Despre

Robert TURCESCU

Robert TURCESCU

“Pentru mine, libertatea se cofundă cu puterea de a rosti întrebări şi cu satisfacţia de a obţine răspunsuri, iar jurnalistica este singura meserie în care mă simt cu adevărat liber. Daţi-mi un pix şi o foaie de hârtie pe care să pot desena semne de întrebare şi sunt gata oricând să o iau de la căpăt !”

Curriculum vitae:

Data şi locul naşterii : 3 mai 1975, Piteşti

Educaţie :

1997 Şcoala Superioară de Jurnalistică, Bucureşti
1998 Universitatea Bucureşti, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării

Carieră :

1993 “Pop Rock & Show” şi “Curierul naţional” – redactor
1994 “A-M. Press” – reporter
1996-1998 Radio Total – reporter
1998 Radio Total – redactor-şef
2000 Europa FM – redactor-şef
2000-prezent Europa FM, “România în direct” – realizator
2001 TVR “Telematinal” – prezentator; “Evenimentul Zilei” – redactor
2003-prezent – revista “Dilema” – colaborator
2003-prezent – Realitatea TV, 100 % – realizator
2004-2005 – “Cotidianul” – redactor-şef

Premii şi distincţii :

1997 Premiul I pentru Jurnalism Civic oferit de Primăria Municipiului Bucureşti şi firma Henkel
2001 Premiul Clubului Român de Presă pentru reportaj radio
2002 Premiul CNA pentru cel mai bun talk-show radio – “România în direct”
2004 Premiul Asociaţiei Profesoniştilor de Televiziune pentru cel mai bun talk-show de televiziune – 100 %
2005 Premiul “Alexandra Indrieş” pentru “Contribuţia la democratizarea României”, acordat de Societatea Timişoara

842 Responses to Despre

 1. Cauc Florin says:

  Catre postul de televiziune B1 TV

  Subsemnatul,Cauc Florin domiciliat in Com. Brosteni,sat. Meris,nr.212,jud.Mehedinti,casatorit cu Cauc Cristina-Nicoleta cu acelasi domiciliu,va fac cunoscut ca detin act de vanzare-cumparare pe o suprafata de 4440mp,teren situat in extravilanul com.Gruia,jud.Mehedinti,sat.Gruia,Tarlaua 72,Parcela 1,cu nr.cadastral 50247,intabulat in Cartea Funciara nr.50247,teren pe care l-am cumparat de la bunica mea Petrescu I. Alexandrina din com.Gruia,sat.Gruia,jud.Mehedinti.
  Terenul este inscris in titlul de proprietate nr.29791,eliberat de Comisia Judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor,eliberat la data de 12.02.1998,titlul cu tricolor avand urmatoarele vecinatati:Nord-moara,Est-drum comunal,sud-izlaz,vest-drum exploatare,inscris in titlu la pozitia 7(alte terenuri neagricole situate in extravilanul localitatii Gruia).
  Titlul de proprietate este emis pe numele Petrescu C. Nicolae care in prezent este decedat.La data de 19 septembrie 2006 s-a facut succesiunea de pe urma defunctului Petrescu Nicolae,eliberandu-se certificatul de mostenitor nr.454 din 19.09.2006.Suprafata de 4440 mp a revenit numitei Petrescu I. Alexandrina,care la data cde 09.10.2012 l-a vandut sotiei mele Cauc Cristina-Nicoleta,incheierea de autentificare nr.2701 din 09.10.2012.
  La data de 04.09.2012 dosar nr.7735 s-a solicitat oficiului de cadastru efectuarea in teren a suprafetei de 4440 mp,teren neagricol,pentru care s-a emis incheierea nr.7735 din 04.10.2012,pentru care s-a intocmit si extras de carte funciara.La data cumpararii de catre sotia mea Cauc Cristina-Nicoleta s-a intocmit cadastru funciar,dosar nr.9198 din 18.10.2012,extras de carte funciara eliberat la data de 30.10.2012.
  Ulterior am constatat ca numitul Cioranul Marius Daniel a intocmit un proiect numit “Micul Fermier de crestere porcine”,folosindu-se de o adeverinta eliberata de Primaria Gruia,jud.Mehedinti,cu nr.2798 din 01.08.2012,care atesta inscrierea in registrul agricol la pozitia 643,vol 7,din anul 2012,a suprafetei de teren agricol de 4440 mp.Transcrierea in registrul agricol a suprafetei de 0,44 ha s-a facut cu ajutorul mamei sale Cioranu Valerica care este consilier comunal la Primaria Gruia,jud.Mehedinti.
  Inscrierea in registrul agricol nu se face pe declaratii verbale,asa cum Primaria Gruia,jud.Mehedinti,cu adresa nr.2543 din 13.06.2013 mentioneaza ca inregistrarea s-a facut pe baza declaratiei verbale a titularului gospodariei/exploatatiei agricole.Inscrierile in registrul agricol sau de deschidere de noi roluri este permisa de legiuitor numai pe baza actelor autentificate si inregistrate ca :contract vanzare-cumparare,cadastru funciar,carte funciara,asa cum am facut eu cand am cumparat acel teren,Cauc Cristina Nicoleta,sotia mea si Petrescu I. Alexandrina cand a vandut suprafata de 4440 mp.
  Deschiderea pozitiei de rol pentru Cioranu Marius Daniel este ilegala si constituie un abuz din partea organelor primariei,care nu respecta prevederile legale.
  Pentru aceste abuzuri am sesizat:Agentia de plati pentru dezvoltare rurala si pescuit,precum numitul Cioranu Marius Daniel beneficieaza de programul FEADR pe masura 112,acesta nu are nici efectivele de animale in proprietate.Am sesizat Inspectoratul Judetean de Politie Mehedinti-serviciul de investigare a fraudelor,am sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Vinju Mare,jud. Mehedinti.
  Rog daca aveti posibilitatea sa verificati temeinicia actelor eliberate de organele de drept si sa constatati ca numitul Cioranu Marius Daniel,cu ajutorul mamei sale,care este consilier PSD comunal Gruia,a comis falsuri in inscrisuri oficiale,de pe urma carora a beneficiat de fonduri europene. Va rog sa-I faceti cunoscut chiar domnului presedinte al Romaniei, Traian Basescu, ca numai dumnealui mai poate sa faca dreptate in acest caz, in comuna Gruia(de 16 ani este la conducere acelasi primar PSD-ist).
  Va multumesc!
  Cauc Florin nr.tel mobil 0761/062.344 si 0740/384.616

  • cbabeanu says:

   De ce or fi confundind unii acest blog cu o firma de avocatura ?

   • Claudia says:

    Acest blog nu trebuie confundat cu …nimic. Turcescu n-are timp sa raspunda celor ce posteaza pe blogul lui. Pâna si Huidu raspunde, daca faci efortul sa-i scrii, chiar daca nu-i convine ceea ce-i transmiti. Ei, bine, asta-i si o forma de respect. Hristos a înviat !

 2. Adi says:

  Astazi, 07.04.2014, mi-a fost dat sa aud cea mai mare aberatie financiara/fiscala din Romania.
  Mai exact:
  - am castigat procesul de recuperare a taxei de prima inmatriculare a unui autoturism pe care-l detin;
  - am depus dosarul si mi-a fost acceptat la sectia financiara urmand ca in termen de 45 zile sa-mi fie returnatii banii reprezentand taxa declarata ilegala;
  - azi s-au facut cele 45 zile si am fost sa-mi iau banii si de aici a inceput show-ul …
  Onor statul roman a dat o lege prin care toti cei in situatia mea isi vor recupera taxa platita intr-o singura transa, cand mi-am inmatriculat masina in ra..tul asta de tara (scuzati limbajul dar sunt nervos), in 5 (cinci) ani, cel mai probabil in rate lunare egale, nu se stie inca pentru ca n-au aparut normele de aplicare ale legii. Indiferent ca sunt 60 de rate lunare sau se vireaza o singura transa anuala, banii vin oricum in 5 ani.
  Acum aberatia:
  Dobanda fiscala aferenta perioadei in care statul a detinut, ilegal, banii incasati se calculeaza de la momentul platii. Eu am platit taxa in iunie 2010. Deja au trecut 4 ani. Peste 5 ani se vor face 9 ani de dobanda fiscala de recuperat, asta pentru ca dobanda fiscala se calculeaza de la momentul perceperii taxei declarate ilegala pana in momentul achitarii integrale a returnarii banilor catre cel ce i-a platit. Cam cat de tampiti sunt guvernantii astia? De unde naiba vor scoate atatea miliarde pentru achitarea tuturor dobanzilor fiscale? Banuiesc ca nu sunt singurul din tara asta care se afla acum in aceasta situatie …

 3. Maria Radu says:

  Stimate domn…..
  ….nu am un argument solid , rational care sa determine aceasta atitudine a mea ….anume faptul ca am ales sa va impartasesc o bucatica neinsemnata din mirarile mele…va urmaresc de ceva timp, ..sa fie ceva ani…va ascultam candva si la Europa Fm…,..va apreciez acuratetea exprimarii, soliditatea investigatiilor facute atunci cand prezentati “un caz”, mestesugul dialogului..al intrebarilor incomode spuse intr-o maniera eleganta ( …mai ales in perioada emisiunii “Garantat 100%)….dar nu inteleg..pur si simplu de ce alegeti sa va plasati in zona emisiunilor politice.., politizate, politizante….nu inteleg cum ar putea sa va satisfaca orgoliul intelectual, nevoia de sens si autenticitate , de esentializare…aceasta masa pantagruelica, dezmatata, fara norma morala , reprezentata de scena vesnic uimitoare a politicii romanesti!!!….Cu respect, A.M.Radu

  • cbabeanu says:

   Draga Maria Radu, R. Turcescu este comentator politic; ca atare, ce subiect ai dori sa aiba emisiunile dumnealui, despre starea vremii ? Iar, “aceasta masa pantagruelica, dezmatata, fara norma morala , reprezentata de scena vesnic uimitoare a politicii romanesti!!!….”, cum spui tu despre politicieni, ne influenteaza totusi decisiv viata in bine sau in rau. Deci nu te poti preface ca nu-i bagi in seama…

   • Maria Radu says:

    ….stimate domn, cbabeanu….
    stiu ca d-l Turcescu este “comentator politic”, nu trebuie sa-mi definiti termenul .Intrebarea mea era un fel de …”oare de ce alege d-l Turcescu sa fie “comentator politic”…?!…ma rog…n-are a face…eu cred ca inainte de toate d-l Turcescu are calitatea de a fi jurnalist…:))…si in tonalitatea dvs. pragmatica: daca “ii bagi in seama” ( pe politicieni)…oare ce si cat reusesti sa determini un efect pozitiv in societate……numai bine!:)

    • cbabeanu says:

     Draga Maria, “eu cred ca inainte de toate”, ca sa te citez, are ce calitate doreste domnia sa sa fie. Cui nu-i place, poate sa viziteze alte site-uri. Nu sint un fan al lui R.T., dar nu pot sa nu apreciez faptul ca opiniile scrise pe blog sint complet necenzurate si asta este un mare lucru ! Daca te vei uita la alte site-uri ale basistilor, vei intelege ce vreau sa zic…

     • Maria Radu says:

      :)…ai dreptate stimate domn( sau poate doamna!!)…R.T…are dreptul sa faca si sa fie ceea ce doreste!!…cat site-urile de basisti, pesedisti…”nelisti..”….nu ma intereseaza… sa nu divagam..numai bine!

 4. fara says:

  Ati putea sa va interesati de cine detine dreptul de a pune drapelul romaniei pe orice tip de nava…banuiesc ca acest drept a fost vandut de catre dl.mazare impreuna cu nicusor constantinescu unei firme din afara romaniei bineinteles tot a lor..dar acest drept le-a fost dat in urma intrarii lor in psd..acest drept valorand cateva mil euro anual..pt ca includ si altfel de servicii..aceasta informatie nu conteaza de unde provine ..acest mail nu exista..cu respect pt dvs ..scriu in speranta ca ceva se va schimba..cu toata ca..

 5. Marian I. says:

  Domnule Turcescu pe cand o ancheta si la Gorj, in special in Motru, si anume despre averea primarului (apartamente in Bucuresti si Timisoara etc, date in chirie la studenti ) sau palatul viceprimarului de cel putin 200.000 lei noi din salariu de bugetar pe trei ani, plus fiscul, tribunalul, procuratura, si politia la mana lor. DNA si ANI ce fac aici, inchid ochii? Astia si-au luat servici pe viata ??

 6. Marian I. says:

  Domnule Turcescu pe cand o ancheta si la Gorj, in special in Motru, si anume despre averea primarului (apartamente in Bucuresti si Timisoara etc, date in chirie la studenti ) sau palatul viceprimarului de cel putin 200.000 lei noi din salariu de bugetar pe trei ani, plus fiscul, tribunalul, procuratura, si politia la mana lor. DNA si ANI ce fac aici, inchid ochii? Primarii astia si-au luat servici pe viata ??

 7. Marian I. says:

  referitor la mesajul anterior era vorba de aprox. 2.000.000 lei noi nu de 200.000 lei , o mica greseala.

 8. un om mic says:

  Domnule Tucescu va rugam sa nu mai faceti campanie negativa judetului Mehedinti si in special orasului Orsova edilii starduindu-se sa aduca multi turisti prin proiectele lor, iar dumneavoastra ii speriati. Iata doar cateva din indraznetele proiecte ale orasului Orsova

  http://www.televiziuneaseverin.ro/rts4/index.php/arhiva-stiri/10867-cu -submarinul-la-orsova.html
  Ceea ce regret cu adevarat este ca locuitorii vechiului oras au fost nevoiti sa renunte la casele lor, la amintiri, la foarte multe lucruri la care nici nu ma pot gandi acum si pentru ce? Le-au promis curent gratuit pentru toata viata iar in prezent sunt oameni in Orsova care nici macar nu-si permit sa plateasca factura de energie. Daca macar nu suntem in stare sa facem nimic macar sa nu ne batem joc.

  In privinta actiunilor din Mehedinti nu cred ca sunt actiuni politice ca doar nu Basescu a fost in spatele lor sa-i indemne sa faca toate cate am auzi prin media in ultima perioada -sau poate ii arde flacara democratiei :))

 9. un om mic says:

  scuzele mele domnule Turcescu,

 10. DOMNULE TURCESCU
  PONTA LA DEPASIT PE CEAUSESCU CU 5 TIMBRE IN FRANTA CU LOGO MARIANNE,
  IN TIMP CE CAUSESCU ARE DOAR 3 TIMBRE IN ROMANIA
  CONSTANTIN SOVA
  http://www.ebay.com/itm/CE64-IIC-Set-5-Marianne-Council-of-Europe-Mr-V ictor-PONTA-Romania-04-2013-/171116679012?p

 11. Claudia says:

  Domnule Turcescu, cum sunteti curios din fire, poate aflati de ce CV-urile functionarilor publici din ministerul lui Sova, nu sunt ”la vedere”.
  O zi buna,

 12. silviu bota viorel says:

  D-le Turcescu , libertatea mea de a incerca sa va contactez in legatura cu o problema de viata sau de moarte nu se ,,cofunda” cu o problema de pix sufix sau idefix.
  Realitatea aceasta exista :MARILA ;daca puteti tratati si cu Sabin Orcan subj.,
  iar sub dealurile Oravitei drama uraniului de la Ciudanovita, apoi drama bolnavilor din zona Oravita cu spitalul condus de medici adventisti ???
  ps. aici de la portar ,femeie de serv….toti angajatii trebuie sa fie adventisti?

  pps. nu v-am gasit alta adresa

  aru!!!! sanatate maxima, silviu

 13. anonim says:

  Sunt din Constanta si doresc sa ma contactati in legatura cu edilul Constantei.0768010010

 14. Professor says:

  completare

  …………….publicata inclusiv pe Internet

 15. ica says:

  in numele democratiei
  1946.guvernulP GROZA,
  30 dec 1947 abolirea monarhiei
  pina in 65 lagarele comuniste ,distrugerea intelectualitatii,crearea omului nou
  22 dec 89 pseodemocratie
  mineriade
  in14 iunie2012 la prezidiu PONTA NASTASE ILIESCU la mijloc felicitau alesii
  intimplator sau intentionat,
  aseara linga PONTA era ILIESCU intimplator ori sfidare
  cred ca mesajul a fost ;sintem aici nu scapati de noi
  pacat tara ramine rosie pe vecie,
  DEMAGOGIE NU DEMOCRATIE
  la referendumul la care au tiparit 20 mil plus rezerve tipul omului nou va vota , si EUROPA va fi multumita

 16. nimeni says:

  de ce in duminica orbului – mai 1990 – a-ti ales Iliescu? aveti ce a-ti votat !! Romania a COTIT stramb in ianuarie 1990…..nu ne vindem tara……nu vrem bani, nu vrem valuta, vream ca Roman sa ne f……., jos taranistii, etc.

 17. sorin says:

  Desi ai dreptate esti analfabet.

 18. margareta says:

  Ce ai cu noi ? Crezi ca cei care scriu pe acest blog l-au votat pe Iliescu ?
  Du-te pe site-ul uselistilor,si crie-le ce te doare.

 19. cbabeanu says:

  Draga Nimeni, nu esti de loc un “nimeni” pt ca ai atins miezul miezului problemei : revolutia din 1990, facuta de o minoritate curajoasa si nobila, a venit peste o majoritate a cetatenilor spalati pe creier si total incapabili sa gindeasca si sa actioneze democratic. Intr-adevar, daca Romania ar fi re-devenit regat , sau republica cu Ion Ratiu presedinte si avind in parlament doar partidele istorice, plus partide nou infiintate , altele decit FSN, in mod cert soarta tarii ar fi fost alta ; daca ar fi fost o Lustratie si un Proces al comunismului, monstri securisto-comunisti ca Iliescu sau Basescu ar fi fost la groapa de gunoi a istoriei .

 20. "IN OPINIA MEA" (cum spunea un agresiv invitat al dvs. aseara, in opinia mea) says:

  ADAUG LA COADA
  Dintr-o definitie gasita aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Terorism nu inteleg 2 lucruri si poate ma puteti ajuta cu niste explicatii simple, pe intelesul tuturor. Daca un grup terorist se afiliaza unei familii politice, ce poate face concret familia politica pentru a-l dezafilia? Dar daca il tolereaza si il sprijina ce inseamna concret?
  P.S.
  Un exemplu de simplitate a explicatiilor pe care mi-as dori-o si de la dvs. e “social-democratia =politica bunastarii” pe care-am gasit-o pe un site. Apropo, social-democratia are legatura si cu Internationala Socialista unde e domnul premier vicepresedinte? E foarte faina explicatia! … si te inspira

 21. "IN OPINIA MEA" (cum spunea un agresiv invitat al dvs. aseara, in opinia mea) says:

  Sunteti extraterestru “IN OPINIA MEA, ADEVAR FIIND TOT CE MINT EU IN OPINIA MEA” (cum spunea un agresiv invitat al dvs. aseara, in opinia mea)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>