NUCLEARA: documentul care detoneaza afacerea EADS!

De la bun inceput, citeva precizari importante. Ceea ce veti citi si veti vedea in aceasta postare poate provoca reactii la nivel international. Eu, ca ziarist, consider insa ca e vorba de un document care serveste in chip major interesului public si cetatenilor Romaniei. Fiind vorba de un raport realizat pe baza unor interceptari cu mandat din categoria  „amenintari la adresa securitatii nationale”, el contine informatii explozive, chiar daca e vorba de intimplari petrecute in urma cu 7 ani. Tin sa subliniez ca acest articol NU se constituie intr-o acuza la adresa celor pe care ii veti gasi mentionati in paginile de mai jos. Este doar rolul Justitiei sa decida in aceasta speta extrem de complicata numita „dosarul EADS”, pentru ca despre EADS este vorba, cine, cum si cit a gresit, daca a gresit. Acum insa, niste personaje invizibile din spatele acestei afaceri capata nume si prenume.

 

CINCI PAGINI CU INFORMATII EXPLOZIVE PUBLICATE IN PREMIERA

In prima pagina a documentului care e destinat Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie se vorbeste despre deficientele majore din cadrul Sistemului Integrat de Securizare a Frontierei (SISF), deficiente puse in seama modului in care a inteles sa-si asume firma EADS implementarea acestui proiect. „Firma EADS isi canalizeaza interesul pentru derularea unor masuri menite a-i spori profitul„, se arata in raport, prin actiuni in defavoarea statului roman. Dar, mai grav, in aceasta prima pagina scrie negru pe alb ca persoane din conducerea consortiului EADS au incercat sa introduca in cercul relational al presedintelui Romaniei de la acea vreme, Traian Basescu, o persoana prin care intentionau sa obtina sprijin pentru proiectul privind securizarea frontierelor.

ImageIn continuare, cititi detalii halucinante despre maniera in care s-a incercat penetrarea anturajului Presedintelui. Scopul final: influentarea unei decizii CSAT, astfel incit programul privind securizarea frontierelor sa fie urgentat. Va reamintesc, se intimpla in anul 2008.

Image (2)

 

REPREZENTANTII EADS NERVOSI PE DECLARATIILE FACUTE DE TRAIAN BASESCU IN SEDINTA CSAT: De sorginte politica, lipsite de realitate si neintemeiate- petarde!.

 

Intra in scena presiunea externa si o intilnire „provocata” cu ambasadorul Romaniei la Paris, Teodor Baconschi, pentru a-l determina pe acesta sa sustina interesele consortiului EADS. De subliniat ca, asa cum rezulta din ceea ce veti citi in paginile de mai jos, reprezentantii EADS au pus la cale un plan teribil de bombardare a autoritatilor romane cu mesaje de la inalti oficiali europeni, dar si o strategie bine intocmita pentru a obtine o rata maxima de profit din acest contract.

Image (3)Image (4)

 

Ultima pagina a acestui document vorbeste despre  presiuni suplimentare asupra autoritatilor romane care ar fi trebui sa inteleaga ca daca nu se respecta termenii contractuali impusi de EADS, tara noastra nu va ajunge niciodata in spatiul Schengen.

Image (5)Mai jos aveti o galerie de portrete cu personajele amintite in acest document. Functiile trecute in dreptul lor sint cele gasite pe Internet, majoritatea de pe pagina cu profilul lor profesional actual din reteaua Linkedin.

Personaje implicate in EADSAlte detalii despre dimensiunea internationala a afacerii EADS gasiti intr-o ancheta pe care am publicat-o AICI.

 

 Declaratia procurorului-sef DNA, Laura Codruta Kovesi, noiembrie 2014:

Pe aceste contracte cu EADS avem comisii rogatorii în derulare cu colegi din statele europene și trebuie să ne coordonam și cu ei. Nu am derulat anumite activități până în prezent, pentru că așa a fost cursul anchetei, nu pentru că nu ne-am fi dorit. De obicei, când sunt cazuri în cooperare cu altă autoritate judiciară din străinatate, scopul principal e să te coordonezi în anchetă, daca ea se derulează în alt stat și în România. Se lucreaza ritmic, avem persoane care au venit sa colaboreze, avem multi funcționari care au dat declarații în dosar și cu siguranță se va ajunge la învinuiri de persoane. Nu ne interesează calitatea și numarul persoanelor care vor fi învinuite. Procurorii DNA vor continua acest dosar, vom strânge toate probele și vom stabili adevărul cu privire la încheierea acestor contracte”.

 

P.S. Toate persoanele al caror nume apare in aceste documente pot trimite pe adresa contact@turcescu.ro un drept la replica, precizari sau clarificari. Ele vor fi publicate integral pe acest blog.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/oanacom/turcescu.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

7 gânduri despre “NUCLEARA: documentul care detoneaza afacerea EADS!”

 1. Nimic despre Toma Zaharia? Paginile arata demersurile strategice ale unei firme. Normal ca firma voia sa isi maximizeze profitul. Normal ca firma voia sa faca lobby. Normal ca firma folosea presiuni politice la nivel UE. Daca nu este demonstrat in alte pagini pericolul pentru sigurantannationala, singurul scandal va fi legat de interceptarea unui cetatean aiurea…

 2. Hai ca ai mai avansat, boss. Inveti si tu cum e cu jurnalismul de la o zi la alta. De data asta ai facut un efort suplimentar sa cauti pe google, macar, numele din documente. Si ai dat o adresa de mail la care tot ei sa te contacteze. Aici nu ai nimerit-o. Jurnalistul obtine declaratii…nu sta la birou cu mailul deschis si le asteapta. Poate data viitoare faci si asta…si deja putem considera absolvit primu an la fac. de jurnalism.

 3. Stimabile ofiter, documente din 2008 apar in 2015, aproximativ 7 ani.
  Toate acestea dupa ce dl. Basescu isi termina mandatul … cam dubios.
  Le-am citi cu mare atentie si momentan am aceiasi parere ca si dl. Mihai, o fima care incearca sa obtina profit si care face lobby.
  Nu da mita sau face alte promisiuni, impinge la marginea legii clauze contractuale si face presiuni.
  Observ ca toate aceste presiuni nu au nicu un efect, deci am avut o conducere serioasa in respectiva perioada.

  Toata aceasta „Bomba” are doar doua victime/nume, Blaga care apare intr-un context ca si sef al MIRA, ok asta aflam din cv. si un anume Klaus ……, de retinut faptul ca numele de Klaus in Germania este un fel de Gheorghe.

  Care era bomba? Faptul ca o firma Nemteasca a incercat sa faca lobby si sa obtina profit, ok lobby la nivel inalt dar fara efect.
  Sau acel Klaus are legatura cu actualul presedinte? Ne lasi doar sa presupunem fara sa ne oferi nimic concret, te bazezi pe faptul ca in Romania barfa circula mai repede decat adevarul.

  Eu cred ca mai ai cateva pagini si ai vrut doar sa arati pisica cuiva …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *