Domnul Gelu Diaconu de la ANAF e aici? Doar o vorbă să-i mai spun şi să-i arăt nişte documente!

Se da urmatoarea speta: compania Romstrade, in portofoliul careia se afla si compania aviatica Blue Air, a intrat acum citiva ani in insolventa. Statul roman, prin ANAF, avea  de recuperat de la Romstrade vreo 42 de milioane de lei. Insolventa Romstrade era controlata de Casa de Insolventa Transilvania patronata de numitul Andrei Cionca. Ce face statul roman, care avea de recuperat, repet, 42 de milioane de lei de la Romstrade? Pai, statul roman, prin ANAF, sub semnatura directorului general al Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, numitul Ionut Misa, aproba vinzarea Blue Air din portofoliul Romstrade. Cine se ocupa de vinzarea Blue-Air? Teoretic, Casa de Insolventa Transilvania, practic insa, asa cum veti vedea din documentele de mai jos, vinzarea se va realiza printr-o firma numita „Consultanta Andrei & Andrei”. A cui e firma asta? Ei, acum incepe dansul: e firma domnului Andrei Cionca, adica acelasi Cionca ocupat si cu insolventa Romstrade- Blue Air! Omul e polivalent, veti zice, el centreaza, el suteaza. Da, asa zic si eu, ba, as mai adauga faptul ca domnul Cionca de la insolventa s-a plasat atit de bine pe teren incit a reusit sa si marcheze pentru domnul Cionca de la consultanta de aceasta data, un comision din vinzarea Blue Air de 500.000 de euro. Baiat destept, nu? Iata factura, ca sa n-avem vorbe:

Consultanta Andrei 1Consultanta Andrei 2

 

Oricum, pare-se ca Cionca a fost singurul care a iesit pe plus din afacerea vinzarii Blue Air. Sau, ma rog, or mai fi si altii, dar cu siguranta statul roman, prin ANAF, si-a luat o teapa de zile mari, nereusind sa recupereze niciun leu din multele zeci de milioane pe care ar fi trebui sa le aduca la buget. Si, in cazul asta, vorbim deja despre mai multi baieti destepti!

Intre timp, ANAF continua batalia cu vinzatorii de zarzavat si cu bacsisul care trebuie impozitat. Apropo, stie cineva daca prejudiciul de 60.000.000 de euro din cazul Voiculescu a fost recuperat? Dar despre dosarul cu rambursarea ilegală de TVA acordată societăţii Avicola Crevedia, societate aflată de asemenea sub administrarea Casei de Insolventa Transilvania, mai stie cineva ceva? Ca era vorba de un prejudiciu de „doar” 75.000.000 de lei! Cit a recuperat ANAF din aceasta suma?

Domnul Gelu Diaconu de ANAF e aici?

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/oanacom/turcescu.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

5 gânduri despre “Domnul Gelu Diaconu de la ANAF e aici? Doar o vorbă să-i mai spun şi să-i arăt nişte documente!”

 1. Cati or mai fi din acestia ? Tara jefuita in modul cel mai grosolan din istorie ! Nu cred sa mai existe precedent al acestor vremuri „de restriste si jale” !

 2. Domnule Turcescu – eu sunt o persona care nu mai trebuie sa fie convinsa de increngatura politico economica infiintata prin educatia de inainte de 1989 care ne-a surpat pentru alti multi ani.
  Purtam inca bolovanii in spinare. Din pacate pare – ca desi lumea este nemultumita – inghite nemestecat minciuna dupa minciuna, incompetenta si umilinta. Unii nici macar nu inteleg ce s eintapla , altii nici macar nu sunt curiosi sa asculte.
  Prosteala fara jena inceputa in 1989 a continuat si s-a tesut cu sfoara tare , din pacatae au pus osul foarte multi cu rea credimta intelegand foarte bine ce fac, intelegand psihologia maselor care nu stiau NIMIC
  Banuiesc ca pare doar o filozofie ieftina ceea ce eu spun…..din pacate este filozofia ieftina pe care am trait-o sperand de fiecare data ca politicienii si functionarii statului devin oameni onesti si cu bun simt…..dispusa fiind chiar sa iert perioada deja consumata.
  A fost o mare naivitate….si ceea ce azi citesc pe blog Turcescu imi reconfirma reaua credinta.
  Nu renunt la ceea ce stiu, nu incetez a ma alatura celor care inca se afla de aceiasi parte a baricadei – chiar basisti fiind- dar cu tristete va spun ca este mare pacat de anii consumati. Se pare ca unii nu au nici o remuscare
  Viata trece prea repede, raul rezista in orice conditii.

  Abea astept functionarea noului proiect! Succes!!

 3. Care buget al statului?,Statul este reprezentat de ei si numai pt. ei,cei care cu ajutorul DNA. (speram ca a fost sesizat in acest caz)vor umple puscariile.Nu stiu daca in acest caz mai functioneaza confiscarea extinsa.sau este lovita de retroactivitate.

 4. Am depus la Ministerul Finanțelor două memorii prin care am solicitat deferirea vânzării frauduloase a Sc Blue Air cu aprobarea lui Ionuţ Misa dar pt ca ițele acestei încrengături duc chiar la Mfp și. Anaf nu a mn primit nici un răspuns!!! Poate dați dbs de acesteemorii.

 5. Am depus la Ministerul Finanțelor două memorii prin care am solicitat deferirea vânzării frauduloase a Sc Blue Air la DNS ,9cu aprobarea lui Ionuţ Misa dar pt ca ițele acestei încrengături duc chiar la Mfp și. Anaf nu a mn primit nici un răspuns!!! Poate dați dbs de acesteemorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *