Virgil Magureanu – legatura dintre rusul Kondyakov si Crin Antonescu

Firma SC UNIO SA care l-a invitat pe rusul Alexander Kondyakov in Romania, obtinindu-i viza in perioada 25.05.2012 – 25.06.2012, il are ca presedinte al Consiliului de Administratie pe un anume Viorel Zoicas. Legaturile lui Zoicas cu fost sef al SRI Virgil Magureanu sint de notorietate. Cei doi au case in Giurtelecul Hododului, sint vecini, Viorel Zoicas locuind la numarul 410, iar Virgil Magureanu in imobilul cu numarul 375 potrivit listei de aici. Vizionati pozitiile 173 si 158 din lista pentru o lamurire rapida.

Despre legaturile dintre Zoicas si Magureanu apar elemente lamuritoare la o simpla cautare pe internet. Firmele lui Zoicas sint cele care i-au ridicat lui Magureanu casa din Giurtelec. Apare aici si SC UNIO SA.
Mai departe, lucrurile se complica sau, daca vreti, se simplifica. Pentru ca intra in scena legatura dintre Virgil Magureanu si actualul presedinte interimar Crin Antonescu. Domnul Antonescu si-a achizitionat de curind un penthouse exact intr-un imobil construit de Virgil Magureanu. Pentru aducere aminte, detalii gasiti aici.
Kondyakov-Zoicas-Magureanu-Antonescu. Afaceri, servicii secrete si politica. Clasic, as zice.
Voi reveni!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home4/oanacom/turcescu.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

32 de gânduri despre “Virgil Magureanu – legatura dintre rusul Kondyakov si Crin Antonescu”

  1. Nu e deloc bla..bla..pentru cineva care este ori 1.intelectual profesionist si moral/Crestin ori 2.face meseria/meseriile pe care dl. Colonel Turcescu le face, cu succes!
   Dar..de tot nu va pricepeti nici la justitie nici la jurnalism nici la stiinte militare ..ce cautati pe aici, doamnelor , domnisoarelor si domnilor, va rog? Ah..va lasa repetentii si hotii..fara de Master in primul rind, deci de Doctorat nici nu poate fi vorba, fara un Master real..sa va dati atotstiutori si profesioniste, pe aici_?Please…copii..

 1. RAU ATI AJUNS……MAI TINETI MINTE CA SI CEAUSESCU DADEA VINA PE „AGENTURILI”, FARA SA VADA ESENTA SI ANUME CA POPORUL NU IL MAI VREA!!!!!!!!!!…….APELATI LA ACELASI MIJLOC SI SUNTETI JALNIC………EU UNUL INCLIN SA CRED CA O FACETI LA COMANDA SAU PENTRU NISTE FOLOASE, ALTFEL, DACA DV CREDETI SINCER IN CE FACETI………NIMENI, NICIODATA NU VĂ VA MAI BAGA IN SEAMA!!!!!!!!!!!!!!!…..MA INCLIN!

  1. Imi aduc aminte ca toate si toti politicienii au respins ideea de a fi supusi unor controale medicale si psihice periodice..nici nu ma mira, cind citesc ce scrieti pe aici. si prin alte locuri unde ma si ne urmariti. Hai, platiti-i pe medicii ramasi in tara sa va dea dreptate, ca doar ati facut bani, pe spinarea noastra, nu?Punct.

 2. V-am urmarit si aseara in emisiune. Da, aveti dreptate. Din pacate, e prea „subtil” chiar si pentru cei de buna credinta. Romanii nu au „educatia” gandirii – nici in ansamblu, nici in perspectiva. Reactioneaza la lucruri simple si directe, in linie dreapta: daca A, atunci B. Personal, ma bucur ca ati reusit macar sa atrageti atentia (ca de dovedit….) asupra „altor” implicatii si implicati in lovitura de stat in derulare din Romania anului 2012. Un fel de copy-paste: nu numai a suspendarii anterioare, ci si a ultimelor alegeri prezidentiale. Alte masti, aceeasi piesa, alte guri, aceeasi gama…Respect.

  1. E ASA DE SUBTIL INCAT, NICI DUMNEAVOASTRA NU ATI INTELES……..CAT DESPRE LOVITURA DE STAT, INCERCATI SA VEDETI CE ESTE, CE INSEAMNA??…………VEDETI IN ISTORIE!!…..IAR APOI VORBITI, CU DEPLINA PROPRIETATE A TERMENILOR!!!……..PENTRU CA ALTFEL, SUNTEM RIDICOLI………MA INCLIN!

  1. eu spun altceva. dacă pică Băsescu să vezi ce de lucru are domnul Turcescu.
   pe de altă parte, se vor plictisi marionetele (alea fără minte care dacă dau de bani închid ochii și n-au coloană sau principii) de la antene în frunte cu Gâdea.

  1. Ponta cere desecretizarea CONTRACTULUI ROSIA MONTANA
   (nevasta lui Antonescu, Adina Valean este specificata in dosare)

   Unul dintre scandalurile care au avut ecouri (mai ales) în plan internațional, proiectul ”Roșia Montana” a intrat într-o nouă fază, cu implicații dintre cele mai surprinzătoare. Desecretizarea contractului Roșia Montana, cerută de Victor Ponta, redeschide un captol nebulos al politicii românești și poate fi văzută ca o lovitură de bumerang. Într-adevăr, demersul prim-ministrului ar putea arunca în aer USL. Poate părea o afirmație surprinzătoare, dar firul poveștii, derulat în ultimii cinci ani, conduce la o singură concluzie: aurul de la Roșia Montana este acoperit nu doar de mii de tone de pământ, ci și de o incredibilă încrengătură de interese, mergând până în ”patul” interimarului șef al statului Crin Antonescu.

   Dar să începem cu… începutul. Adina Vălean, dușman de moarte al cianurilor (?!)

   Începând cu anul integrării europene a României (2007), țara noastră a avut dreptul de a trimite proprii reprezentanți în Parlamentul European (PE). Unul dintre eurodeputații români s-a nimerit (?!) a fi Adina Vălean, nimeni alta decât iubita unui lider PNL, cel care mai târziu, printr-o ”lovitură… de partid” avea să devină președintele liberalilor – Crin Antonescu.

   Adina Vălean s-a făcut repede remarcată prin poziția extrem de critică la adresa proiectului de exploatare a resurselor de aur și argint de la Roșia Monta, implicându-se în acțiuni de sensibilizare a opiniei publice în legătură cu DEZASTRUL pe care exploatarea respectivelor metale prețioase, folosind o tehnologie bazată pe cianuri, l-ar putea provoca. În anul de grație 2007, Adina Vălean trimitea scrisori peste scrisori, memorii, lansa petiții menite a bloca proiectul de la Roșia Montana. Acțiunile de atunci ale Adinei Vălean nu au rămas fără ecou, instituțiile europene au reacționat cerând României să blocheze proiectul, pentru a fi temeinic analizat.

   În septembrie 2007, un grup de europarlamentari români, conduși de Adina Vălean (actuala soție a lui Crin Antonescu!), cerea stoparea exploatării de la Roșia Montana. Mai mult, Adina Vălean și Daciana Sârbu (soția lui Victor Ponta!) au semnat „Declaraţia scrisă privind interzicerea folosirii tehnologiei bazate pe cianuri în exploatarea minieră”. Documentul, înregistrat la Bruxelles cu numărul 0085/2007, a fost trimis la Comisia Europeană, la Consiliul Europei şi la toate cele 27 de parlamente naționale ale statelor membre!

   În linii mari, declarația semnată de Adina Vălean şi de Daciana Sârbu sublinia îngrijorarea în privinţa Proiectului Roşia Montană, ”preconizat a deveni cea mai mare exploatare minieră de suprafaţă din Europa, ce presupune utilizarea a 200. 000 de tone de cianură”.

   Adina Vălean și Daciana Sârbu cereau atunci Comisiei şi Consiliului Europei „să sprijine noul proiect de lege al Parlamentului României care recomandă eliminarea mineritului pe bază de cianuri”. Semnatarii petiției aduceau ca argument, în susţinerea solicitării, faptul că „s-a demonstrat ştiinţific că producţia de aur prin metoda cianurii în mediu deschis poate duce la distrugerea ireversibilă a ecosistemelor şi dăunează grav organismului uman şi exploatarea prin metoda cianură modifică regimul precipitaţiilor, regimul termic şi eroziunea solului generând o creştere a frecvenţei inundaţiilor şi alunecărilor de teren”.

   Adina Vălean schimbă… tabăra!

   Ceea ce este cu adevărat surprinzător, încă înainte ca organismele europene să răspundă Declarației semnată de viitoarea soție a lui Crin Antonescu și de consoarta (de atunci și de acum) a lui Victor Ponta, Adina Vălean a intrat brusc într-o silenzio stampa sui-generis, renunțând la militantismul de sorginte ecologistă. Foarte curând, subiectul a fost abandonat – sau, cel puțin, a dispărut din prim-planul preocupărilor politicienilor.

   Tăcerea Adinei Vălean a durat până la începutul anului 2010, când soția (de-acum cu acte în regulă) celui ce devenise președintele PNL, Crin Antonescu, a izbucnit în lumina reflectoarelor ca… susținător înveterat al proiectului Roșia Montana!

   La începutul anului 2010, Adina Vălean a fost în centrul unui scandal de proporții, fiind acuzată că manipulează grosolan opinia publică și decidenții europeni. Concret, în ianuarie 2010, Adina Vălean (europarlamentar PNL) a organizat și prezidat, la Bruxelles, un seminar intitulat „A face din Europa un lider în exploatarea minieră sustenabilă şi responsabilă”, ce aveau drept scop evidențierea ASPECTELOR POZITIVE, BENEFICE ale exploatării aurului de la Roșia Montana folosind… tehnologia bazată pe cianuri!

   Scandaloasă a fost nu doar trecerea Adinei Vălean în tabăra ”cianuriștilor”, ci și maniera în care a fost organizat seminarul: parteneri au fost cei de la Roşia Montană Gold Corporation, fiind invitați doar susținători ai proiectului și niciun opozant a mineritului cu cianuri!

   Schimbarea cu 180 de grade a europarlamentarului PNL a devenit cu adevărat evidentă în luna mai a aceluiași an, când, urmare a demersurilor inițiate și susținute de Adina Vălean, în Parlamentul European se supunea la vot o rezoluţie prin care se recomanda executivului european să interzică folosirea tehnologiilor de minerit pe bază de cianuri. Și atunci, a explodat bomba: membrii PE au fost șocați să constate că printre eurodeputații care au votat ÎMPOTRIVA adoptării rezoluției se număra și… Adina Vălean (soția lui Crin Antonescu)! Altfel spus, unul dintre inițiatori trecuse în ”tabăra adversă”!

   Suspiciunile privind ”cointeresarea” Adinei Vălean au generat o serioasă preocupare la Bruxelles, liderii europeni fiind îngrijorați de ceea ce pare a fi un nou caz Severin (n.a. Adrian Severin, eurodeputat PSD, cercetat penal pentru trafic de influență în PE).

   Pe de altă parte, oficialii europeni sunt tot mai îngrijorați de atitudinea liderilor de la București care, de la opoziția fermă față de proiect exprimată pe când erau… în opoziție, au întors-o ca la Ploieștidupă preluarea puterii. Să aibă vreo legătură cu faptul că d-na Vălean, susținătoare înfocată (?!) a proiectului este soția lui Crin Antonescu, președinte PNL, co-președinte USL și președinte interimar al României?! În ciuda vârstei fragede a democrației românești, suntem (oare) atât de naivi încât să credem în coincidențe?! Cu titlu personal, răspunsul e NU! Și sunt convins că numărul celor care văd dincolo de aparențe este mare.

   În aceste condiții, solicitarea lui Victor Ponta, de desecretizare a contractului încheiat de România cu Roșia Montana Gold Corporation, ar putea avea efectul devastator al unei bombe, detonată în ”dormitorul” USL. După cum, putem specula, solicitarea lui Victor Ponta ar putea fi doar o perdea de fum, o fumigenă menită, pe de-o parte, să abată atenția publicului de la scandalul de plagiat și de la acțiunile anticonstituționale ale guvernului, iar pe de altă parte să arate pisica mult-prea-gonflatului-copreședinte USL, Crin Antonescu, cel care pare să se ia mult prea în serios, spre crescânda nemulțumire a baronilor PSD

 3. Ai omis ceva. Cam multi Zoicani … De unde atatia bani?

  9. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 106 Zoicas, Viorel 0260652098
  24. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 127 Zoicas, Valeria 0260652181
  28. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 131 Zoicas, Nistor 0260652083
  29. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 132 Zoicas, Ioan 0260652053
  38. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 15 Zoicas, Cornel 0260652171
  56. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 17 Zoicas, Victor 0260652079
  62. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 179 Zoicas, Onut 0260652005
  65. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 181 Zoicas, Eleonora 0260652002
  66. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 182 Zoicas, Mircea 0260652004
  75. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 201 Zoicas, Maria 0260652022
  78. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 205 Zoicas, Marcel 0260652147
  84. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 219 Zoicas, Maria 0260652011
  94. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 24 Zoicas, Sebastian 0260652235
  102. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 256 Zoicas, Victor 0260652061
  106. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 264 Zoicas, Traian 0260652078
  107. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 265 Zoicas, Marin 0260652064
  112. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 276 Zoicas, Vasile 0260652249
  124. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 294 Zoicas, Cornelia 0260652031
  135. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 316 Zoicas, Teodor 0260652130
  136. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 317 Zoicas, Iuliana 0260652038
  138. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 320 Zoicas, Maria 0260652040
  139. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 321 Zoicas, Onorica 0260652046
  141. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 327 Zoicas, Ana 0260652045
  146. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 338 Zoicas, Ionel 0260652049
  165. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 386 Zoicas, Vasile 0260652180
  169. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 40 Zoicas, Gavrila 0260652260
  173. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 404 Zoicas, Viorel 0260652052
  177. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 410 Zoicas, Viorel 0260652077
  196. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 438A Zoicas, Augustin 0260652239
  197. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 44 Zoicas, Viorel 0260652252
  198. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 440 Zoicas, Mihaela 0260652261
  199. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 445 Zoicas, Iuliana 0260652176
  207. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 458 Zoicas, Vasile 0260652068
  231. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 77 Zoicas, Ileana 0260652151
  232. COM GIURTELECU HODODULUI NR. 79 Zoicas, Marta 0260652263

 4. domnule turcescu ,……, sincer acum vreo cativa ani cand inca nu plecasem din Ro , va ascultam cu placere la europa FM(parca) aveati dvs. in fiecare zi o emisiune destul de interesanta in care „lucrati” indirect cu ascultatorii ,erati un adevarat jurnalist,………., cand vad unde v-am lasat si unde va „gasesc” , nu-mi vine sa cred ! ce ati patit domnule de v-ati sucit in halul asta ??!!
  este pacat de dvs. ca v-ati „stricat” coloana vertebrala !

  1. Tot de minciuni te ţii, băieţaşule ‘turist’ cu mă-ta şi tactu’cu firmă şi afaceri în turism la Guvern???????

 5. As vrea sa privim situatia plagiatului care cer urmatoarele actiuni din partea lui Ponta
  – Renuntarea la titlul de Doctorand este OBLIGATORIE (judecand din punctul de vedere al tuturor cetatenilor Romaniei care nu pot admite a fi suspectati ca isi elaboreaza astfel lucrurile)
  – Demisia din motive de etica

  Nu e corect ca pentru cazul in care Ponta a “FURAT” elaborand lucrarea de diploma toti cetatenii Romania sa fie expusi opiniei si judecatii CE putand fi suspecatii lucrari/ studii indoielnice.

  1. În primul rînd nu e corect să te crezi..Doctor’ cînd nu eşti nici măcar Master, conform regulamentelor din toată lumea!
   Cz..pe lîngă că e un hoţ şi un mincinos notoriu care e pus să..conducă un popor care vrea să scape de umbrele lui Ceauşescu şi ale ‘Doctoriţei Academiciană Elena’……Ponta, la fel ca şi Antonescu şi ca majoritatea politicienilor Romîni..e un Analfabet!!!!!!!!!
   Pînă şi duduia EBA, care cel puţin recunoaşte că e şi agramată dar şi cu facultate de ne-top(Universitatea privată Romîno-Ame, d.e.) : e infinit mai citită decît Ponta şi Antonescu şi ceilalţi Miniştri din vechiul şi actualul Guvern U.S.L., să ştiţi!!!!!!! Ha! Nici măcar Master nu ştiţi ce e…şi vă vreţi cu Doctorat dar şi cu funcţii politice, bre!!

 6. As vrea sa privim situatia plagiatului care cer urmatoarele actiuni din partea lui Ponta
  – Renuntarea la titlul de Doctorand este OBLIGATORIE (judecand din punctul de vedere al tuturor cetatenilor Romaniei care nu pot admite a fi suspectati ca isi elaboreaza astfel lucrurile)
  – Demisia din motive de etica
  Nu e corect ca pentru cazul in care Ponta a “FURAT” elaborand lucrarea de diploma toti cetatenii Romania sa fie expusi opiniei si judecatii CE putand fi suspecatii lucrari/ studii indoielnice.

 7. Vedeti, pe linga faptul ca am experienta de zeci de ani cu toate formele de Comunism pe care Rusii din Rominia, dar si Americani vechi si alti straini, incearca sa ne-o bage in creier..cu mult succes, din pacate!! acum profele si Decanul U.S.L.ist de la A.S.E. m-au desconsiderat, 2 ani de zile si cel mai mult acum, la Dizertatia de Master in Diplomatie si Securitate Nationala! Fiindca am adus dovezi (de la Min. Apararii Nat, printre altele dar si de la Ambasade straine in Ro)care contrazic ceea ce ne invata multi si multe dte ei! Si nu doar mie mi-au facut asta, timp de 2 ani, dar si unor colege si colegi musulmani, care se vedea ca au deja alte masterate la facultati de top din spatiul Vestic-Occidental. De ce? Fiindca am dovedit cit de nemernici si Comunisti sunt profii si profele impreuna cu grupurile lor private!!!!!de studente si studenti..Mi-e scirba…de toate si de toti.

 8. salut colonele, sau ar trebuii sa spun traiti bine colonele?
  care este legatura dintre colonelul turcescu si suspendatul basescu
  colonele fal sa inteleaga daca tara nu te vrea nu mai merge eu va vreau suntem in mileniul trei si este democratie cu toate ca de trei ani aici la pulime avem doar futai cu ceai

 9. O penibilitate mai rizibila ca aceasta manipulare nu prea am mai vazut.
  Da in strachini de Trivale ca orice shobolan basist. Ce penibil ?

 10. Esti penibil rau de tot Turcescule.Un pupincurist ordinar ,o lichea de 2 parale .Nu-mi pot imagina ceva mai ordinar decit a fi pupincurist basist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *