Rușine să vă fie!

Ca notă unitară în ceea ce privește datele primite de la diversele entități implicate, s-a remarcat lipsa de coerență și datele contradictorii cu privire la numărul de echipaje existent la fața locului, numărul total de victime, numărul de pacienți internați în fiecare spital, numărul de pacienți depistați cu infecții nosocomiale, numărul de pacienți transferați în afara țării și locația acestora, raportările fiind confuze chiar și-n privința numărului total de decese”.

 

E un fragment din Raportul Corpului de Control al Primului- Ministru intocmit in legatura cu tragedia din Colectiv. Raportul vine dupa cinci luni in care s-au intimplat multe. Azi insa, avem confirmarea oficiala, prin acest raport, in legatura cu o situatie pentru care acum cinci luni mi-am luat cele mai crunte injuraturi din partea unor ”jurnalisti”, din partea unor politicieni, din partea unor postaci pe Facebook si, desigur, din partea lui Raed Arafat. Pentru ca am indraznit la vremea respectiva (inca din primele ore si zile de dupa tragedie) sa spun ca ni se ascunde numarul real al victimelor si ca operatiunea de interventie la fata locului a fost un dezastru.

Nu ma bucur ca in acest moment raportul Corpului de Control valideaza toate afirmatiile mele de atunci pe care niste ticalosi le-au considerat conspirationiste sau venind din mintea unuia care a luat-o razna. As fi preferat sa avem un raport care sa ne spuna ca s-a facut o interventie ca la carte si ca autoritatile n-au fost depasite de evenimente. Din pacate, realitatea e alta: interventia a fost un dezastru, iar Banicioiu, Oprea si Arafat AU MINTIT cu nerusinare!

Reproduc mai jos 12 postari de pe contul meu de Facebook, facute in acea perioada, (intervalul de timp este cuprins intre orele de dupa tragedie si pina la o saptamina distanta) si le spun inca o data celor care erau ocupati in acea perioada sa-i pupe-n fund pe Oprea, pe Banicioiu si pe Arafat (se stiu ei care sint!) si sa ma injure grosolan pe mine, sa le fie rusine! Iar daca mai au o urma de rusine, sa-si ceara scuze.

(Click pe poze pentru a mari)

colectiv 1colectiv 2Colectiv 3Colectiv 4Colectiv 5colectiv 6colectiv 7colectiv 8colectiv 9colectiv 10colectiv 11colectiv 12

 

N-am asumat teoriile conspirationiste in legatura cu ceea ce s-a intimplat la Colectiv. Dar e in raportul Corpului de Control o fraza care ma pune pe ginduri:

”Controlul nu a putut concluziona cu privire la cauzele deceselor victimelor dezastrului din Colectiv, ulterior datei de 30.10.2015, având în vedere datele medicale insuficiente aflate la dispoziție”.

Date medicale insuficiente?! La cinci luni de la tragedie?! Va las pe voi de aceasta data sa spuneti ce credeti ca e in spatele acestei fraze din documentul oficial intocmit de Guvernul Romaniei.

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home4/oanacom/turcescu.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

10 gânduri despre “Rușine să vă fie!”

 1. ARAFAT ,ESTE UN OM OBRAZNIC, ARE UN TUPEU ORDINAR,A JONGLAT CU MILIOANE

  ESTE OMUL CE TREBUIE URGENT DEMIS- DIN CAUZA NEGLIJENTZEI LUI S-AU INTAMPLAT
  MULTE NENOROCIRI:
  DE ALTFEL TOTZI -ARAFAT-BÄNICIOIU;DR: LASCÄR- SI OPREA;

  sä räspundä penal.

 2. D-le Turcescu, noi „DE AICI „vä urmärim cu pläcere, comentariile si interventziile D-voastre
  sunt cu „inimä”; ESTE TERIBIL DE IMPRESIONANT- CEL CE SE REVOLTÄ NU ESTE
  NUMAI JURNALISTUL; ESTE OMUL- ASTA ARE VALOARE:
  ASTA APRECIEM SI LA DL.PRESEDINTE T BÄSESCU.

   1. Ugh! The days are going to go by so slow waiting for January 3rd to come around. I’m a little nervous because I thought the test was easier than the practice te&d3…hmmms#82s0;wontering if I did exceptionally well or failed epically. Only time will tell!

 3. este tardiv, nu-i mai aduce nimeni înapoi.
  Așa funcționează sistemele și instituțiile din România. TOATE, fără excepții. La acest sistem părtașii de serviciu PARLAMENTARII
  Se pot îmbunătăți sistemele însă este nevoie de 100 cazuri Apuseni, 100 Colectiv, 100 Giulești, 100x100x100 SĂ-I MĂNÂNCE CANCERUL PE TOȚI JEGOȘII CARE SE MIRUIESC ÎN PARLAMENT

 4. Si eu zic, sa le fie rusine!
  1. celor care, ajunsi intr-o functie de raspundere nu au capacitatea ca, macar intr-un document oficial sa se exprime corect in limba romana. Iata 2 exemple intr-o singura fraza:
  – „… s-a remarcat lipsa de coerență și datele contradictorii …”; s-au remarcat, desteptilor
  – „… numărul de pacienți transferați în afara țării și locația acestora …”; locatiilor acestora acestora … tehnocratilor [macar dupa implicarea in „elaborarea” raportului de care vorbim, ati aflat ca nu au fost transferati toti intr-un singur loc]

  2. celor care i-au numit acolo si care le accepta publicarea unui asemenea raport, plin de generalitati subiective si debordand de o incompetenta evidenta si posibil, o rea vointa. Daca ar fi sa argumentez tot ce e in raport, ar iesi un text mai lung decat are tot raportul. Ma rezum la ce ati adus in articol.
  – „raportările fiind confuze chiar și-n privința numărului total de decese”. Sunteti dusi cu capul!? Arunci o gogomanie din asta, fara niciun argument!?
  – date contradictorii despre numarul total de victime si numarul de pacienti internati in fiecare spital!? Contradictorii cu ce? V-a spus vreun spital ca nu stie cati pacienti au avut sau aveti voi probleme cu tabla … adunarii (sic!)?

  3. celor care, speculeaza cu cinism aceasta tragedie (pentru câştiguri … indoielnice-iluzorii!?)
  – Incep cu Iohannis: „A fost nevoie sa moara oameni ca aceasta demisie … Daca s-ar fi impus respectarea normelor niciunul nu ar fi trebuit sa moara”; n-am sa mai comentez; a vorbit deja multa lume despre aceste declaratii nefericite.
  – „… raportul Corpului de Control valideaza toate afirmatiile mele de atunci …”. Cum ar fi, asta(!?): „Din prima seara au fost numarati 40, apoi mai multe surse spun ca ar fi fost vorba de 56-57 de cadavre. Numarul lor exact a fost si este ascuns in continuare opiniei publice”

 5. Rusine sa va fie dle Turcescule !
  Diaspora NU va mai voteza !
  Sper ca in Romania sa luati sub 5% !
  PMP a devenit satelitul PSD alaturu de ALDE !
  Fuziunea cu partidul ” izmana ” va descreditat tototal in tara dar mai ales in Diaspora !
  Va certati cu Radu Moraru ,urit caracter sunteti !
  Preotul Terhes s-a dus la antena 3, dstra pe cind ?
  Atacati USR si PNL si sunteti presul PSD !
  Aveti o calitate vorbiti bine romaneste ,si corectati pe toata lumea eu sint neamt dstra vorbiti germana cit vorbesc eu limba romana ?
  Rusine ,rusine sa va fie dle Turcescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *