S-a dat semnalul: PSD trebuie sa dispara!

Din paranoia si fierbinteala zilelor din urma, la care adaug rezumatul unor discutii interesante cu surse bine plasate, se desprinde un scenariu fabulos: PSD e pe cale de disparitie. Si nu, nu e o gluma!

Recititi editorialul intitulat „O prioritate nationala: distrugerea PSD!” scris de Dan Turturica acum ceva vreme. Atunci, multe dintre cele afirmate de Dan pareau speculatii, scenarii, SF-uri. Azi, pe culoarele si in budoarele politicii nationale pare sa se simta din ce in ce mai tare acest frison: partidul fondat de Ion Iliescu n-are nicio sansa de reformare, in consecinta trebuie aruncat la groapa istoriei politice.

Pe scurt, ca stiu ca aveti treaba. PNL si PDL, mai mult de nevoie decit de voie, au acceptat proiectul fuziunii creind marele PNL. Pe partea dreapta, in consecinta, lucrurile sint aproape lamurite. Sa nu intram in discutii complicate despre reformarea acestui partid. Unii indivizi vor disparea, asa cum s-a mai intimplat, rapusi de DNA, altii vor fi supusi la teste electorale dificile care ii vor valida sau ba ca adevarati democrati. Deocamdata sa remarcam ca PNL afirma cu tarie ca e de partea Justitiei. Asta conteza foarte mult in contextul actual.

PSD a avut sansa sa demonstreze ca poate face un efort de democratizare. A ratat-o constant, detaliile sint de prisos, realitatea zilelor din urma confirma spusele de mai devreme. Prin urmare, PSD a devenit toxic si trebuie sa dispara. Cum se va intimpla?

Avansez citeva ipoteze. Prima, si cea mai probabila, UNPR va deveni in urmatorii ani cea mai importanta formatiune social-democrata, absorbind tot mai multi membri PSD si din alte partide sau chiar partide cu totul cum se va intimpla, probabil, cu Partidul Conservator. Responsabil de „proiect” e Gabriel Oprea care a inteles contextul sau i s-a desenat schema. O parte din pesedistii care nu-l inghit pe Oprea sau viceversa, vor migra spre formatiunea lui Tariceanu (grupul ALDE din PE). UNPR va deveni, asadar, noul PSD (grupul PES din PE). Si niste liberali mai putin fericiti de fuziunea cu PDL si care ofteaza inca dupa marele USL vor ajunge in formatiunea lui Tariceanu. PNL va reprezenta dreapta (grupul PP din PE). Se naste si un pol conservator, cu M10 al Monicai Macovei virf de lance.

Ideea e ca din tot ce exista acum pe scena politica, PSD e marea problema ramasa nerezolvata. Ponta e groparul acestei formatiuni politice si asa va ramine in istorie. I s-a oferit sansa ca macar in ceasul din urma sa salveze PSD de la disparitie. N-a facut-o si acum s-a dat semnalul asupra caruia avertiza si Dan Turturica: distrugerea PSD a devenit o prioritate nationala!

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home4/oanacom/turcescu.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

31 de gânduri despre “S-a dat semnalul: PSD trebuie sa dispara!”

 1. Ma rog ….aveti informatii mai multe si atunci scenariul incepe sa prinda contur. Se chinuie toti de mult sa joace care mai de care…mai pe fata ,mai prin dos. Fraierii asteapta, ei se joaca.
  Picatul lui Ponta este doar un ou spart celelalate ramana acolo ….vechi si clocite, regrupate.
  O.K poate acesta o sa fie finalul pentru o noua reorganizare, sau o altfel de politica pe care Iohannis o invoca cu mare avant. Cu asemena oferta va rog sa ma credeti ca nu mai merg la vot – gata
  Eu nu pot spune decat simplu – o prosteala pe fata cu actori slabi si plini de tinichele.
  Oprea , Tariceanu, Blaga, Predoiu, Gorghiu,, Antonescu, Weber, Norica Niculai,, Nicolicea, ……..lista e lunga cu gramada de moravuri de cumetrie usl-ista…la care s-a lipit si Hunor Kelemen cu ai lui……..
  Multi dintre constructori sunt uzati si compromisi …….
  Cu asemena oferte impartite altfel adica produse expirate dar reetichetate prelungindu-le valabilitataea nu cred ca este solutia buna…
  dar ma rog ….fiecare cu ale lui.
  nu mi se pare ca este o situatie prea roz – adica totul in spatele usilor inchise si noi in fata faptelor deja implinite si dirijate……..netransparent si hotarate prin metode numai de ei stiute.
  De ce nu a fost oprit Ponta la timp fara sa mai pierdem timp?!
  De ce l-au sustinut liberalii cu atata avant atunci in 2012 pentru a fi premier?!
  De ce nu au fost opriti HOTII la timp ca tara sa nu aratae cum arata – distrusa – moral, cultural, uman, politic ?!
  Si acum ii reevaluam si suntem fericiti ca dispare psd adica se regrupeaza care pe unde la fel si liberalii care au tradat de 25 de ani de cate ori au putut, pdl istii au distrus un partid s.a.m.d
  Iluzii – cu asta ne alegem.
  Succes domnule Turcescu!

 2. EU NU CRED, fac miscäri pt .naivi , ca sä nu spun prosti. schimbä chilotzi pe dos si
  ii numesc noi?alt partid cä numai esteNästase, Maier ,……este alt nas IZMANÄ:
  il credeam mai serios pe OPREA, dacä face jocul mitomanului, o sä fie de ras.RUSINOS.

 3. eu le doresc tuturor, sä pätimeascä ce a pätimit TBÄSESCU, dacä nu era asa puternic,
  era vai si amar de Ro. , dar romanii nu au stiut sä-l pretziuiascä .
  PONTA , este acelas talhar , ce find sustzinut de mafia coalitziei, minte si iar minte.

   1. Tzata Teo: „Date dracu!”, se scrie :”da-te dracu!” Asta apropo de critica brutala ca altii nu cunosc limba romana „desteptule!”

 4. Sa intelegem din ce spune distinsul domn lent-colonel ca s-a dat ordin de zi pe UNITATE ca toti corifeii gradelor sa iasa la atac cu tema: By, By pesede! Abia acum inteeg de ce dom turcescu il aproba pe turturica: e seful sau pe line de stat major. Numai ca turturica are si realizari: e singurul gurnalist ca si-a trimis patronal, pe nea gruguta Adamescu la parnaie. Hai liberare!

   1. ”Ana are mere”, asta in abecedar. Aici se pare ca ai numai paduchi lați pe creier. Mai bolșevici ca voi se poate? Cine nu e de accord cu părerile voastre e împotriva voastra – regula de aur a lui Stalin. Cum am zis; Hai Liberare!

   2. ”Ana are mere”, asta in abecedar. Aici se pare ca ai numai paduchi lați pe creier. Mai bolșevici ca voi se poate? Cine nu e de accord cu părerile voastre e împotriva voastra – regula de aur a lui Stalin. Cum am zis; Hai Liberare!

 5. Salut,

  Vroiam sa-mi exprim urmatoarea parere:

  Sunt uimit ca Robert Turcescu este inca activ si ca are sustinatori! Ne meritam soarta si sper sa avem parte de tot ce e mai rau…spun asta pentru ca avem toate sansele ca Dl. Turcescu sa vina pe un cal alb, de la militie, si sa ne salveze pe toti de comunisti, pedofili, teroristi, mafioti si alti infractori care ne pot dauna, atat personal cat si la nivel de societate.

  Te iubim Robert!

  RIP Romania

  1. Ghitza, tu esti, ma ?
   Mey guitzaTV, mai lasa naibii jointu’ ala si treci la treaba, ca vezi ca pontanacu’ are mare nevoie, mai ales azi !

 6. dincolo de credibilitatea scăzută a autorului, recenta împingere a vărului Cazanciuc la UNPR (caz de Guiness Book), arată că un astfel de proiect ar putea fi avut în vedere. nu se ştie cât de realizabil este.

 7. M-am saturat de parerile celor care „despica firul in patru” cand este vorba despre felul cum actioneaza oameni ca T.Basescu, R.Turcescu, A.Plesu, etc. -fiecare in aria sa de competenta-folosind metode si „arme’ potrivite conjuncturii momentului, potrivite adversarului politic etc. cu scopul clar ca Romania sa mai faca un mic pas inainte pe drumul democratizarii. Ce este de facut cu un popor care , in marea lui majoritate, nu a inteles ce sansa a risipit, nefiindu-i alaturi lui Basescu la momentul oportun! Faci ceea ce avut curajul sa faca T.Basescu: a cautat si a gasit de cele mai multe ori o cale de rezolvare , netinand cont de costul politic pe care l-a platit.

 8. Probabil ca asa va fi. Poate de aceea a devenit asa slobod la gura si Rus. Si la referendum si-a luat repede talpasita. Probabil e groasa rau pt. ei. Fuge care unde poate.

 9. Doamne ajuta Robert ! Cu cate bube are-n cap Ponta , nici daca se ascunde printre beduinii din Emirate , nu mai scapa. Psd-ul va fi ca un caine sterilizat care traieste din amintiri , humping toate picioarele care nu se scutura de el.
  In alta ordine de idei , ar fi interesant de aflat , in afara de Ponta , cine mai are us visa suspendata ?

  Numai bine tie si cititorilor !

 10. caracterul mizerabililor socialist ,nu dispare chiar dacä se destramä PSD;
  un exemplar urat mirositor este Nicolicea, UNPR ADUNÄ TOATE GUNOAIELE;
  interlopi,mafiotzi,golani,………………ghitzä si-a gäsit toberonul…………….UNPR-
  vai si amar de Ro.

  1. bă vasile ! mai pune limba pe carte şi învaţă limba română ca lumea . Lasă dreaku umlauturile ale că nu păcăleşti pe nime

 11. Asa e CORECT ! JOS PSD ! Jos Partidele Socialiste Democrate !
  Asta-i PSD = PCR (Partid Comunist Roman) din vremuri moderne !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *