Inca un tun de milioane, via ANRP. Documente in exclusivitate. Cum se „urgenta” obtinerea despagubirilor

Sa presupunem ca sintem in luna iulie a anului 2010 si ati avea de incasat peste 20.000.000 de euro sub forma unor despagubiri de la statul roman. In ce conditii ati fi dispusi sa vindeti cu numai 100.000 de euro jumatate din aceste drepturi? Cu alte cuvinte, in ce conditii ati renunta la peste zece milioane de euro, pentru numai o suta de mii de euro? Si asta cu doar o  luna de zile inainte de a vedea toti banii in cont? Nu va bateti capul, va asigur ca intr-o lume normala asa ceva nu s-ar putea intimpla. Dar lumea romaneasca nu e o lume normala, mai ales cind vine vorba de mafia retrocedarilor si a despagubirilor. Cititi mai jos o noua ancheta despre tunurile date la ANRP. Personajele sint noi, metoda e „veche”, documentele sint prezentate in exclusivitate!

 

Miclescu si hectarele de milioane din Voluntari

Pe 31 mai 2010, Comisia Judeteana Ilfov pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor valideaza dreptul de proprietate pentru o suprafata de 6 ha potrivit unei solicitari facute de un anume Miclescu Radu Alexandru. Asa cum se vede din documentul de mai jos, Miclescu era, practic, la un pas de a-si incasa despagubirile de la ANRP:

Miclescu primeste terenul

Practic, din acest moment, numitul Miclescu nu avea altceva de facut decit sa astepte hotarirea ANRP de acordare a despagubirilor. E adevarat, nimeni nu ar fi putut spune la acel moment cit va dura, in timp, pina sa vina decizia comisiei conduse de „celebra” Crinuta Dumitrean. Sint mii de doare care asteapta rezolvarea la ANRP de ani de zile. Poate acesta sa fie motivul pentru care proaspat re-improprietaritul Miclescu decide sa incheie un act notarial surprinzator: practic, el cedeaza jumatate din drepturile banesti pe care urma sa le primeasca sub forma de despagubiri, unor terti care ii ofera 100.000 de euro!

Potrivit actului notarial pe care il vedeti mai jos, aceasta tranzactie are loc pe 13 iunie 2010, adica la doar o luna si jumatate distanta de la momentul in care lui Miclescu i se recunoastea dreptul la proprietate asupra celor 6 ha de teren din Voluntari:

Miclescu cedeaza 1

Miclescu cedeaza 2

 

 

 

 

 

 

 

Miclescu cedeaza, dar si repede-ncaseaza!

Daca Miclescu a sperat ca prin aceasta manevra sa „urgenteze” obtinerea despagubirilor via ANRP, atunci calculul a fost corect: dupa nici doua luni de zile, pe 26 august 2010, comisia condusa de Crinuta Dumitrean la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor a dat verdictul. Titlul de despagubire a fost stabilit la 89.714.200 RON adica peste 20.205.900 de EURO! E adevarat, din acesti bani Miclescu n-a mai incasat decit putin peste zece milioane de euro, cita vreme cu doua luni inainte incheiase actul notarial  prin care renunta la jumatate din drepturi pentru doar 100.000 de euro in favoarea numitilor Dragut Bogdan si Istrate Alexandra!

Miclescu ANRP 1Miclescu ANRP 2

 

 

 

 

 

 

Miclescu Anrp 3

Desigur, nu vom putea sti niciodata de ce a dat Miclescu zece milioane de euro pentru doar o suta de mii de euro. Dar putem sa ne intrebam: poate a vrut sa urgenteze obtinerea despagubirilor? Poate i s-a propus sa faca o afacere profitabila de genul „primesti tu, luam si noi, dar avantajul e ca treaba se misca repede” ? Chiar valorau cele sase hectare din Voluntari ale lui Miclescu, peste 20 de milioane de euro? Cine sint si, de fapt, ai cui sint cumparatorii de drepturi litigioase Dragut Bogdan si Istrate Alexandra?

UPDATE:

Am aflat intre timp si cine e Radu Miclescu: cica urmas de boieri. Detalii gasiti AICI.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home4/oanacom/turcescu.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

11 gânduri despre “Inca un tun de milioane, via ANRP. Documente in exclusivitate. Cum se „urgenta” obtinerea despagubirilor”

 1. Hopaaa! Oare urmeaza sa aflam ca plangerea penala a dnei Vranceanu-Firea-Pandele ramane fara temei, adica dl Pandele va fi saltat? :-)

  Hmmmm….

 2. Ce rost are acest golanesc „cică” urmaş de boieri ????

  Da, familia Miclescu au fost boieri. Credeam ca esti mai isteț dar vad ca ai „origini sanatoase” si chiar vrei sa credem ca esti de la talpa țarii.

  Aceasta infierare cu iz de lupta de clasa, acest „cică” e surprinzator dle Turcescu. Conacul de la Calinesti a fost foarte frumos renovat. Da-i un telefon lui Radu Miclescu si sigur te va primi sa vizitezi.

  1. Are rost.. Faptele vorbesc. Ce e toata excrocheria decat golaneala.. indiferent cine o face? V
   ai da capul vostru…

 3. N-au fost 100k decât în acte. Așa se fac vânzările imobiliare la noi. Oricum, e clar ce s-a întâmplat. Ca omul să-și obțină drepturile, a trebuit să cedeze mare parte din valoarea lor. Altfel, era pus la colț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *