Domnu’ Pavel Abraham, fiica dumneavoastră a plagiat? Ia priviţi!

Fiica generalului Pavel Abraham are un doctorat obtinut in anul 2011 la Scoala Doctorala de Sociologie a Universitatii Bucuresti sub coordonarea profesorului universitar Ilie Badescu. Pe fiica generalului Abraham o cheama Paula Virginia si dupa casatoria cu domnul Gheorghe Mare a devenit Paula Virginia Abraham- Mare. Pe internet exista un rezumat de 29 de pagini al lucrarii ei de doctorat intitulata „EXPLOATAREA COPILULUI IN SOCIETATILE MODERNE. PROTECTIA COPILULUI IMPOTRIVA VIOLENTEI MASS MEDIA„. L-am studiat cu atentie si acum as vrea sa-i adresez pe aceasta cale o intrebare lui Abraham- tatal: domnu’ general, stiti ce inseamna copy-paste?

 

DOVEZILE:

Rezumatul tezei de doctorat al doamnei Paula Virginia Abraham- Mare il gasiti AICI. Lucrarea incepe cu fraza „În contextul creşterii violenţei sub toate aspectele şi mai ales al violenţei asupra copiilor, considerăm necesar elaborarea unui demers ştiinţific pentru înţelegerea fenomenului de violenţă televizuală şi impactul acestuia asupra dezvoltării armonioase a copiilor„. Suna interesant, nu? Si, poate, chiar original.

Rezumatul are insa 29 de pagini, iar pe parcursul lor putine fraze mai pot fi considerate originale, acelasi lucru fiind valabil si pentru partea de cercetare a lucrarii. Va ramine voua sarcina de a decide daca ne aflam in fata unui plagiat grosolan sau a unei lucrari originale. Iar pentru a nu mai avea surprize, eu ma rezum la spune ca pe marginea acestei anchete jurnalistice astept un punct de vedere al Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti. Sa incepem, asadar!

 

Dupa fraza de inceput amintita mai sus, urmeaza, desigur, o alta :)Tuturor copiilor trebuie să li se asigure satisfacerea nevoilor de bază, prin respectarea drepturilor de dezvoltare, nu numai pentru supravieţuire şi protectie, ci şi pentru a-şi dezvolta personalitatea, talentele, abilităţile mentale şi fizice. Ei au nevoie de tot ceea ce îi poate ajuta să crească şi să se dezvolte„. Nimic original, doar copy-paste de pe site-ul Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului, dupa cum o arata colajul de mai jos:

 

Plagiat V Abraham 1

 

Urmeaza un lung citat semnalizat ca atare, e drept, din lucrarea scrisa in anul 2003 de Irina M. Zlătescu, intitulata „Drepturile copilului şi tânărului”, aparuta la Editura „Institutul Român pentru Drepturile Omului”. Lucrarea pare sa fie una de referinta intrucit asa cum veti vedea mai jos, citatul folosit de doamna Virginia Abraham in teza de doctorat din 2011 a fost folosit si intr-o alta lucrare, din 2009 insa, scrisa de o anume Alexandra Porumbescu.

Plagiat V Abraham 2Porumbescu Alexandra scribd

 

Asadar, o prima pagina cu doar o fraza originala. Cea de la inceput. Nici in pagina a doua a rezumatului tezei lucrurile nu stau mai bine. De fapt, stau chiar mai rau: copy-paste dintr-o carte intitulata „Sociologia familiei” aparuta sub semnatura Corinei Bistriceanu la editura fundatiei „Romania de miine” in anul 2005 si intr-o alta editie, a doua, in 2006:

 

Plagiat V Abraham 4

 

Plagiat V Abraham 5

Urmeaza o pagina si jumatate copy-paste din cursul intitulat „Psihologia cuplului si a familiei” scris de Nicoleta Turliuc, ca rezumat al cartii de 248 de pagini cu acelasi titlu pe care Turliuc a publicat-o in anul 2004 la editura Performantica din Iasi avind ISBN 973-7994-80-9. Va reamintesc, teza de doctorat a doamnei Abraham- Mare a aparut in 2011. Iata un mic exemplu, ca sa nu va obosesc:

Turliuc

In continuare va ofer multe exemple si mai putin text. Retineti insa, rezumatul oricarei teze de doctorat ar trebui sa cuprinda cele mai importante idei si rezultate ale cercetarii stiintifice! Dupa cum veti vedea mai jos, nu e cazul in aceasta lucrare semnata de Paula Virginia Abraham- Mare. La fiecare exemplu voi indica in paranteza si linkul cu care se ajunge la sursa de „inspiratie” a doamnei doctor Abraham, ca sa le fie mai usor celor din Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti :)

 

Exemplul 1. Sursa AICI.

 

Plagiat V Abraham 6

 

Exemplul 2. Sursa AICI.

 

Plagiat V Abraham 8

 

Exemplul 3. Sursa AICI.

 

Plagiat V Abraham 7

 

Exemplul 4. Sursa AICI.

 

Plagiat V Abraham 9

 

Sper ca nu v-ati plictisit! Colajele cele mai spectaculoase abia acum incep!

 

Exemplul 5. Sursa AICI.

Plagiat V Abraham 11

 

La urmatorul exemplu am o dilema: cine e autorul, doctorul Paula Virginia Abraham- Mare sau doctorul Ion Sebastian Arsulescu? Ambii au lucrarile sustinute in 2011 la Universitatea Bucuresti si la aceeasi scoala doctorala a Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala! Un lucru e clar: spiritele marilor doctoranzi se intilnesc! :)

Exemplul 6. Sursa AICI.

Plagiat V Abraham 12

Exemplul 7. Sursa AICI.

Plagiat V Abraham 13

Exemplul 8. Sursa AICI.

Plagiat V Abraham 14

Exemplul 9. Sursa AICI. (un arc peste timp via Dilema Veche!):

Plagiat V Abraham 15

Exemplul 10. Sursa AICI.

Plagiat V Abraham 16

Exemplul 11. Sursa AICI.

Plagiat V Abraham 17

 

Exemplul 12. Sursa AICI.

Plagiat V Abraham 18

 

Ultimul exemplu pe care il vedeti ar fi putut fi urmat de foarte multe altele, pentru ca partea „stiintifica” din aceasta teza de doctorat din 2011 e copy-paste dintr-un raport facut la comanda CNA de CURS in anul… 2005!!!

Sursa AICI, cu tot cu analizele sociologice sub forma grafica publicate in lucrarea doamnei doctor Abraham in 2011, adica la mai bine de sase ani distanta de la momentul cercetarii!

Plagiat V Abraham 20

 

P.S. Aceasta este o ancheta jurnalistica pentru care am lucrat citeva nopti bune. Pe cititori ii rog sa dea share pe retelele de socializare, iar pe ziaristi sa citeze sursa. Pe domnul Abraham-tatal, ca mare profesor universitar si coordonator de doctorate cu un CV absoluuuut impresionant, il rog sa ne spuna daca fiica lui a plagiat sau nu. Apoi vedem ce spune si Comisia de Etica :)


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/oanacom/turcescu.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

18 gânduri despre “Domnu’ Pavel Abraham, fiica dumneavoastră a plagiat? Ia priviţi!”

 1. F E L I C I T A R I – stiu e putin, de felicitari o fi plin podul…..
  Sunt curioasa pe cati o sa-i intereseze subiectul sau cum o sa fie el preluat de colegii dvs…
  Poate cine stie doar liviu Mihaiu o sa se lupte pentru asta asa cum se lupta din societatea civila de ani buni pentru mediu………si uite ce mediu avem. curat ,nepoluat, plin de intelectuali rasati….

  Abraham are el treaba lui la Antene – ceva despre Basescu da mai bine la popor decat plagiatul fiicei sale. Era normal doar tata a fost si este vedeta. Militian apoi avocat si mereu intr-o lupta continua ……cu Basescu.

  Si daca ne vom revenii asta nu o sa se intample prea curand.
  Putregaiurile au crescut si educat alte putregaiuri. – morale cel putin.

  Parlamentul a facut comisie pentru terenul de la Nana al ficei presedintelui Basescu nu au ei treaba cu hotii, plagiatorii, specie permisa …….larg raspandita……..

  p.s despre emisiunea de aseara cu Liviu Mihaiu am avut un gust amar.
  daca societataea civila este reprexentata de Liviu Mihaiu prefer sa stau acasa in gradina mea.
  Stiu ,avem dreptul toti la opinie, tocmai de aceea mi-am spus-o si eu acum.
  Am inteles bine ca le-a tinut o prelegere despre mediu la USL-isti?!
  E bine domnule Turcescu ,e in numele libertatii si al interesului propriu desigur.
  Uite inca un motiv pentru care spun ca nu ne revenim curand.
  Nu avem modele………………………invitatul dvs are model, e un om fericit – modelul este Duda. .?!?!?!
  A ! Basescu e de vina, uitasem asta si e important.

  p.s

 2. . Fata lui Abraham a plagiat ! ! Fratilor ! La natia romana a ramas zicala:” Ce se naste din pisica soareci mananca” ! Ce te astepti de la fiica unui „interlop” imbracat acum in roba de avocat, care murdareste in continuare si haina de general ! Cel putin nu are bunul simt sa nu apara pe la televiziuni. Eu pot sa cred ca veridic faptul ca demiterea lui de catre ministrul Dejeu s-a datorat si faptului ca numerele sale de lelefon, se gaseau in agendele marilor interlopi de la sfarsitul anilor ‘ 90. Despre ce vorbim ? Acum il stoarce de bani pe Voiculescu si camarila, cu procese contra familiei Basescu, la fel ca si ratatul de Bolcas, PRM-ist de frunte, travestit in „comentator politic ! Rusine ! Rusine ! Mare rusine !

 3. Daca Pavel Abraham nu era avocatul celui care „se judeca” cu Mircea Basescu mai era aceasta „ancheta jurnalistica ” ? Fata lui Abraham e intr-o functie publica in care sa fi intrat datorita acelei lucrari de doctorat ?

 4. Ce are sula cu prefectura , Sorine ? Ce are doctoratu’ fiicei militianului cu procesele lui Mircea Basescu ? Daca e plagiat (si se pare ca e, clar ca buna-ziua ) atunci sa dea socoteala ! Si-n plus , nu ti se pare ca „ce semeni , aia culegi ” ?

 5. sunt prea multi doctori in Romania. in domenii in care este greu sa mai inventezi ceva nou tezele de doctorat devin o adunatura de idei copiate de pe la altii.
  faptul ca ocuparea unor functii depinde de aceste doctorate duce la aparitia atator doctori parati.
  poate daca se vorbeste despre aceste lucruri se va diminua macar fenomenul doctoratelor luate ca de la supermarket.

 6. ROBERT ESTI LA INALTIME ,PACAT CA NU TE POT VEDEA SI LA TELEVIZOR VAD CA GUNOAIELE DE CARE VORBESTI PERSISTA IN SOCIETATEA NOASTRA
  VEDE TOATA LUMEA

 7. Bravo Robert !!! Din pacate de la data aparitiei articolului tau si pana la data comentariului meu nu a aparut nimic nicaieri. Avem o presa de rahat pe care intereseaza mai mult de culoarea chilotilor unor asa zise vedete decat ca fata lui tata a facut copy- paste. Oare de ce ? Cred ca lumea s-a obisnuit deja cu premierul Pinochio copy-paste.

 8. Am o intrebare de bun simt. Domnul tactu (Turcescu senior) o fi fost intrebat vreodata de cineva de meseria ta sub acoperire (perfect neonorabila si incompatibila cu cea de ziarist)? Nu de alt da’ nu vad legatura intre problema fiicei lui Abraham si Abraham ca om. Nu te contrazic o fi plagiat domnisoara Abraham da care e legatura cu domnu’ tacsu’ ? 😀

 9. HOT SI TATA HOT SI EU . Ce naste din pisica soarece mananca.Cu cei ca ABRAHAM care sant foarte multi ,trebuia terminat canalul Bucuresti – Giurgiu.

 10. FURA DAR, NE DAU SI NOUA. Asta este religia unor votanți,știi care.Nu sunt șanse sa ne revenim.Degenerare cred ca se numește acestor votanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *