Semnatura lui Cristian Tudor Popescu pe documentul care a distrus presa scrisa din Romania! EXCLUSIVITATE

Se vorbeste intens zilele acestea (din nou) despre un personaj, Hassan Awdi, care a nenorocit presa scrisa dupa ce a primit aproape moca de la Adrian Nastase fosta retea de distributie a presei, Rodipet. Povestea trista, dar dubioasa a privatizarii Rodipet au scris-o excelent colegii de la Digi 24. N-o reiau. Dar public in premiera un document care a iesit acum din sertare: e vorba de un „celebru” protocol incheiat intre Clubul Roman de Presa si firma lui Hassan Awdi, groparul Rodipet.

In urma cu aproape zece ani, pe 3 mai 2006, de Ziua Mondiala a Presei, l-am intrebat pe Cristian Tudor Popescu despre acest document, desi nu intrasem in posesia lui. La vremea aceea, cu figura-i trista si crunta, CTP, care era inca presedintele Clubului Roman de Presa, mi-a recunoscut in direct in emisiunea „100%” ca si-ar fi dorit ca acest document sa nu existe. Regretele erau insa tardive. Documentul pe care-l public azi a contribuit decisiv si in mod nefast la disparitia presei tiparite din Romania, asa cum a fost ea inainte ca Rodipet sa incapa pe mina lui Hassan Awdi. Pentru ca, asa cum veti putea citi si vedea mai jos, sub semnatura lui Cristian Tudor Popescu si a colegilor lui din „marele” Consiliu de Onoarea al CRP, s-a ales praful de cea mai mare retea de distributie a presei din Romania, defuncta Rodipet. CTP si amicii lui din CRP au dus Rodipet la groapa. De ce au facut-o? Ce intelegere au avut cu Nastase si cu Awdi? M-as putea lansa in niste speculatii, dar zau ca mi-e o sila teribila! Cert este ca in documentul de mai jos veti putea vedea cum se angaja CTP sub semnatura sa-l ajute pe Hassan Awdi, groparul Rodipet, sa ia cit mai multe chioscuri in concesiune pe 49 de ani si multe alte chestii care mie imi suna un pic a trafic de influenta. Rodipet 1

Era, cindva, si un dosar instrumentat de DIICOT pe speta asta, oare ce s-o fi ales de el? Ma rog, sa n-o lungim, iata integral documentele promise, poate le improspatam memoria si unora dintre cei ce ar trebui sa lamureasca juridic afacerea privatizarii Rodipet:

rodipet 2rodipet 3

Cit despre CTP, acum ca e ceva mai liber si nu mai are atita treaba la ziar, poate se indura si explica frumos si calm cum si in ce conditii, de ce si pentru ce, a batut el palma cu Hassan Awdi si cu Adrian Nastase in afacerea Rodipet. Pentru ca fara protocolul semnat de Popescu via CRP, privatizarea mizerabila a celei mai mari retele de distributie a presei din Romania n-ar fi fost posibila.

Domnu’ Popescu, aveti legatura!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/oanacom/turcescu.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

15 gânduri despre “Semnatura lui Cristian Tudor Popescu pe documentul care a distrus presa scrisa din Romania! EXCLUSIVITATE”

  1. Dear Mr Robert Turcescu

    Romania must pay for all my losses inside Romania .

    I and 4000 employees are the victims of a big mafia in CRP, DIICOT , and certain politicians . Is true all romania press was affected and hundreds of thousands of Romanians were affected . I am not responsible at all . accusing me is a cover up . If you want to know who is responsible for this then please go ask DNA and CSM to open a professional investigation . I made more than 20 claims to DNA and CSM but they refused because Clan Hosu , Olaru and Remus Borza ..etc are very well protected inside DNA and CSM . Another issue about the 8 years sentence , please go ask publicly the judge daniela panioglu to motivate her sentence and tell Romania and the world why I should go to jail for 8 years . Interpol, Euro-pole, the Lebanese and the American authorities are all waiting her motivations for 9 months since Nov 2014 . The problem is that Romania’s justice is very corrupt and politicized and the 4th power that called media is also corrupt . On the other hands, The international justice is very clean and did not believe the lies of AVAS and DIICOT . Romania has international obligations ( World Bank ..etc ) to pay me . Even If Romania / AVAS wanted to make an appeal , it has almost zero chance to win and would had been again a good business for the lawyers who took from AVAS 12 millions euros and not 10 . Romania journalists and justices can make many lies on me inside Romania as they had done , but it has zero value outside Romania . Blaming me is not the solution . It is a cover up.

    It must be known that Romania can not nationalize international businesses on its territory . Romania is responsible to compensate every foreigner for the direct and indirect nationalizations ( any type of loss of investments that is caused by the organs of the state ) . Romania must pay for all my losses inside Romania .

    I am willing to work with DNA and the media to help them prosecute all those responsible for this .

  2. Si unde este senzationala si scandalos de ilegala actiune din document ?
    Simpla citire arata un protocol deosebit de decent incheiat cu buna credinta.
    Putem remarca in schimb din clauzele asumate onestitatea investitorului si dorinta lui de a dezvolta o afacere benefica pentru toti actorii .

    Deci, ce e grasit si condamnabil pentru semantari ??

    1. IF CTP and CRP had respected the protocol with me , then there was no problem at all with rodipet . It was one way deal for them . I was interested to develop Rodipet but they were interested in small personal commercial interests . Also when the Oligarchs ( voiculescu , Patriciu , Ventu , Basescu ..etc ) came to take it from me almost for free , then CRP became more divided and NO one helped me . Actually the majority that I made the protocol with including CTP became double faced with two policies . One under the table and one above the table.
      hassan awdi

  3. Distinse domnule Robert Turcescu,

    cu deosebit respect doresc ca sa va atrag atentia ca titlul comentariului d-stra adica ….documentul care a distrus presa scrisa din Romania,suna foarte stahanovist si komunist,la fel cum insinueaza si cei de la Digi 24 ca falimentul a cinci ziare din Romania,se datoreaza arabului Hassan Awdi.Wrong!Presa scrisa din Romania a dat faliment cum dau faliment in toata lumea sute de mii de ziare,deoarece nu rezista Legii concurentei.Motivele nu le insir,deoarece d-stra ca un tip foarte destept (remarca sincera!)le cunoasteti.Nu este de ajuns ca sa scrii articole bune,mai trebuie sa ai habar si de marketing si mai ales de LOGISTICA!Toti intreprinzatorii de ziare din anii 90 au deschis afacerea,tiparirea de ziare,pe spatele……..RODIPET-ului,care de fapt era mostenita de la…..Ceausescu!Sestie clar ca nu poti sa rezisti intr-o afacere de tiparit daca nu ai o distributie buna,dar mai ales pe care poti sa o platesti!!Smecherii de proprietari de ziare s-au bazat pe logistica ieftina mostenita de la tata de la Scornicesti!Ei bine daca vacest arab,a cumparat lantul RODIPET in mod fraudulos fara discutie ca trebuie sa suporte rigorile legii!Punct!Dar daca el a cumparat afacerrea correct si a dorit ca sa faca altceva din infrastructura RODIPET este altceva.Va dau un exemplu concret.Smecherii si baietii destepti de la Evenimentul zilei,se bazeaza si astazi pe infrastructura mostenita de la regimul de acum 25 de ani!Abonamentele acestei fițuici bulevardiere se distribuie prin Posta Romana!!!Stiati asta?Iar marea magarie este ca mai si fura clientul!Posta Romana nu adduce Ev.Zilei sambata cu toate ca este platit si il aduce ….luni!Evenimentul zilei contactat,minte cu nerusinare si nu recunoaste ca fura clientul=O stire,un ziar,a doua zi nu valoreaza…..nimic!Oare cand va intervene privatizarea Postei Romane si Evenimentul zilei va fi silit sa isi resolve singur distributia,daca nu va da faliment,cine va fi vinovat de faliment….?!?!Deci,ai infrastructura logisticii de distributie a ziarului bine gandita,vei rezista,nu o ai sau n-o poti plati,dai faliment si nu este nimeni de vina ca tu nu esti în stare sa iti rezolvi problemele de biznez…..Va doresc sincer tot binele din lume si totodata sincerele mele aprecieri pentru articolele d-stra dar si pentru mentalitatea sanatoasa!!Keep up your good work!

  4. Si ce se intampla daca unii distrug , altii raman cu banii si compatimirea si noi in sapa de lemn si ce, le este lor bine si ne rad in barba si ce

  5. Pe unde a trecut CTP a mers prost de parca ar fi fost Ghinion Iliescu. Acest incrancenat a fugit de peste tot: de la automatizari, de la adevarul, … A vrut sa fie el Adevarul Suprem, asemeni dogmei comuniste. Daca nu erai de acord cu el, era vai de tine. Sa fie intr-un ceas bun !

  6. nu va suparati, ati avut acest document de mult timp deci pararea despre CTP trebuia sa fie formata de mult timp si totusi l-ati invitat de nenumarate ori in emisiunile dvs sa isi expuna punctul de vedere multumiindu-i de fiecare data pt interventie, ceva nu se leaga intelegeti?

  7. Se încearcă distrugerea in totalitate a #rezistentei:tiruri nesfărșite împotriva Kovesei întâi,acum CTP.Oamenii ăștia au dovedit ca au făcut Bine României.Sa anilizam un pic:sta Turcescu cu dosul pe o hârtie din 2002…de ce acum?Pentru ca e forțat de Base sa aibă o contrareacție?O fi ca a primit documentul așa din neant?
    Cert e ca vinovații pentru 27 de ani de haos,furt si mizerie li se datorează,mai nou,lui:Kovesi,Coldea,CTP si Iohannis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *