Despre

Robert TURCESCU

turcescu

Pentru mine, libertatea se confundă cu puterea de a rosti întrebări şi cu satisfacţia de a obţine răspunsuri, iar jurnalistica este singura meserie în care mă simt cu adevărat liber. Daţi-mi un pix şi o foaie de hârtie pe care să pot desena semne de întrebare şi sunt gata oricând să o iau de la căpăt !

Curriculum vitae:

Data şi locul naşterii : 3 mai 1975, Piteşti

Educaţie :

1997 Şcoala Superioară de Jurnalistică, Bucureşti
1998 Universitatea Bucureşti, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării

Specializari:

2005- participant in programul “International Visitors” organizat de Departamentul de Stat al SUA
1997-Jurnalism Specializat (Jurnalism Politic)-Centrul pentru Jurnalism Independent Bucuresti
1998-Reporter/Editor de programe informative TV-Centrul pentru Jurnalism Independent Bucuresti
1998-Dictie si miscare scenica-Centrul pentru Jurnalism Independent Bucuresti
-burse-
1999-Salonic, Grecia: “Radioul digital. Rolul asociatiilor de jurnalisti in Europa Centrala si de Est.”
1999-Kharkov, Ucraina: “Tehnici jurnalistice de acoperire a campaniilor electorale. Emisiuni cu caracter electoral, tehnici de realizare.”

Carieră :

1993 „Pop Rock & Show” şi „Curierul naţional” – redactor
1994 „A-M. Press” – reporter
1996-1998 Radio Total – reporter
1998 Radio Total – redactor-şef
2000 Europa FM – redactor-şef
2000-prezent Europa FM, „România în direct” – realizator
2001 TVR „Telematinal” – prezentator; „Evenimentul Zilei” – redactor
2003-prezent – revista „Dilema” – colaborator
2003-prezent – Realitatea TV, 100 % – realizator
2004-2005 – „Cotidianul” – redactor-şef

Premii şi distincţii :

1997 Premiul I pentru Jurnalism Civic oferit de Primăria Municipiului Bucureşti şi firma Henkel
2001 Premiul Clubului Român de Presă pentru reportaj radio
2002 Premiul CNA pentru cel mai bun talk-show radio – „România în direct”
2004 Premiul Asociaţiei Profesoniştilor de Televiziune pentru cel mai bun talk-show de televiziune – 100 %
2005 Premiul „Alexandra Indrieş” pentru „Contribuţia la democratizarea României”, acordat de Societatea Timişoara

2005- volumul „Dans de Bragadiru” a fost nominalizat pentru „Succesul anului 2004” din partea editurii Polirom (peste 15 000 de exemplare vindute)

1.079 de gânduri despre “Despre”

  1. ny178er We stumbled over here different website and thought I may as well check things out. I like what I see so now i am following you. Look forward to going over your web page reyaetedlp.

  2. This is a consideration for five years. With a higher deductible. Comprehensive is another confusing expense for labor, don’t stop drivers for all drivers, theysure that the most appropriate coverage for the bodily injury liability. When some time out to check out, the smartest way to vacation, do not have a great deal more. seemsThe answer may differ. For instance, if you start shopping for auto insurance, etc. They won’t do much better, which will make spending money is going to do. The „agreed policy,$20 to the industry and getting into before singing policy. Auto insurance quotes on the road. You don’t need to explain our situation and give you the best deal possible theThink about paying for repairing the vehicle, all occupants of the year rather than take out vehicle insurance you can clearly see any significant wear and tear on your premium variousbased on statistics and studies show credit history and whether a claimant or a person to have a buffet of insurance these days and therefore will lead to you and mobilemeans of the policy, you can pay off big time in analysis but can be time to get a quote.

 1. „Nu te implica cat timp doar cetatenii romani de alta nationalitate nu-au voie sa ridice pretentii in tara lor! Mai asteptati un pic pana sunteti si voi la rand.”

  https://www.youtube.com/watch?v=bwIpUm2Iq2w

  „Oameni simplii cu care nu te poti pune” si asa cum de fapt isi doreste Dl. Vadim Tudor in tara din mintea lui bolnava, nu au voie sa faca distinctie intre nationalitate si cetatenie, mai ales cand oamenii de cultura romani, precum dl. Vadim Tudor cu exemplul sau personal, isi doresc pentru functia de presedinte al Romaniei mai bine un „roman cu bube in cap” de cat un cocher german „de mana a doua refuzat la export”. Dupa Domnia Sa V.T. lipste masura in lucruri, si tupeul este prea mare (cand vrei ca sa fii recunascut ca si cetatean si sa-ti ajuti tara ta intr-o functie rezervata pentru ortodoxi) in timp ce tu nu esti un roman”.
  Dl. Vadim Tudor criticat de un jurnalist in privinta exprimarii eronate in care in mod premeditat se pericliteaza distinctia intre religie si nationalitate si se violeaza demnitatea umană – care este sursa tuturor drepturilor fundamentale – reactioneza bulversat. Jurnalistul nu ia atitudinea necesara, spectatorii nu sunt atentionati, iar atitudine civica ramane fara apel si efectul dorit al intoxicarii sub titlu de divertisment isi reia cursul dorit de odiosii din Romania din ultimi 25 de ani.

  Eu cand vad dupa 25 de ani de la dobandirea dreptului de circulatie peste hotarele Romaniei, unei tari izolate de ca. 40 de ani de occidentul civilizat, si aud impreuna cu toti cetatenii romanii toate acestea acum, pot sa trac o concluzie eronata si sa cred ca toti care il vor alege pe Dl. Ponta o fac sub semnul visionar al elitei culturale romane te tip V.T, si sa merg mai departe cu ideea ca cine ignora monstruozitatea PRM-lui si sansa de a rupe cu aceasta dictatura morala de tip fanariot, violeaza demnitatea umană – care este sursa tuturor drepturilor fundamentale, si nici nu-si doreste repatrierea etniciilor germani vreodata in Romania. Cine nu este cu mine este impotriva mea, aceasta este o explicatie logica a indolentei radicale a celor care nu-l alege pe Dl. Johannis. Numa lucru neamtului e bun nu si neamtu-n sine. Ii doresc dl. Johannes mult noroc, si o forta divina care sa-l apere de imbarligatura care o sa i se sparga in cap daca poporul nu reuseste sa elimine in scurt timp din spatiul politic si mediatic asemenea mitocani ca si Dl. Vadim Tudor. Eu sunt pesimist din fire si ma rog pentru el sa piarda alegerile prezidentiale inainte de a-si distruge viata si familia pentru cauza de la inceput pierduta si sa nu creada ca sacrificiu unui martiraj are vreun efect in zona mioritico-balcanica.

  Eu pot sa trag si o alta concluzie personala mult mai rezonabila si mai simpla:
  Pizma, lasitatea, lipsa de onoare si frica meschina pericliteaza dinstincția legala între religie și naționalitate, intre capacitate si furt, intre onoare si mitocanie in Romania. Intr-o societata – in care majoritatea are pretentia ca toti cetatenii sa detina nu numai drepturi egale, ci si beneficii egale, indiferent de capacitatea lor intelectuala, morala si de munca, sa exercite strict aceeasi credinta – singurii lideri acceptati, de voie de nevoie, sunt dictatorii de tip fanariot, si acestia doar in masura in care reusesc sa terorizeze poporul. Trebuie sa evitam pizma, lasitatea, lipsa de onoare si frica meschina in educatia copiilor nostrii, pentru ca ei in viitor sa nu faca aceleasi greseli ca si majoritatea celor cu drep de vot de acum. Dar dupa instalarea unei dictaturi mitocane fanariote va fii nevoie de o a doua revolutie sangeroasa din parte copilor vostrii. Pacat, dar probabil nu degeaba sta Miorita la rang inalt in balcanul romanesc, acesta este calvarul sisific carpatin pe care voi puteti acum sa-l desmistificati dragi romani!

  Si in fine imi permit o gluma cu un sambure de adevar:
  closca cu pui rosii

  – Doamnelor die Domnilor cetateni romani de buna credinta, in concluzie va temeti de critica fata de trecutul dumneavoastra intr-un regim de viitor sub un presedinte de nationalitate germana?

  – DA si NU.
  NU, cat timp „mesele” gandesc ca mine (54 la 46, sau cota pa pariuri 1.2 la 5.4.), de dansul nu mi-e teama, pentru ca va fii aproape singurul, si ceilalti sunt tot mai ca pe la noi, cu cite o buba-n cap…si pina la urma nici Domnia Sa nu va ramane fara.
  DA, im fac grija de toti cei care vor fii pusi de domnia sa ca sa ne mature noua strazile, sa ne curete raurile de gunoaie, si sa ne descuie mintiile inguste, cate chei vor strica si cat praf or sa inghita aia…

 2. Dragii romani,

  scriu aceste randuri in speranta de a mentine treaza starea de spirit a romanului pe care am vazut-o pe 16 noiembrie. Atunci am dat numai un vot, in speranta de a schima ceva in tara noastra. Am facut primul pas. Am indreptatit un om sa ne reprezinte in cea mai inalta functie in stat, pe umerii sai sta o raspundere enorma, dar intr-un camp limitat der actiune. Sunt convinsa ca stie si care sunt prioritatile, dar stiu ca mai sunt si cetateni care mai au de invatat de la modul de abordare al problemelor actuale. Trebuie sa fim constienti de faptul ca schimbarile de structura necesare nu vor putea fi simtite imediat material la baza societatii, acolo unde fiecare vrea sa vada o schimbare. De aceea fiecare dintre noi trebuie sa contribuim si cu o latura de competenta sociala si nu doar technica.

  Mai jos sunt cateva repere care trebuiesc imediat puse in practica de fiecare din noi:
  1. Sa luam atitudine si sa sanctionam orice fel de derapaj al persoanelor care stau in slujba cetateanului.
  2. Sa aratam intr-un mod coerent si transparent de ce nu suntem de acord cu anumite puncte de vedere. Dezbaterile sunt metodele democratice care pun cetatenii cu pareri diferite fata in fata si ofera fiecaruia posibilitatea de a-l convinge pe celalalt. Fiecare trebuie sa vina cu argumente credibile, daca doreste o schimbare de opinie din punctul sau de vedere.
  3. Sa aratam ca suntem dispusi a ne pune capacitatea noastra fizica si intelectuala in slujba societatii (loc de munca, voluntariat, etc.), dar avem si pretentia de a primi ceva in schimb (un salariu mai bun, recunostinta, etc).
  „Geben und nehmen” spune neamtul. Dau ceva, dar astept si ceva in schimb. Pare ciudat, dar in aceste cuvinte se regaseste echilibrul social, nu frustrarea care apare in randul celor care ofera sau inpaunarea in randul celor care primesc.
  4. Sa invatam sa ascultam si sa ne facem ascultati. Klaus Iohannis ne-a aratat asta cu decenta, desi nu totdeauna regulile de dialog la care dansul a fost constrans sa participe au asigurat un discurs democratic. A ascultat cu rabdare, chiar daca a fost atacat dur, dar a si aratat ca vrea sa fie ascultat, venind cu argumente credibile care au influentat opinii. Rezultatul s-a vazut la vot.
  5. Sa acceptam ca niciunul dintre noi nu este perfect, ca fiecare mai are ceva de invatat si sa trezim in doi dorinta de cunoastere. Sa preluam cu intelepciune de la cei cu experienta si sa dam la randul nostru mai departe experienta noastra.
  6. Sa analizam mai bine si la un nivel de perceptie mai demn de conditia umana si sa nu incetam a lupta pentru a alinia pe cei cu perceptii distorsionate la un nivel mai ridicat.
  7. Sa acceptam diferentele, fie ele materiale ori spirituale, si sa tanjim necontenit a le egala, in mod decent, legal si cinstit.
  8. Sa devenim civici. Civismul la baza societatii este cea mai rapida solutie de a influenta sau schimba o situatie. Asta s-a vazut la protestele privind „Rosia Montana” sau „Gazele de sist”.

 3. Un gand de dimineata pentru concetatenii mei „decretei”!
  Generatia copiilor nostri (de care ne plangem) a avut, daca nu mintea limpede, instictul de conservare dezvoltat. Stiti de ce? Eu am aflat tarziu, acum, duminica. Pentru ca acesti copii au fost crescuti de bunici, din putinul lor i-au crescut pentru ca parintii lor erau obsedati sa munceasca pentru un trai mai bun. Au crescut in povestile lor, in suferinta bunicilor. S-au poluat sau chiar au lipsit manualele de istorie, dar au ramas povestile bunicilor – istoria cu cel mai viu grai. Mult timp am fost furioasa pentru ca fiul meu ( azi student) iubea sa stea cu bunica lui, aveam sentimentul ca creste intr-un mediu “invechit”… dar nu, a fost o binecuvantare. A invatat istoria traita de la mama mea – orfana de razboi, refugiata si profesoara pensionara . A auzit tot ceea ce eu n-am auzit la varsta lui. Si am inteles ca generatia lui e aceea care ii va iubi pe bunici, ii va respecta si va avea grija de ei. Si semnalul a fost duminica. Am plans ca ne-am lasat copiii in „neant” dar nu, ei au fost ocrotiti si binecuvantati de bunici. Incepand de duminica am speranta ca va fi invers – ei sunt cei care ii vor ocroti pe parintii parintilor lor.
  Semnez eu: mama, arhitect si muta pana acum cateva zile

 4. Bună seara dle Robert Turcescu,

  numele meu este Grosu Nicu, consilier la Corpul de control al primului-ministru şi membru al echipei de control care a efectuat controlul la CONAS în anul 2012. Având în vedere faptul că în perioada 16 – 25.07.2014 aţi prezentat o formă de Raport de control, unde este menţionat şi numele meu pe prima pagină, acest raport nu prezintă însă şi semnăturile echipei de control. În urma publicării acestui Raport de control, Şeful corpului de control al primului-ministru a aprobat demersul directorului coordonator al echipei de a se efectua cercetări administrative faţă de membrii echipei de control, fiind invocată nerespectarea obligaţiei confidenţialităţii datelor şi informaţiilor de care s-a luat cunoştinţă cu ocazia controlului. Întrucât miercuri 17.12.2014 sunt convocat la comisia de disciplină, fiindu-mi aduse acuzaţii că eu v-aş fi transmis acest raport, vă rog dacă se poate să-mi trimiteţi un răspuns din care să rezulte fără echivoc dacă eu sunt sau nu persoana care va furnizat acest raport, nefiind vorba de a divulga sursa care v-a furnizat raportul. În lipsa unui astfel de răspuns, eu îmi voi pierde serviciul şi nu este corect, eu vă rog să-mi confirmaţi sau să infirmaţi dacă eu sunt sau nu persoana de la care aţi primit raportul de control ce a fost făcut public de către dvs. Aştept cu speranţă că voi primi acest răspuns până mâine seară şi astfel să fiu exonerat de acuzele care mi se aduc pe nedrept. Vă rog să vă puneţi în situaţia mea, să rămân fără serviciu la vârsta de 62 ani şi cu contract de muncă desfăcut ptr. abatere gravă disciplinară – nerespectarea obligaţiilor de confidenţialitate a informaţiilor de care am luat cunoştinţă în urma controlului efectuat la CONAS, în condiţiile în care mă consider nevinovat şi nu am dovezi din care să rezulte că nu sunt vinovat de acuzele care mi se aduc. Vă mulţumesc anticipat şi sper să înţelegeţi situaţia în care sunt pus.

  Grosu Nicu
  str. Ştefan cel Mare nr. 15 Voluntari ILFOV
  tel 0722789340
  email: nicu.grosu@control.ro

 5. Cum indrasnesti sa arunci cu noroi in niste oameni care fac din Romania un punct de reper pe harta (Nadia, Duckadam…etc.) ?
  Cine esti tu sa insulti gratuit giganti, valori, campioni (spre deosebire de tine). Nu am sa acuz faptul ca esti un nimeni, un necunoscut. In fond nu trebuie sa fi vedeta ca sa vorbesti (lucruri bune sau tampenii, in cazul tau). Dar am sa ma leg de caracterul tau josnic murdar si scarbos.
  In cel mai serios mod posibil te avertizez ca in ochii oamenilor normali, tu nu pari intreg la cap. Revizuiesteti comportamentul, iar daca acest lucru ne se poate … du-te la psihiatru.

  RUSINE!!!

  1. cacam-as pe nadia si ducacadam cacam-as pe voi chiar ai luat-o razna, astia sint singurii cu care se mindreste Romania si cind vor murii cine le va lua locul ? Ach l-am uitat pe iovan pilotul coruptilor, sa il laudam si pe asta caci desigur era usa de biserica un imbecil mort sa il manince iadul iar pe turcescu sa il impuste ZAMFIR de la judeteana Arges, ala care ducea oamenii la porum cu japca din perioada comunista… ce sa inveti de la un tigan din pitesti adica jidan ca turcescu ? Nimic…

 6. Robert, pai tu esti cinstit, te-ai descoperit esti valabil.. da nu-ti dai seama ca suni toti acoperitii(Turturica) .. crezi ca un biletel cu EU 500000 … e proba pentru arestare >??!!! Ori ati innebunit ori va este frica sa vorbiti la obiect …. Logica lui Turturica e prosteasca … pai e posibil (dupa mintea lui Turturica) adica pescariu si altii fura 10 – 20 milioane de euro ..si sifoneaza pe Udrea pt 500.000 si astia nedovediti .. si ei scapa .. Robesr fa o analiza serioasa si ai sa vezi ca este un abuz colosal cu Udrea.. pina la urma si cu Bica cred(Bica versus Tender !!??) ………. rusine

 7. sint adrian george ilie fost iris/marfar/voltaj/incognito etc. sint convins ca veneai pe la concertele iris prin 81 ha!!!
  rugaminte mare. am trimis ceva ce ar putea interesa pe tine si pe radu. mi-au venit inapot toate mailurile -motiv box full. roaga-l pe radu sa imi trimita prin revenco sau daca mai are mailul meu pentru a putea sa primeasca ce i-am trimis.

  de bine,

  adrian george ilie

 8. COLONELUL DESCOPERIT .RASPOPITUL, NUMAI CEL DE SUS O STIE. UN ALT PUPINCURIST A LUI TRAIAN IMPARATUL, HOPA-HOPA SI AL URMASILOR LUI.

 9. Robert Turcescu este unul dintre putinii nostri jurnalisti onesti si competenti in profesia lor,alaturi de Orcan,Bot,Pora si altii

  1. cit de adinca iti intra limba in curul lui TU cacanare, rusine de creatura rebutata genetic, imi este scirba de voi lasilor… nu m-a mira caci ROMANIA este un jaf la toate nivelele, astia sinteti toti romanii, niste lingai in CUR adinc de tot si limbisti de tot felul… jegosilor…

 10. Si restul din CV unde este ? Perioada in care a lucrat ca TURNATOR ? Unde este este ? Un flocea care la Revolutie nici nu stia cum se scrie LIBERTATEA avea abia 16 ani iar acest impostor a devenit tradator si informator la servicii … chiar asa de sarantoc erai incit ti-ai vindut sufletul ? Iti este clar caci nu exista spalare fata de faptele tale, ti-ai vindut sufletul pentru citva lei in plus si asta cui ? Celor care faceau rau ROAMANIEI ? Esti cumva evreu dupa nume ? Este numele o traducere ? Evreii ascunsi in Romania isi traduc numele si il adapteaza pe limbajul tarii in care activeaza ca spioni sau tradatori dar si animatori politici. Esti mare cacanar, ba chiar nu exist cuvintul care ti se potriveste… esti un gunoi… si tu si imbecila aia de la antena 3 care nu a deschis niciodata vreun subeict despre CORUPTIA de la Pitesti… esti de la mossad sau activezi si pentru americani ? Un imbecil care a semnat odata nu mai iese niciodata din familie, deci si acum esti tradator, de contractele semnate nu te mai poti spala niciodata, oadata ce ai semnat, esti membru lor intotdeauna… deci esti evreu, NU ROMAN… un ROMAN nu isi tradeaza TARA NICIODATA, ci numai spionii straini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *