Miliţia se întoarce: 27 de întrebări năucitoare marca ANAF

Radu Moraru mi-a aratat aseara aceste hirtii. De fapt, mai intii mi-a citit, in direct, cu voce tare, cele 27 de intrebari din aceasta „ANEXA nr. 1” pe care inteleg ca in timpul unui control ANAF ar putea fi solicitati s-o completeze toti angajatii. Mi s-a intors stomacul pe dos. Suna si arata ca un interogatoriu si mi-a adus aminte de Militia de dinainte de ’89…

ImageImage

 

 

P.S. Zimbeste, miine va fi mai rau! :)


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/oanacom/turcescu.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

9 gânduri despre “Miliţia se întoarce: 27 de întrebări năucitoare marca ANAF”

  1. Și, ce se întâmplă dacă nu le completezi? Îți pune amendă, te arestează, te dă afară din serviciu?

  2. Domnule Turcescu si ce daca?!
    Si lista aceasta o sa treaca neobservata va asigur…….

    Vreau sa spun asa – cei de jos , talpa poate nu pricepe, poate nu poate , poate respecta lenea, urmeaza o clasa ce pare ca nu se lasa munceste si se mai plange cate putin dar incearca sa spravietuiasca, nu se pricepe la afaceri , nu face concedii, nu stie adesea nici cum e fara autostrazi, , urmeaza alta clasa care cica e mai destupata a mai avut si putin noroc , are prieteni relatii , a mai facut si ceva scoala pare ca se descuraca mai usor,si nu se baga isi vede de ale ei acesta clasa afaceri si concedii, si apoi DESTEPTII cei care dau cu flit oricui , nu le pasa calca pe cadavre …….trebuie sa fie smecheri si cu portofele groase……( gen Truica, florica tender….) asta e viata – scapa cine poate ..
    Cei mici si slabi nu mai conteaza nu prea au variante nu mai pierd nimic-
    Ceilalati – poate se vor trezi la un moment dat – dar poate sa fie prea tarziu – asa si pare.
    O fi vorba despre ghinion ?! sau despre nepasarae si tacere.
    Nu conflicte ci liniste – in liniste se face totul foarte bine…..iar noi mestecam ce ni se da, pare mai comod asa.
    Scapa cine poate sau cine nu are ghinion…
    Asteptam………….poate ne salveaza Iohannis

  3. Sunt intrebari care se adreseaza intr-o tara unde evaziunea fiscala a ajuns la rang de arta si unde numai fraierii platesc taxe.

    Era un angajator in Bucuresti care avea angajati 1500 de oameni fara carte de munca 1500!!!. Pai in conditiile astea eu, stat fiind, ii intreb si ce masura la pantof poarta pentru a fi sigur ca angajatorul isi plateste taxele in mod onest fata de mine.

  4. Aceste intrebari sunt necesare pentru a determina indeplinirea unor obligatii fiscale legale.
    Nu vad ce e „naucitor” si ce legatura are cu „militia”.
    Fiscul nu face anchete penale, ci doar administrativ fiscale iar intrebarile sunt absolut normale.
    Bineinteles, poti sa alegi sa nu raspunzi la intrebari si daca exista suspiciuni de frauda, atunci Fiscul va face referat catre Politia economica.
    Mi se pare amuzant cum se revolta romanasii nostri cand Fiscul incepe sa dibuiasca evazionistii.

    1. Aceste elemente fac parte din „programa” SRI ( sa nu uitam cati ofiteri SRI sunt detasati la ANAF). In alta ordine de idei, cei de la fisc nu sunt in masura sa STUDIEZE actele normative in baza carora isi desfasoara activitatea profesionala dar, sa mai poata face un studiu sociologic sau un profil psihologic.
      Stiti cum studiaza cei de la fisc cand apare un act normativ? Seful cel mare ii aduna pe sefii cei mici si le prezinta principalele capitole. Sefii cei mici, la randul lor , le prezinta subalternilor ceea ce au retinut ei si iata cum se aplica legea „dupa ureche”. Abia dupa o perioada de timp ( daca nu se modifica sau se abroga actul respectiv) vor fi si ei in stare sa te indrume catre un sefulet …Asta este fiscul din Romania, cu oameni total nepregatiti profesional, cu studii economice facute la facultati la …distanta. Daca vreti argumente, incercati la ANAF Constanta .

  5. „Reducerea CAS cu 5 p.p, scutirea de impozit pe profitul reinvestit, reducerea TVA la alimente la 9%, dar și schemele de ajutor de stat și din fonduri europene pentru subvenționarea creării de noi locuri de munca vor dinamiza piața muncii în continuare!” -Victor Ponta
    OARE ASA SA FIE?
    Realitatea este cu totul alta. Printr-o procedura administrativa de inregistrare in scopuri de TVA (Ordinul presedintelui ANAF nr. 17/2015 si Ordinul presedintelui ANAF nr. 18/2015), guvernul, prin eminenta sa cenusie, ANAF-ul, a creat un blocaj administrativ fără precedent care, daca nu se va rezolva in cel mai scurt timp va determina afaceri falimentate, firme împiedicate să intre pe piaţă implicit, locuri de muncă pierdute si venituri micşorate.
    Firmele, aflate la început de drum sau companiile straine care vor să investească in Romania, pentru a putea deduce TVA-ul trebuie sa se inregistreze la fisc ca plătitori de TVA. Dacă ANAF-ul refuză înregistrarea pentru TVA, acestea trebuie să suporte un cost suplimentar de 24% din suma planificată. Or, câte firme sunt dispuse să aloce în plus un sfert faţă de bugetul iniţial?
    Surse din administraţia fiscală, citate de Capital.ro,spun ca procentul de cereri aprobate a fost de circa 20% din numărul total din Bucureşti.In Constanta, in ultima saptamana, din 18 firme s-au aprobat doar 3.
    Tot din practica, fiscul a produs o alta aberatie.
    O societate a depasit plafonul de scutire de 220.000 la luna martie 2015, a anuntat la fisc depasirea de plafon prin depunerea declaratiilor dar, vine raspuns ca societatea nu are capacitata de a desfasura activitate economica si nu i se acorda calitatea de platitor chiar daca a depasit plafonul de TVA.In acest caz, datorita faptului ca va avea obligatia sa reintregeasca costul bunurilor si serviciilor achizitionate cu suma TVA deductibila, pentru care nu isi poate exercita dreptul de deducere, va deveni necompetitiva prin preturile si tarifele mari practicate pentru vanzarea de bunuri si prestarea de servicii,ceea ce va implica aceleasi efecte precizate anterior: locuri de muncă pierdute si venituri micşorate.
    Cu alte cuvinte, iata cum dinamizeaza / dinamiteaza acest guvern piata muncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *