Domnu’ Pavel Abraham, fiica dumneavoastră a plagiat? Ia priviţi!

Fiica generalului Pavel Abraham are un doctorat obtinut in anul 2011 la Scoala Doctorala de Sociologie a Universitatii Bucuresti sub coordonarea profesorului universitar Ilie Badescu. Pe fiica generalului Abraham o cheama Paula Virginia si dupa casatoria cu domnul Gheorghe Mare a devenit Paula Virginia Abraham- Mare. Pe internet exista un rezumat de 29 de pagini al lucrarii ei de doctorat intitulata „EXPLOATAREA COPILULUI IN SOCIETATILE MODERNE. PROTECTIA COPILULUI IMPOTRIVA VIOLENTEI MASS MEDIA„. L-am studiat cu atentie si acum as vrea sa-i adresez pe aceasta cale o intrebare lui Abraham- tatal: domnu’ general, stiti ce inseamna copy-paste?

 

DOVEZILE:

Rezumatul tezei de doctorat al doamnei Paula Virginia Abraham- Mare il gasiti AICI. Lucrarea incepe cu fraza „În contextul creşterii violenţei sub toate aspectele şi mai ales al violenţei asupra copiilor, considerăm necesar elaborarea unui demers ştiinţific pentru înţelegerea fenomenului de violenţă televizuală şi impactul acestuia asupra dezvoltării armonioase a copiilor„. Suna interesant, nu? Si, poate, chiar original.

Rezumatul are insa 29 de pagini, iar pe parcursul lor putine fraze mai pot fi considerate originale, acelasi lucru fiind valabil si pentru partea de cercetare a lucrarii. Va ramine voua sarcina de a decide daca ne aflam in fata unui plagiat grosolan sau a unei lucrari originale. Iar pentru a nu mai avea surprize, eu ma rezum la spune ca pe marginea acestei anchete jurnalistice astept un punct de vedere al Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti. Sa incepem, asadar!

 

Dupa fraza de inceput amintita mai sus, urmeaza, desigur, o alta :)Tuturor copiilor trebuie să li se asigure satisfacerea nevoilor de bază, prin respectarea drepturilor de dezvoltare, nu numai pentru supravieţuire şi protectie, ci şi pentru a-şi dezvolta personalitatea, talentele, abilităţile mentale şi fizice. Ei au nevoie de tot ceea ce îi poate ajuta să crească şi să se dezvolte„. Nimic original, doar copy-paste de pe site-ul Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului, dupa cum o arata colajul de mai jos:

 

Plagiat V Abraham 1

 

Urmeaza un lung citat semnalizat ca atare, e drept, din lucrarea scrisa in anul 2003 de Irina M. Zlătescu, intitulata „Drepturile copilului şi tânărului”, aparuta la Editura „Institutul Român pentru Drepturile Omului”. Lucrarea pare sa fie una de referinta intrucit asa cum veti vedea mai jos, citatul folosit de doamna Virginia Abraham in teza de doctorat din 2011 a fost folosit si intr-o alta lucrare, din 2009 insa, scrisa de o anume Alexandra Porumbescu.

Plagiat V Abraham 2Porumbescu Alexandra scribd

 

Asadar, o prima pagina cu doar o fraza originala. Cea de la inceput. Nici in pagina a doua a rezumatului tezei lucrurile nu stau mai bine. De fapt, stau chiar mai rau: copy-paste dintr-o carte intitulata „Sociologia familiei” aparuta sub semnatura Corinei Bistriceanu la editura fundatiei „Romania de miine” in anul 2005 si intr-o alta editie, a doua, in 2006:

 

Plagiat V Abraham 4

 

Plagiat V Abraham 5

Urmeaza o pagina si jumatate copy-paste din cursul intitulat „Psihologia cuplului si a familiei” scris de Nicoleta Turliuc, ca rezumat al cartii de 248 de pagini cu acelasi titlu pe care Turliuc a publicat-o in anul 2004 la editura Performantica din Iasi avind ISBN 973-7994-80-9. Va reamintesc, teza de doctorat a doamnei Abraham- Mare a aparut in 2011. Iata un mic exemplu, ca sa nu va obosesc:

Turliuc

In continuare va ofer multe exemple si mai putin text. Retineti insa, rezumatul oricarei teze de doctorat ar trebui sa cuprinda cele mai importante idei si rezultate ale cercetarii stiintifice! Dupa cum veti vedea mai jos, nu e cazul in aceasta lucrare semnata de Paula Virginia Abraham- Mare. La fiecare exemplu voi indica in paranteza si linkul cu care se ajunge la sursa de „inspiratie” a doamnei doctor Abraham, ca sa le fie mai usor celor din Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti :)

 

Exemplul 1. Sursa AICI.

 

Plagiat V Abraham 6

 

Exemplul 2. Sursa AICI.

 

Plagiat V Abraham 8

 

Exemplul 3. Sursa AICI.

 

Plagiat V Abraham 7

 

Exemplul 4. Sursa AICI.

 

Plagiat V Abraham 9

 

Sper ca nu v-ati plictisit! Colajele cele mai spectaculoase abia acum incep!

 

Exemplul 5. Sursa AICI.

Plagiat V Abraham 11

 

La urmatorul exemplu am o dilema: cine e autorul, doctorul Paula Virginia Abraham- Mare sau doctorul Ion Sebastian Arsulescu? Ambii au lucrarile sustinute in 2011 la Universitatea Bucuresti si la aceeasi scoala doctorala a Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala! Un lucru e clar: spiritele marilor doctoranzi se intilnesc! :)

Exemplul 6. Sursa AICI.

Plagiat V Abraham 12

Exemplul 7. Sursa AICI.

Plagiat V Abraham 13

Exemplul 8. Sursa AICI.

Plagiat V Abraham 14

Exemplul 9. Sursa AICI. (un arc peste timp via Dilema Veche!):

Plagiat V Abraham 15

Exemplul 10. Sursa AICI.

Plagiat V Abraham 16

Exemplul 11. Sursa AICI.

Plagiat V Abraham 17

 

Exemplul 12. Sursa AICI.

Plagiat V Abraham 18

 

Ultimul exemplu pe care il vedeti ar fi putut fi urmat de foarte multe altele, pentru ca partea „stiintifica” din aceasta teza de doctorat din 2011 e copy-paste dintr-un raport facut la comanda CNA de CURS in anul… 2005!!!

Sursa AICI, cu tot cu analizele sociologice sub forma grafica publicate in lucrarea doamnei doctor Abraham in 2011, adica la mai bine de sase ani distanta de la momentul cercetarii!

Plagiat V Abraham 20

 

P.S. Aceasta este o ancheta jurnalistica pentru care am lucrat citeva nopti bune. Pe cititori ii rog sa dea share pe retelele de socializare, iar pe ziaristi sa citeze sursa. Pe domnul Abraham-tatal, ca mare profesor universitar si coordonator de doctorate cu un CV absoluuuut impresionant, il rog sa ne spuna daca fiica lui a plagiat sau nu. Apoi vedem ce spune si Comisia de Etica :)


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/oanacom/turcescu.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

18 gânduri despre “Domnu’ Pavel Abraham, fiica dumneavoastră a plagiat? Ia priviţi!”

  1. „Traim” intr-o Tara frunoasa, plina de oaneni de c***t. Din nefericire nu am avut posibilitatea sa fac liceul in tara cand a fost vremea, pe parcurs am tot incercat sa merg la seral, peste tot m-am lovit de : costa atat taxa anuala si atat pentru domnul director, at at pt domnul cutare…si la bac, discutam, ba chiar…la un moment dat am primit o oferta de a lua diploma de bac pe loc contra unei sume modice(2000 €) am refuzat fiecare astfel de oferta,nu mi-am dorit niciodata sa trec prin scoala precum gasca prin APA, si IATA ca am 29 de ani, am ajuns intr-o Tara straina, Inca nu am bac dar, am un job platit peste medie, si „strainii astia” imi ofera sprijin pentru a imi continua studiile, ideea e ca sistemul ne vrea prosti si usor de influentat cu diplome sau fara!
    PS: in ultimii 5 ani nu am avut salariul sub 3000 lei, pe cand am cunoscut oamenii cu ” 2 facultati” vanzatori la supermarket…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *