O minciună gogonată: interviul cu Klaus Iohannis NU a fost difuzat pe televiziunea publică germană ARD! DOVADA

Lumea romaneasca vorbeste despre interviul acordat de presedintele Klaus Iohannis televiziunii publice germane ARD. Un articol de pe Hotnews, semnat de Lauretiu Colintineanu si publicat ieri, 17 mai 2015, pe hotnews.ro face trimitere la un material de peste 36 de minute postat pe canalul de YouTube al Bayerischer Rundfunk (radioul si televiziunea bavareze). Multa lume va fi crezut ca aceasta jumatate de ora de interviu cu presedintele Romaniei a aparut la ARD, televiziunea publica germana. Fals: asa cum veti vedea mai jos, doar 18 SECUNDE din acest interviu au fost difuzate pe postul public german si acelea intr-un material despre coruptia din Romania!

 

Mai intii citeva precizari. In primul rind veti vedea in capturile de mai jos trei entitati media: ARD, apoi Das ERSTE si, in fine, http://blog.br.de/studio-wien/. Putem spune in linii mari ca ARD si Das ERSTE sint una si aceeasi entitate, iar blog.br este adresa de blog a Bayerischer Rundfunk (radioul si televiziunea bavareze). E o situatie mai complicata sa explicam in ce fel functioneaza aceste entitati, dar sa spunem acum doar ca ele colaboreaza foarte strins si e suficient.

Ieri dimineata, citeva entitati media dintre cele „alese” au primit de la Departamentul Comunicare Publica al Presedintiei Romaniei urmatorul sms: „Presedintele Klaus Iohannis, (sic, virgula intre subiect si predicat!) a acordat un interviu pentru Televiziunea Publica Germana ARD care va fi difuzat duminica 17 mai a.c., in intervalul 12-12.45. Interviul integral la http://bit.ly/1e8telo.„.

Intr-adevar, la adresa respectiva se afla interviul de 36 de minute realizat de Susanne Glass. Asa cum vedeti in captura de mai jos, pe ecran apare sigla ARD- DAS ERSTE in coltul din dreapta sus si mentiunea studio Wien, iar in dreapta jos sta scris mare BR, adica acronimul de la Bayerischer Rundfunk.

Iohannis BR Wien

Acest interviu, in integralitatea lui, a putut fi vazut DOAR pe internet! La televiziunea publica germana, adica la ARD si Das ERSTE, a fost difuzata din acest interviu doar o secventa de 18 secunde in cadrul unui material de aproape sase minute despre coruptia din Romania. In materialul difuzat in cadrul emisiunii EUROPAMAGAZIN apar secvente cu Dragnea, Mazare, Tariceanu, Valcov si Udrea, iar la un moment dat sint inserate si 18 secunde din interviul cu Iohannis. Dovada o gasiti AICI, mai jos va ofer o captura din acest reportaj:

Iohannis europamagazin

In SMS-ul trimis unor jurnalisti duminica dimineata de Administratia Prezidentiala se spunea, va reamintesc, ca e vorba de „un interviu pentru Televiziunea Publica Germana ARD care va putea fi urmarit in intervalul 12.00- 12.45„. O minciuna, asa cum am demonstrat mai sus: acest interviu NU A APARUT LA ARD, ci a fost difuzat doar pe canalul de YouTube al Bayerischer Rundfunk! Interviul, asa cum se poate observa din imagini, a fost facut la Cotroceni. Surpriza e insa si mai mare cind accesam canalul de YouTube al Bayerischer Rundfunk: dialogul Susannei Glass cu presedintele Romaniei Klaus Iohannis, asa cum apare scris acolo, a fost urcat pe YouTube inca de simbata, 16 mai:

Iohannis youtube

Concluzie de etapa: cineva incearca sa ne spuna ca un interviu de mai bine de jumatate de ora cu Iohannis a fost difuzat de televiziunea publica germana. N-a fost asa si acum e clar. Ramin intrebari fara raspuns cele care vin in siajul acestei anchete: de ce ne minte Departamentul de Comunicare al Administratiei Prezidentiale si cine are interesul sa ridice un soclu fals pentru statuia lui Klaus Iohannis?

P.S. Dupa acest interviu poate se lamureste si Neculai Constantin Munteanu care se intreba pe buna dreptate, nedumerit si indignat pe pagina lui de Facebook, de ce pe site-ul administratiei prezidentiale nu exista o traducere oficiala a acestui interviu!

Iohannis NMC

Pai, cum sa-l puna acolo Neculai Constantin Munteanu, cind ar fi trebui sa spuna ca a fost difuzat pe televiziunea publica germana (ARD) si, de fapt, el, interviul, nu exista decit pe YouTube?! Macar atita minte mai au si aia de la Cotroceni :)

 

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/oanacom/turcescu.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

9 gânduri despre “O minciună gogonată: interviul cu Klaus Iohannis NU a fost difuzat pe televiziunea publică germană ARD! DOVADA”

 1. Domnule Turcescu sunt un cetatean trist…….
  Pentru ce m-am dus la vot ?! Vreau sa aud de la presedintele Basescu de ce ne-a indemnat sa-l votam pe Iohannis?! E la fel ca Ponta se pare. Sau a vrut sa ne trezeasca sa nu mai traim cu iluzia ca Iohanni este altfel decat USL-ul cu care a facut tovarasie
  Eu asi fi ales sa stau acasa
  Pacat de sperantele nostre si daca totul se dovedeste a fi real – Iohannis ar trebui sa plece capul RUSINE

 2. Mimi, dupa cum merg lucrurile, a fost doar o tragere de timp pana PSD devine din nou ceea ce este: PCR. Iar puterea ajunge TOATA la ei.
  Rabdare, ca este o intarziere minora :-)

 3. Ce ne costă pe români ”aranjamentul” la comandă al interviului la tv germană de stat?
  – Ceva voturi în UE pentru o inițiativă germană sau
  – puțină tăcere în dosarul EADS în ceea ce privește contribuția germană sau
  – vre-un contract ”grăsuț” de viitor?
  Și am o teamă: trebuie să facem abonament la presa germană pe timpul mandatului lui Iohannis ca să aflăm și noi ce debitează președintele?
  Norocul nostru că prevăd un mandat mai scurt decât stabilește Constituția României, deoarece cu fiecare pas se îndreaptă cât de curând la performanța de primul președinte suspendat cu adevărat!

 4. …erori peste erori! Este un fapt obișnuit în Germania ca asemene interviuri să fie luate chiar și cu săptămâni înainte. La fel, difuzarea lor la un moment dat, la orele de vârf ale știrilor în Germania, se petrece secvențial, cu mențiunea ulterioară: ” textul, interviul, etc. Integral îl puteți viziona sub http://www.ard.de ” ( de ex.). Interviuri de lungimea celui luat președintelui României, dl. Johannis, se transmit rar, de exemplu în campaniile electorale, faze finale, cu potențialii candidați mai mult sau mai puțin învingători…! Orice speculație pe teme de tendențiozitate, ba chiar „montaje” în vederea inducerii în eroare a românilor, este infantilă, ba chiar stupidă! Ar fi bine ca jurnaliștii care se ocupă cu asemenea zvonuri să învețe (mai) bine germana, respectiv să urmărească frecvent emisiunile ARD in Germania, pentru a pricepe stilul de difuzare al informațiilor. Un Telejurnal durează în medie 15 min. În Germania!

 5. turcescule chiar crezi ca parerea ta de „acoperit” mai conteaza? du-te bre si te plimba si lasa-ne! tu nu te mai poti numi ziarist! mars pupincurist basist!

   1. da prietene ai dreptate. daca prostia ar durea probabil ca turcescu acoperitul ar fi pe jos tavalindu-se de durere. nu am nimic cu tine, dar chiar nu pot accepta ca asemenea impostori care se mai cred si jurnalisti sa ne spuna punctul lor de vedere. turcescu era pe val, emisiune in prime time etc…..in loc sa profite el se da drept acoperit de parca l-a crezut cineva :) ce a prezentat el ca si dovada(livret militar) am si eu, deci daca ar fi sa ne luam dupa turcescu toti care am facut armata in romania am fi acoperiti. si atunci cum sa mai crezi ce zice asta? cum sa mai ai tu credibilitate in fata oamenilor dupa ce te-ai facut de ras in sceneta cu acoperitul (din pct meu de vedere o petarda basista). daca ar fi fost jurnalist adevarat ar fi stiut (asa cum zic multi altii in comentariile de aici) faptul ca in germania este un cu totul alt fel de a face televiziune, interviurile se transmit intr-un mod diferit fata de la noi. dar probabil ca asta e prea mult pt turcescu.

 6. Am urmarit interviul, este pozitiv si bun. Presedintele explica abordarea lui. Eu cred ca, acum, cei care l-au votat ar trebui sa-i inteleaga tactica si sa-l sustina in loc sa se cufunde in scepticism.

  Interviul este difuzat integral online pe BR Mediathek: http://www.br.de/mediathek/video/video/iohannis-interview100.html
  Tot aici apare informatia ca interviul ar fi fost difuzat la ARD (Das Erste) pe 16 mai dar sectiunea Das Erste Sendung verpasst nu confirma aceasta. La acea ora s-a difuzat in schimb un reportaj despre o familie germana care s-a mutat de la oras la sat.

 7. Intr-un telejurnal de un sfert de ora unde se prezinta Stiri din toata lumia nu se poate intercala un interviev de 31 de minute indiferent ca este vorba de Obama, Putin, Merkel s.a.m.d …..
  De ce atúnci comentarile tendentioase impotriva luí Iohannis…
  Humor jegos in cuñoscutele kanale TV
  Ranjiti mai departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *