Am aflat răspunsul CSAT la solicitarea CSM: nu există oameni ai serviciilor printre magistraţi!

Consiliul Superior al Magistraturii a cerut Consiliului Suprem de Apărare a Ţării sa faca verificări cu privire la eventualii ofiţeri acoperiţi din rândul judecătorilor şi procurorilor. Reprezentanţii CSM au precizat că s-a dispus sesizarea CSAT pentru a se stabili care sunt ofiţerii sub acoperire care activează în magistratură. Agentia Mediafax noteaza ca decizia CSM a venit ca urmare a solicitării Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), care a cerut CSM să facă verificări şi să îi elimine pe eventualii ofiţeri acoperiţi din magistratură. La rindul ei, UNJR arăta că a făcut această solicitare, fiind „profund îngrijorată faţă de recentele declaraţii publice potrivit cărora în rândul magistraţilor ar exista ofiţeri acoperiţi ai serviciilor secrete, precum şi că instanţele de judecată au devenit «câmp tactic» al serviciilor de informaţii„.

 

Sa stam strimb si sa judecam drept. Ati vazut vreodata cum arata o declaratie pe proprie raspundere data de un magistrat prin care acesta neaga apartenenta la un serviciu secret? Iata un exemplu:

Declaratie pe propria raspundere magistrati

Asadar, magistratul zice ca nu e. Dar daca e?

Sa luam un exemplu. Sa spunem ca un magistrat e lucrator operativ, inclusiv acoperit, informator sau colaborator al SIE. Va mai aduceti aminte HG223/2013 data de guvernul Ponta, despre care am scris in premiera AICI? Poate ca nu, de-aia zic ca e bine sa o revedem:

lista informatii secrete

Deci, „informatiile, datele si documentele care se refera la personalul din domeniul activitatii informative, chiar si dupa incetarea in orice mod a raporturilor de munca sau de serviciu sint SECRETE„!

In acest context, sa ma scuzati ca intreb, daca exista niste magistrati care sint colaboratori/lucratori/informatori ai SIE, dar au dat declaratie pe proprie raspundere ca nu sint, ce se va intimpla cu ei? Vor fi deconspirati de CSAT? Va fi incalcat secretul bine pazit de HG223/2013? Sau se va prefera pastrarea secretului chiar daca in astfel de conditii tocmai niste magistrati au comis un fals in declaratiile date pe propria raspundere?

Eu zic ca din aceasta dilema nu avem cum iesi. Si mai spun ca tocmai ati aflat in avans care va fi raspunsul la solicitarea CSM catre CSAT: doamnelor si domnilor, nu exista oameni ai serviciilor printre magistrati! :)

Va rog, aplauze!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/oanacom/turcescu.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *