Cavalerii Romaniei si serviciul lor credincios in slujba tarii. O lista cu Victor Ponta si multi altii

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputatilor, domnul Victor Viorel Ponta a fost in perioada 2001-2004 secretar de stat, seful Corpului de Control al Guvernului in Guvernul României. Pe 28 noiembrie 2002, potrivit Monitorului Oficial P A R T E A I, anul XIV – Nr. 865  de vineri, 29 noiembrie 2002, presedintele Romaniei de la acea vreme, domnul Ion Iliescu, i-a acordat domnului Victor Ponta Ordinul National Serviciul Credincios în grad de Cavaler. Decretul a fost contrasemnat de primul-ministru de atunci, domnul Adrian Nastase. Mai jos, lista tuturor celor care in noiembrie 2002 au primit aceasta distinctie, dar si alte decoratii, unele chiar mai importante. Va recomand o lectura atenta, numele sint sonore.

Ordin cavaleri 2012

Potrivit Legii 29 din anul 2000, aceste decoratii sint „conferite cetatenilor romani pentru serviciile exceptionale aduse statului si poporului roman, pentru acte de eroism savirsite in serviciul militar si pentru merite deosebite in activitate„. Aceeasi lege stipuleaza ca propunerile de decorare pentru membrii Guvernului (cum era cazul domnului Victor Viorel Ponta care la acea vreme era secretar de stat) se fac de catre primul-ministru (Adrian Nastase in 2002). Propunerile de decorare cu Ordine Nationale, stipuleaza Legea 29, „trebuie sa fie temeinic motivate, iar esenta acestor motivatii se inscrie in brevetele care insotesc insemnele„. Gradul de cavaler al Ordinului „Servicul Credincios” este asimilat gradului de locotenent.

 

 

 

 

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home4/oanacom/turcescu.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

4 gânduri despre “Cavalerii Romaniei si serviciul lor credincios in slujba tarii. O lista cu Victor Ponta si multi altii”

  1. nu se pot retrage ,aceste distinctii?????? de ce stam si ne uitam ca „boul la poarta noua”? retragerea acestor distinctii este OBLIGATORIE! Ce au facut ei? au vandut Romania ,bucata cu bucata.

  2. Cavalerii ROMÂNIEI din perioada 2001 au contribuit esențial la jaful ce a dus la distrugerea economiei țării prin contracte de privatizare dolosive și cu dedicație.Ce este de goga este că sânt asimilați că locotenenți,deși unii sânt generali.Dar tot penali vorba ultimului Președinte​.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *