002. O afacere de 16 milioane de marci germane. Cu documente prezentate in exclusivitate!

In 1997, statul roman a contractat un imprumut de 600 de milioane de marci germane prin lansarea de obligatiuni in valuta. De operatiunea respectiva s-a ocupat Ministerul Finantelor condus la acea vreme de Mircea Ciumara. In fapt, Ciumara l-a imputernicit pe secretarul de stat Ionut Costea (cumnatul lui Mircea Geoana) sa se ocupe de aceasta operatiune. Costea a contractat imprumutul, dar, asa cum vom vedea din documentele prezentate mai jos, a facut-o in conditii cel putin dubioase: statul roman a platit un nejustificat comision de subscriere, o dobinda majorata si cheltuieli generale de tranzactie cu mult peste cele prevazute in oferta initiala a bancilor prin care s-a desfasurat operatiunea (Deutsche Bank Morgan Grenfell si Credit Suissse First Boston). Paguba in sarcina statului roman: aproape 16.000.000 de marci germane!

Aceasta suma calculata ca fiind platita nejustificat de statul roman in urma derularii respectivei emisiuni de obligatiuni apare intr-un raport intitulat „Nota preliminara” intocmit in anul 2002 de Corpul de Control al Primului Ministru. La acea vreme, prim-ministru era Adrian Nastase, iar sef al Corpului de Control era Victor Ponta. Controlul in sine a fost facut de directorul Cristian Carausu in perioada 8-15 martie 2002. Documentele de mai jos vorbesc de la sine.

ImageImage

 

 

 

 

 

 

ImageImage

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2002, cind Ponta ancheta speta prezentata mai sus, Ionut Costea era director adjunct la BERD, iar cumnatul lui, Mircea Geoana, facea parte din cabinetul lui Adrian Nastase, fiind ministru de Externe.

Ionut Costea, asa cum rezulta si din raportul intocmit de oamenii lui Ponta in 2002, n-a lucrat singur. A fost ajutat in 1997 sa desemneze bancile cistigatoare si de Mihai Tanasescu, care la acea vreme era director in Ministerul Finantelor, iar in 2002 era ministru de Finante in cabinetul lui Adrian Nastase! Se nasc aici citeva intrebari:

1. Era Victor Ponta in calitate de sef al Corpului de Control un personaj atit de independent in 2002 incit nu avea teama sa ancheteze matrapazlicurile facute in 1997 de colegul lui de guvern Mihai Tanasescu (Finante) si de cumnatul unui alt coleg de guvern, adica Mircea Geoana (Externe)?

2. Ce s-a intimplat cu acel raport intocmit de oamenii lui Ponta din care rezulta ca Ionut Costea si Mihai Tanasescu facusera o afacere paguboasa pentru statul roman (paguba, va reamintesc, era de aproape 16 milioane de marci germane)?

3. A fost initiativa lui Ponta sa declanseze acele verificari sau era o solicitare facuta chiar de Adrian Nastase care putea in felul acesta sa-i tina „cuminti” pe Mihai Tanasescu si pe Mircea Geoana?

Pina aflam un punct de vedere din partea actualului premier Ponta in legatura cu aceasta speta, e bine sa mai vedem si alte documente. Mai jos,  doua pagini dintr-o corespondenta prin fax purtata in 15 ianuarie 1997 intre firma „Danubius Securities” (patronata de Dan Fischer) si secretarul de stat Ionut Costea, prin care cei de la Danubius trimiteau o analiza privind modalitati de finantare pentru proiectul Bell Helicopter. Deci, Costea si „Danubius” se cunosteau, colaborau si corespondau:

Image Image

 

 

 

 

 

 

 

 

In fine, ca sa legam lucrurile, puteti citi mai jos, integral, contractul dintre firma „Danubius Securities” si „Credit Suisse First Boston”. Pentru ca, da, a existat un contract, asa cum preciza si controlul facut de Ponta, intre aceasta firma, „Danubius”, si una dintre bancile de la care s-a imprumutat statul roman. Ce preciza contractul? Care era obiectul lui? Era… „fara obiect”, spunea nota de control intocmita de oamenii lui Ponta. Era pentru ca „CSFB (Credit Suisse First Boston) si Danubius Securities sa lucreze impreuna cu ocazia apropiatei emisiuni de DM Eurobond a Ministerului de Finante […] Ca parte a acestui protocol, fiecare dintre parti va furniza celeilalte parti orice gen de informatie, analiza, sfat sau suport uman pe care il va considera rezonabil„, scrie la „natura serviciilor prestate” in protocolul intocmit intre Danubius si CSFB.

Pentru aceste „servicii” CSFB s-a angajat prin contract si a si platit catre „Danubius Securities” un comision de 15% din totalul sumelor primite de CSFB in urma operatiunilor cu eurobonduri. In raportul lui Ponta din 2002 scria ca acest comision a reprezentat aproximativ 15,15 milioane de marci germane. Adica aproape toata paguba pe care a „incasat-o” in aceasta afacere statul roman!

ImageImage

 

 

 

 

 

 

ImageImage

 

 

 

 

 

 

 

 

Paginile de mai sus reprezinta traducerea legalizata a documentului original din limba engleza. Pentru conformitate, atasez si ultima pagina din documentul original in care apar si semnaturile:

Image

Bonus, domnilor Ionut Costea si Mihai Tanasescu le ofer spre aducere aminte documentele pe care le-au semnat in 1997 si care au produs statului roman o paguba de aproape 16 milioane de euro, asa cum rezulta din nota de control intocmita in 2002 de Corpul de Control al Primului Ministru, condus la acea vreme de actualul premier Victor Ponta:

ImageImage

 

 

 

 

 

 

ImageImage

 

 

 

 

 

 

Image


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/oanacom/turcescu.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

17 gânduri despre “Geoana il uraste pe Ponta inca din 2002. O afacere de 16 milioane de marci germane. Cu documente prezentate in exclusivitate!”

 1. 15.5% din 600 milioane fac 93 milioane de marci, nu 16.
  Si in text sunt ba marci, ba euro. Calculati si voi inainte sa scrieti.
  Ca sa fie comisionul de 16 mil marci procentul trebuia sa fie 2.5%

  1. Ii ceri prea mult acestui cretin cu cacat in loc de creier !!! Turcescu e un BOU cu ifose de mare ziarist investigator, da’ in realitate e doar un cioflingar care apuca si el de unde poate, de la Becali 24 000 de E, de la Vintu aproape 1 000 000 tot de E, asta-i personaju’ , UN CACAT VORBITOR !!!

  2. When it comes to repairs, YB Plumbers Humble TX are able to fix or repair just about any plumbing problem. from a small job to a large project.
   When it comes to drains, our drain cleaning Plumbers are trained and ready to tackle any drain blockage you may have whether in the toilets or sewer lines. garbage disposer, kitchen sink, bath, Most blockages are removed quickly, although we can also handle bigger jobs like sewer drain repairs. We know how important it is to fix a blocked drain, same day Plumbers Humble TX. is available for these Plumbing problems.

  3. Our Plumbers Humble TX are skilled and can tackle a range of Plumbing problems including: water heater installation or repairs, clogged drains, leaky faucets, kitchen sink disposal repair and replacement, unclog toilets and clean out blocked drains. Because when you have a plumbing problem, you want somebody that you can trust Call YB Plumbers Humble TX , not somebody who may make things worse!

  1. Ciumara a murit de un cancer foarte rapid ! Bine, tipu’ era si un fumator inrait !!! Da’ lasa ca nu-i nici un fel de paguba !!!

 2. Colonele, baga-mi-as pula in gura ma-tii de colonel ce esti tu !!! :)
  Futu-te in gura sa te fut de zdreanta securista pe tine, pe curva de ma-ta si pe tirfa de nevasta-ta !!! Bulangiu-labagiu si muist ce esti !!! Nu il mai masturbezi cu gura pe Basescu ???? Futu-ti mortii ma-tii de vierme !!!

 3. Colonele, esti cel mai MAREEEEEE labagiu si muist din acest inceput de secol XXI !!!
  Baga-ti-ai pula in gura ma-tii de dobitocu’ dracului !!!

  1. Humble Plumbing Service.
   Our expert Plumbers In Humble TX know how to install everything from bathtubs to water heaters. Our trained Plumbers Humble TX take pride in their work, as it is attention to detail that ensures a long-lasting installation to give many years of trouble-free operation. If you have not used our installers before, We guarantee that you will receive plumbing services that meet or surpass your expectations

 4. Oribil!!Pina cind vom continua cu ipocrzia asta? Nu dorim sa ne depasim carentele educationale? Injuram cind aflam adevarul dar nu vrem sainvatam sa ascultam adevarul si sa fim in stare sa luam atitudine fata de toti hotii din tara asta, nu sa inchidem ochi(e nu ma afecteaza asta pe mine). Ne afecteaza pe toti si tacem noi si struti.Eu iti multumescD-le Turcescu ca existi si dai tare in toti.

 5. Humble Plumbing Service.
  Our expert Plumbers In Humble TX know how to install everything from bathtubs to water heaters. Our trained Plumbers Humble TX take pride in their work, as it is attention to detail that ensures a long-lasting installation to give many years of trouble-free operation. If you have not used our installers before, We guarantee that you will receive plumbing services that meet or surpass your expectations

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *