EXCLUSIV! Dosarul EADS, legaturi primejdioase si nume noi pe axa Bucuresti- Berlin

N-am sa intru in detalii cu toate ca sint multe de spus. Dar cred ca acest articol va va oferi citeva raspunsuri legate de intirzierea cu care se misca lucrurile in dosarul EADS, chiar daca sefa DNA Laura Codruta Kovesi ne asigura in urma cu doua zile ca se lucreaza intens la acest caz. Numai ca marile probleme ridicate de ancheta EADS nu sint la Bucuresti. Ele sint la Berlin, dupa cum veti vedea mai departe.

 

Pentru inceput faceti cunostinta cu domnul Daniel Walther:

CV Daniel WaltherAsa cum puteti observa din acest fragment de CV, domnul Walther este membru al Junge Union (organizatia de tineret a CDU, partidul cancelarului Angela Merkel), a fost membru in conducerea acestei formatiuni si, foarte important, chiar trezorierul Junge Union. Din 2009, asa cum misterios se precizeaza in aceast scurta fisa biografica, domnul Walther a devenit angajatul unei „companii multinationale”.

Incercarea de a descoperi despre ce fel de companie multinationala este vorba n-a fost prea grea. Iata rezultatul:

Daniel Walther CassidianAsadar, domnul Daniel Walther din Berlin a lucrat sau poate inca mai lucreaza pentru Cassidian, o companie a concernului EADS. Cine este insa Cassidian? Ne-o spun chiar ei intr-o frumoasa brosura de prezentare de acum citiva ani. O brosura din care aflati si despre legatura Cassidian cu Romania:

Cassidian EADSAcum e clar: Cassidian, asadar,  e firma prin care EADS a implementat in Romania controversatul proiect de securizare a frontierelor. Probabil ca domnul Daniel Walther de la Berlin si de la Junge Union a fost sau poate inca mai este responsabilul pe Romania cu implementarea acestui proiect. De ce spun asta? Pentru ca pagina de FB a domnului Daniel Walther (frumos decorata cu un avion militar!) ne arata ca acesta locuieste in Bucuresti:

Daniel Walther FBFunctia de trezorier al JU nu este una oarecare, trebuie sa admiteti. Asa ca domnul Daniel Walther are un prieten foarte bun in persoana politicianului Phillip Missfelder, fost presedinte al Junge Union, actualmente deputat, omul considerat de presa germana drept „urmasul” cancelarului Angela Merkel. Pentru inceput, iata-i pe Walther si Missfelder in doar una dintre nenumaratele fotografii in care apar impreuna pe internet:

philipp_missfelder_si waltherDesigur, in instantaneul de mai sus, asa cum se poate observa, Missfelder si Walther erau impreuna la o reuniune de gala. Dar sint situatii in care cei doi au participat si la intruniri mult mai serioase. Cum ar fi aceea revelata de fotografia urmatoare, din anul 2010, in care cei doi stau la aceeasi masa chiar cu presedintele EADS Defence & Security, Stefan Zoller:

Walther Missfelder ZollerPe 8 decembrie anul trecut, ziarul german Der Spiegel relata ca Stefan Zoller, fost director al EADS Germania pana in 2012, este una dintre persoanele puse sub acuzare in dosarul de coruptie care vizeaza concernul EADS.

De ce spun ca va fi greu cu dosarul EADS? Pentru ca doamna Merkel trebuie sa ia niste decizii dificile. E greu de crezut ca in ancheta EADS nu s-a ajuns si la legatura  dintre Zoller, firma Cassidian si Daniel Walther. Iar daca s-a ajuns la Walther, fostul trezorier Junge Union si angajat al EADS- Cassidian, chiar si un procuror-junior isi pune intrebari legate si de Phillip Missfelder. Sau macar de contextul prezentat in fotografia de mai sus in care Walther, Missfelder si Zoller stateau zimbitori la aceeasi masa. Dar daca s-a ajuns cumva la aceste intrebari e complicat chiar pentru doamna Merkel pentru ca e plin internetul de fotografii cu domnia sa si cu domnul Missfelder. Iata spre exemplificare un mic colaj:

Missfelder MerkelCam asta e, deocamdata. Daca aveti chef, ca lectura suplimentara, va invit sa cititi articolul-interviu cu Phillip Missfelder aparut in Adevarul in octombrie 2013. Veti intelege foarte multe daca puneti lucrurile in context. Mai ales in noul context generat de actiunile Rusiei in Ucraina. Daca nu aveti chef sa parcurgeti tot  articolul, cititi macar pasajul de mai jos ca sa pricepeti ce tip de emisar era la acea vreme domnul Missfelder:

<<Germania insistă ca România să semneze tratatul de frontieră cu Republica Moldova, manifestându-şi poziţia categorică în acest sens, la numai câteva zile după declaraţia clară a preşedintelui Traian Băsescu, care anunţa că nu va face acest lucru. „România trebuie să îşi îndeplinească promisiunea făcută în noiembrie 2010, de a semna tratatul de frontieră cu Moldova“, transmite Cancelaria de la Berlin prin vocea lui Missfelder. „În ceea ce priveşte Republica Moldova, Germania joacă un rol activ în negocierile pe care le duce cu administraţia de la Chişinău referitor la Parteneriatul Estic cu Uniunea Europeană, dar şi legat de conflictul transnistrean. Avem o implicare activă în conflictul din Transnistria, nu numai pentru că este vorba de graniţa estică a Uniunii Europene. Germania joacă un rol activ în multe conflicte «îngheţate». De la începutul mandatului cancelarului Angela Merkel, în 2005, ţara noastră a adoptat această politică în ceea ce priveşte conflictele îngheţate. Relaţiile noastre cu Rusia sunt foarte bune, ca şi cele economice, de altfel. De aceea, chiar dacă Rusia este sensibilă la subiectul conflictului din Transnistria, cancelarul nostru a dezbătut această chestiune atât cu preşedintele Putin, dar şi cu premierul Rusiei“, este poziţia oficială a germanilor faţă de Chişinău>>.Citeste mai mult: adev.ro/muc1da

Cum spuneam, mai avem multe de descoperit. Calatoria continua!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/oanacom/turcescu.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

13 gânduri despre “EXCLUSIV! Dosarul EADS, legaturi primejdioase si nume noi pe axa Bucuresti- Berlin”

 1. Turcescule !!! N-ai sa intri in detalii, da’ in pizda ma-tii intrii sigur !!!
  Futu-ti mortii ma-tii de escroc diversionist platit de SRI ( organizatie subversiv-terorista de represiune ) !

 2. Sfarma muci !!! N-ai sa intri in detalii, da’ in pizda ma-tii intrii sigur !!!
  Futu-ti mortii ma-tii de escroc diversionist platit de SRI ( organizatie subversiv-terorista de represiune ) !

 3. Pasajul esential este:
  „Relaţiile noastre cu Rusia sunt foarte bune, ca şi cele economice, de altfel.”
  De altfel, existenta unei intelegeri prealabile, putem sa-i zicem si pact, intre Germania si Rusia se poate vedea si din „intuitia” nemtilor de a achizitiona gaz norvegian inainte de declansarea conflictului ucrainean, de pe vremea cand nici maidan nu exista iar presedintele Ianukovici negocia cu UE apropierea tari sale si a altora, printre care se numara Moldova.
  Gaz pe care l-a vandut Germania la suprapret altor europeni mai putin inzestrati cu „intuitie”.

  Al doilea ca importanta este pasajul:
  „Avem o implicare activă în conflictul din Transnistria, nu numai pentru că este vorba de graniţa estică a Uniunii Europene.”
  Cum se face ca UE are granita estica la Transnistria? Moldova nu este in UE si i-a fost transmis de mai multe ori ca nu are sanse sa intre.
  Se pare ca domnul Missfelder stie mai multe, dar si ca se scapa destul de usor in declaratii publice.
  S-ar putea ca de aici sa i se traga… vorbeste mai mult decat gandeste!

  Pe cand un articol despre axa Viena – Sibiu? Va trebuie un indiciu?
  Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide. [Matei 7:7]

 4. Sfarma-piatra mai existi mah? Erai pensionar acu vreo 10 ani cand ai inceput sa mananci kkt peste tot. Bolsevicii cu ce va trateaza mah de ramaneti verzi pana la 100 de ani?

 5. BRAVOO TURCESCU 11!!!!!!
  DALE-O IN GURA LA ACESTI SPURCATI CARE AU INTRAT CA RIIA IN ROMANIA
  AUSTRIA NE-A DISTRUS TOATE PADURILE AU PROFITAT DE PROSTIA CELOR CARE AU PRIMIT PADURILE INAPOI.NIMENI NU SE GINDESTE LA VIITORUL COPIILOR
  SPERAM SA NU TE LASI
  CHIAR DACA SUNT UNI CA TE INJURA

 6. Pacat …!!!!
  Inca o dovada ca nu conteaza unde esti pe acest pamanat conteaza OMUL – caracter, competenta, responsabilitate…..Animalul om le uita pe toate cand e vorba de interesul propriu., banul ii intuneca mintea .
  Ei uita ca nu vor fi vesnici chiar si daca o sa ramana ei cu ei !!!
  Germania are un test de trecut si acum- transparenta si corectitudinea.
  Oare o sa-l treaca ?!

 7. Robert,esti printre foarte putinii jurnalisti care se lupta cu hotzia,mafia,care pun jugul acestui popor ignorant.Pe romani ii intereseaza doar cum sa-si umfle stomacul,fara sa-si dea seama ca ,viata mai buna se castiga luptand impotriva acestor hoti.Prea multi in tara asta,gen Sfarma piatra,telespectator spalat pe creier de Latrina3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *