Arafat, ambulanta, cit e ambulanta? Document in EXCLUSIVITATE!

Despre Raed Arafat si implicarea lui in achizitia de ambulante (peste 1300!) de la firma Deltamed a prietenului sau de o viata, Vasile Gorgan, s-au scris zeci, poate chiar sute de articole in ultimii ani. Dar este pentru prima oara cind veti vedea cu ochii vostri cit plateste Ministerul Sanatatii pe o ambulanta, UNA SINGURA!, achizitionata recent ( pe 29.05.2015) de la aceeasi firma, Deltamed: 175.000 de euro! Mie zau ca mi se pare enorm, dar nu vreau sa ma dau specialist in preturi. Ma uit numai cu un sentiment de profund dezgust la cit de nevolnic e Arafat cind vine vorba de gasit un biet planorist prabusit in padurile patriei. Priviti documentul si spuneti voi daca e bine sau rau:

image

 

P.S. Din ce stiu eu, DNA lucreaza la un dosar in care a inceput urmarirea penala in rem privind achizitia a peste 1000 de ambulante de la Deltamed. Oare ce-o mai fi cu el?

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/oanacom/turcescu.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

44 de gânduri despre “Arafat, ambulanta, cit e ambulanta? Document in EXCLUSIVITATE!”

  1. Au sarit toti postacii sa isi dea cu parerea! Cati dintre ei lucreaza in sistemul sanitar? Cati stiu ca NUMAI Deltamed are produse acceptate de ministerul sanatatii pentru ca regulile au fost facute special pentru Deltamed si impreuna cu ei? Stiti cat costa sa inlocuiesti un banal cos de gunoi de pe o ambulanta? 700-800 de lei cel putin si NUMAI de la Deltamed, desi aunt si alte firme care au aceleasi produse la preturi mai mici! Stiti cu ce vin dotate ambulantele, ati vazut o lista de inventar a unei ambulante nou venite? Stiti cate alte echipamente mai sunt necesare apoi? Asa ca…

    1. Mai mincinoaso… la achizitia ambulantelor se cere doar respectarea unui standard European 1789 din 1999 cu toate modificarile aduse ulterior. Deltamed are acest standard ca alti furnizori din Europa. Cei care nu-l au nu pot vande ambulante nici in Romania si nici in alte tari membre UE asa ca sictir. Nu mai abera si nu mai veni cu acuzatii nefondate!

      1. Sunteti de toata jena stimata d-na Andra! Asa se incepe un mesaj? Cu „Mai mincinoaso”… Si „hai sictir”? Sunteti cu adevarat „o doamna”…Si probabil lucrati la Deltamed, Ministerul Sanatatii sau Fundatia SMURD. Nu-i asa?

      2. Ecaterina,tu esti?Androneasco,tu esti?Tu esti,Daciana?Te-am recunoscut dupa modul delicat si delicios in care il pupi in cur pe Ponta El Plagiattore Dottore!Esti Inconfundabila si Incufuribila,Ecaterino…

  2. M-as bucura sa vad mai multi ziaristi ca se „risca”sa spuna adevarul despre aceasta facatura cocotata pe post de salvator al Romaniei !
    Nu are vocatie pentru a fi salvator si nu este nici la unghia celor adevarati ca Aura Ion sau doctorul Zamfir ! Nu ne-a spus nici el nici procurorul lui nitu (asta e o injuratura) de ce zacea intr-un hangar avionul acela nou in timp ce salvatorii zburau pe vreme rea cu un harb, de ce s-a dus cu un avion privat(…) in Turcia sa vada cum sta cu matul regele Cioaba, de ce nu s-au coordonat informatiile si actiunile si de ce ambuscatii aia de la ISU nu stiau sa umble cu barca in cazul Siutghiol si tot asa , cate intrebari tot atatea infrangeri pentru cetateni ! (Nu mai vorbesc de asazisele rapoarte privind anchetele din spitale -spitalul groazei din Ploiesti- in care in concluzie spunea ca unii nu prea au unghiile taiate-sa zicem…) Nu pentru arrrafat ! Care are acum si atributii NATO , precum o tichie de margaritar !!

  3. nasol momentu, colonele…
    poti sa dai matale dezvaluirea lui peste… eticheta de impostor nu se mai dezlipeste de tine in veci.
    in rest… sa traiesti bineeee! ha, ha ha…

  4. Mai bine aruncati un ochi sa vedeti cat costa echipamentele dintr-o ambulanta si apoi comentati.
    Credeti ca ajunge sa iei o duba SH si sa pui o targa in ea?

    Cu ce e de vina dl Arafat daca ministerul nu aproba folosirea unor anumite echipamente la pret piperat luate prin sistem de monopol?
    Daca ministerul e asa tare in clanta sa dea liber sa se inghesuie firmele cu oferte si sa apara concurenta reala?

  5. Un defibrilator manual, fara foarte multe capabilitati, pe piata libera costa 5000 – 6000 EUR. Nu e singura dotare dintr-o ambulanta. Despre ce vorbim …

  6. Constat ca iti faci in continuare „meseria”, musiu Turcescu, desi te scuturai oripilat de trecutul tau obscur… Maine-poimaine te podideste iar plansul si vrei sa te ierte Dumnezeu. Cine te mai crede? Doar prostii si cei din tagma ta, care stiu de ce faci ceea ce faci.

    1. STMATA DOAMNA MARIANA CAPSORUL ALA DE GASCULITA NU SE POATE CUPLA LAGURITA .OMUL ACESTA TURCESCU NU MAI POATE FI SANTAJAT SI ASTA E GREU SA INTELEGI CU CREERUL TAU DE GASCULITA.

  7. D-le Gigi, asta este problema: NU EXISTA CONCURENTA!!!! Doar Deltamed este acreditat. Si daca veti citi mai multe articole din trecut veti vedea si cine s-a zbatut sa fie doar ei acreditati. Prietenii stiu de ce…

    1. Minti pentru ca la toate ofertele Deltamed a avut o concurenta serioasa. Mai mult, cand o comisie de licitatie a dat castig unei firme din Iasi, CNSC a obligat MS sa revina si sa dea licitatea celor de la Deltamed. Ce vina are Arafat in faptul ca cei de la CNSC au luat astfel de decizie ? nu mai minti ca tot ce spui se poate demonta cuvant cu cuvant. Referitor la facutra afisata de tovarasu col. Turcescu, este vorba de o ambulanta foarte atipica destinata trasnportul de personal si multiple victime ci nu una obisnuita. Este vorba de autospeciala militara cu caracteristici de offroad si care transporta pana la 4 pacienti pe targa cu echipamentele pentru toti iar doi putand fi pacienti critici. Daca o ambulanta obisnuita de terapie intensiva este 84.000 Euro fara TVA, una de acet tip poate fi 137.000 Euro fara TVA sau nu crezi? terminati cu balacarelile si cu minciunile ca se vede ca esti de la Ambulnata sau de la MS.

  8. Ambulantele dotate cu aparatura necesara pot costa sume mari. Eu am vecin un politician care are in curte 3 masini, fiecare costa cam aceeasi suma , una chiar mai scumpa – si nu a facut alte afaceri la vedere , a fost numai politician dupa 1989…… ??????? Apropo nu a avut nici-o interventie in parlament trei- patru mandate, nu a produs nimic, nu a creat locuri de munca !!!!!!!!! Are si o casa in care locuieste (nu este pe numele lui) la care au lucrat muncitori de la firme . . (sprijin de la partid) , de ADP sect…, de la primaria ….(aveau inscrisuri pe salopete)
    Sa mai studieze Turcescu ( domn nu pot sa-i spun) si astfel de situatii.

  9. Iata un ce scriau ziarele: „Statul roman, prin Ministerul Sanatatii, reprezentat in negocieri de catre doctorul Raed Arafat, a cumparat loturi de cateva sute de ambulante de la firma clujeana Deltamed SRL. Astfel ca numarul total de „Salvari” vandute statului de catre Dan Vasile Gorgan a ajuns undeva la 1.300 de bucati. Ceea ce inseamna, conform teoriilor eeconomice si comerciale, ca ar trebui sa beneficieze de un discount semnificativ. Numai ca, surpriza de proportii, anchetatorii au descoperit ca o unitate medicala privata a cumparat la liber, tot de la Deltamed, o ambulanta de acelasi tip si cu aceleasi dotari ca si cele vandute Minsiterului Sanatatii. Insa pretul cu care a achizitionat entitatea privata ambulanta a fost cu 15 la suta mai mic decat cel oferit de Ministerul Sanatatii! Deci, pretul pentru o singura masina luata de privati a fost esential mai mic decat cel pentru acelasi tip de ambulanta din lotul de peste o mie de bucati luate din bani publici!”

    1. Da ziarele care le-ai dat tu stirea poate.. nu? cum sa negocieze Arafat mincinoaso sau „mincinosule”? au fost licitatii deschise cu competitie si tot, asa ca termina cu minciunile si inducerea in eroare!

      1. DACA AMBULANTA ARE IN DOTARE SI UN TAC MERITA BANII .INSA ACEST APARAT NU IL AU MAJORITATEA SPITALELOR DI

    1. Ambulantele de tip B 4×2 sunt achizitionate de MS cu 54.000 Euro +TVA care oricum se intoarce statului. Cele tip B 4×4 sunt achizitionate la 66.000 Euro iar cele de tip C la 84.000 Euro. Deci ce vrei sa spui? si asta vorbim pana in acest an! Ce prezinta col. Turcescu nu este o ambulanta, ci o autospeciala mult mai complexa.

  10. lasa-te mai securistule de presa! La munca campului cu tine, la sapat!!! Lingaule basist!! Crezi ca esti la confruntarea Geoana-Basescu? Minciuni, minciuni…………….

  11. Aha! V-am citit toate mesajele d-na Andra si categoric lucrati la Deltamed! Prea sunteti asa crizata! Nu lucrez nici la Ambulanta si nici la Ministerul Sanatatii! Lucrez in domeniul privat, dar de-aia mi-a dat Dumnezeu minte, ca sa gandesc. Si nu imi place jecmaneala statului roman de catre toti smecherii! Si apoi fara foc nu iese fum… Nu credeti?

  12. Pretul este de 138000 € si nu de 175000€.
    Incercati altcevs. Nu toti suntem batuti in cap. Pretul de achizitie este cel fara TVA si stiti avedt lucru foarte bine.
    Dava va prezentati ca „ziarist” de ce nu prezentati o comparatie cu preturile din alte tari pentru produsul similar?

  13. Pe factura, la rubrica „client” este trecut Ministerul Sanatatii. Raed Arafat numai are legatura cu acest minister (el fiind secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne).
    Mai baga o fisa, domnu’ colonel ! 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *