Marea impacare Aldea-Cernea si o posibila reunire a trupei Sfinx in formula de aur. Declaratii ale lui Misu Cernea

Imediat dupa ce am inchis telefonul am tras masina pe dreapta, undeva pe bulevardul Mihalache, si am inceput sa scriu. Stirea seaca ar suna cam asa: Misu Cernea si Dan Andrei Aldea s-au impacat! Acum, ceva detalii si elemente de identificare pentru cei mai tineri :)

image

 

In urma cu doua zile, un amic din lumea muzicala mi-a spus ca a auzit un zvon cum ca intre fondatorii celebrei trupe Sfinx, Misu Cernea si Dan Andrei Aldea s-ar fi produs marea impacare. N-am crezut ca e posibil pentru ca inca imi sunau in minte acuzatiile grave facute de Aldea la adresa lui Cernea intr-unul din rarele interviuri pe care le-a acordat de la plecarea lui din tara. Ca sa intelegeti la ce ma refer, iata un pasaj din din dialogul lui Aldea de acum citiva ani cu jurnalistul Nelu Stratone:

Stratone: Au existat infiltrări ale trupelor rock cu „tovărăşei cu ochi albaştri?”

Aldea: Desigur. Pe unul dintre ei am avut onoarea să-l suport ani de-a rândul, în grupul Sfinx.

Stratone: Dacă da, numeşte-mi dacă vrei câţiva sau eventual explică-mi cam care era rolul lor.

Aldea: Pe omul meu îl chema Cernea. Ce rol avea, nu ştiu. De pildă, a avut rolul să mă urmărească până la frontiera germană ca să mă prindă să nu fug. Cu două maşini au gonit după mine. Cred că omul avea şi un grad. În orice caz, mi s-a povestit că o săptămână înaintea revoluţiei din România, individul a pariat cu nişte gentlemen: a spus că va fi o revoluţie, care va începe pe data cutare şi se va termina pe data cutare. Și a căștigat pariul. Nu cred că orice ciripitor de duzină ar fi avut acces la asemenea informaţii. Precis, individul avea un grad, sau era mafiot de cercuri înalte.

Strtone: Consideri că ar folosi la ceva „demascarea” aşa de târzie a acestora?

Aldea: Da. Ar fi ridicol să ştim adevărul despre ei şi totuşi să nu-i demascăm. Prea ar fi viaţa nedreaptă.

Va dati seama ca dupa o astfel de declaratie n-am crezut niciodata ca va mai fi posibila o impacare Aldea-Cernea. Cit despre o posibila reunire a trupei Sfinx, ce sa mai vorbim?

Si totusi, minune! Azi-dimineata am pus mina pe telefon si l-am sunat pe Misu Cernea. L-am luat repede, ca sa nu aiba timp sa se gindeasca prea mult :)

E adevarat, domnule Cernea, ca v-ati impacat cu Dan Andrei Aldea? Si ca a fost prezent la ziua dumneavostra de nastere?

A urmat o scurta pauza, dar foarte scurta, dupa care am primit confirmarea.

Da, a fost la ziua mea de nastere, ne-am intilnit, am discutat ore multe, am lamurit lucruri… A fost la ziua mea cind am facut 65 de ani, in februarie, dar tot la inceputul anului a fost si ziua lui, ne-am serbat, cumva, impreuna.

Urmatoarea intrebare o pun cu teama:

Si e posibil sa vedem in curind, poate chiar in aceasta toamna, o reunire a trupei Sfinx in formula de aur?

Cernea tace citeva secunde, dar in cele din urma raspunde cu oarecare rezerve:

Ei, nu stiu daca chiar in aceasta toamna, dar s-ar putea sa ne adunam sa facem un concert, nu stiu sa zic cind….

I-am multumit, am inchis, am scris. Pentru mine, care am crescut (si) cu muzica celor de la Sfinx e mai mult decit o stire. E o veste buna!

 

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home4/oanacom/turcescu.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

6 gânduri despre “Marea impacare Aldea-Cernea si o posibila reunire a trupei Sfinx in formula de aur. Declaratii ale lui Misu Cernea”

  1. aldea? daca a facut ceva este cea mai mare jigodie care nu mai merita nicio atentie. sa fie autist? sa nu-si dea seama de ridicolul situatiei? se pare ca da. dorinta de bani de a-si arata el muschii cine este si-a dat seama ca nu are bani ca nu poate face nimic. si atunci a ales sa pupe mina care l-a „batut.” a ales sa pupe unde a scuipat. si atunci te intreb nea dece ai mai plecat? nu era mai bine sa o fi facut-o mai din timp pe cind erai in puteri? te-ai uitat in oglinda? tu crezi ca lumea este cea pe care ai lasat-o cind ai intins-o? ai fugit degeaba si acum iti bati joc de tine. unde este desteptaciune zace si prostie multa. cu ce te-o avea la mina spelbul? o fi stiind el mai multe nu? imi este sila de tine om fara caracter fara coloana. daca misu cernea a fost si va ramine o lichea tu esti peste el pentru ca esti ingenunchiat. si daca stai in pozitia asta s-ar putea sa mai urmeze si altele ca baietii de teapa lui misu stiu sa se distreze. sictir om de nimic!

  2. DACA SE VA REFACE SFINXUL CU ALDEA CERNE PLUS BIBI SI MAI SI SCOT ZALMOXE DOI ASA CUM TREBUIA SA FIE NU MAI AM CE COMENTA . POT MURII FERICIT.LA CEI 62 ANI PE CARE AI AM NU MAI A MI DORESC NIMIC DE LA VIATA. ASTEPT DE PESTE 40 ANI ACESTE CLIPE . DPA ACEASTA….. DUMNEZEU CU MILA…. UN FAN AL LUI ZALMOXE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *